Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Rover 

všechny recenze uživatele

Niki Caro má úžasný talent na práci s herci, a to jak s dospělými tak s dětskými (jak už jsme mohli vidět v Pánu Velryb). Její případ je film o ženách a jejich, často beznadějném, boji s diskriminací. Amerika nám je podána z trochu jiného úhlu, než jsme zvyklí. Prostředí železných dolů je působivé a nenechá nikoho na pochybách, kdo je tam pánem. Jsou to muži, mezi kterými pracůjí ženy-otrokyně, které jsou nuceny snášet všechna obtěžování, narážky, šikanu, ponižování. Josey se však mužskému systému postaví.... Film podle skutečné události s obdivuhodnými hereckými výkony. HUDBA: Gustavo Santaolalla - svůj styl nezapře a potvrzuje, že patří mezi nejlepší skladatele filmové hudby současnosti. Niki má skvělý vkus... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych něvěřil že se dokážu vydržet dívat na film s podobným námětem, protože upřímně řečeno mě tyhle filmy, kdy někdo bojuje za svá práva v případu sexuálního obtěžování, nějak nezajímají. Tentokrát jsem ale udělal vyjímku a určitě nelituju. Charlize Theron potvrdila svůj talent. Film místy dokáže být i řádně nechutný. No abych to zkrátil, my chlapi umíme být někdy i pořádné hovada:( Jinak Woody Harrelson po dlouhé době v pořádné roli, která mu sedla. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě působivé a silné drama o těžkém životě žen pracujících v drsném prostředí povrchových dolů. Výborné herecké výkony, působivý příběh a skvěle natočený pocit beznaděje, který podtrhuje už tak depresivní atmosféru daného prostředí, ve kterém nejsou ženy vítané. Žádná feministická agitka ale působivé drama hodné zamyšlení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Silný a apelující příběh ženy (skvostná Charlize Theron), která se ocitá na tenkém ledě, jelikož se rozhodne pracovat na šachtě a společně s dalšími ženami je terčem sexuálních narážek a hrubých urážek horníků. Čtyřicetiletá Novozélanďanka Niki Caro pojala svůj film jako soudní drama a divákovi předkládá opět drsný příběh ženy, inspirovaný skutečnými událostmi. Stále aktuální téma, které sází především na herecké výkony (dvě oscarové herecké nominace), přesto sráží několik ne právě uvěřitelných momentů, zejména v podání otce hlavní hrdinky (Richard Jenkins) – zarytého zastánce svých pravd stojících v opozici potřeb vlastní dcery a vzápětí hlavního hýbatele tápajících jedinců, kteří se bojí postavit na stranu spravedlnosti!! Těžko uvěřitelný je i nepopiratelně hollywoodský závěr v soudní síni. Podmanivá kamera Chrise Mengese, hudební doprovod (překvapivě) Ińárritova dvorního skladatele Gustava Santaolalla a pevné režijní uchopení talentované režisérky přesto dělají z filmu příjemně mrazivý zážitek. Navíc Woody Harrelson opět v plné síle!! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Příběh ženy, která utekla před domácím násilím do místa svého dětství, k rodičům. Aby uživila sebe a své dvě děti nastupuje do rudných dolů k té nepatrné hrstce žen jako horník (hornice). Práce je to těžká, ale poprvé vydělává a je soběstačná. Jenže, podařilo se jí sice utéct před fackami svého muže, nikoliv však před pohrdáním otce ( žena se má starat o děti, vydělává zásadně chlap), nenávistí svého syna, ale hlavně musí čelit (stejně jako ostatní ženy) každodenním obhroublým vtipům svých kolegů, většinou se sexuálním podtextem. Její snaha o obyčejnou slušnost se dostává až před soud. Opět výborná Charlize Theron, o dalších herečkách není potřeba pochybovat Sissy Spacek a Frances McDormand, opravdu excelentní obsazení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Steve Persall, filmový kritik a žurnalista ze St. Petersburg Times, napsal, že film je "hluboce a nepopiratelně dojemný ". (Terva)
  • Některé z žen stojících v závěrečné scéně ze soudní síně, byly skutečné žalobkyně. (CliffLee)
  • Převážně se natáčelo v Novém Mexiku a Severní Minnesotě. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama