Reklama

Reklama

Mateo se vrací domů z války. Cestou se zastaví v Ojo Prieto, kde se v kostele pomodlí a chystá se na poslední část cesty k usedlosti přítele Paka, kde vyrůstal. Před kostelem nechal svého nádherného grošáka, na kterém se pokusila utéct seňorita Trini. Zahanbila tím Chuye před jeho muži. Aby si Chuy zachoval svoji tvář řekne, že nechtěla utéct, ale že si měla koně vyzkoušet, protože ho kupuje od amiga Matta. Matt koně rozhodně koně prodat nehodlá. Chce oplotit pozemky a založit chov. Chuy se ale nehodlá koně vzdát a tak ho sprostě ukradne. Mateo ho chce zpět. Počká na Trini v jejím pokoji a požádá ji o pomoc... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (61)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Slíbil jste, že mi toho koně prodáte !! Nemůžete porušit slib !!" - "Neslíbil !! Ale teď vám něco slíbím doopravdy, seňore.. Až příště zapomenete natáhnout kohoutek, rozstřílím vás na tolik malejch kousků, že vás vaši přátelé nikdy nedají dohromady !!" A zase ten bláznivý Furious Furie !! ;) Je třeba přiznat, že samotná knižní předloha Roberta Macloeda rozhodně jistý potenciál skýtala, ten však spolu s nadějemi na jeden jediný skutečně kvalitní režisérův film poslal Kanaďan Sidney Furie přímo do tý strakatý koňský prdele, když se tolik snažil natočit nehollywoodský western, až se zrodila Appaloosa, která je mi opravdu k smíchu.. Furie zřejmě často koukal na spaghetti westerny Sergia Leoneho a byť tedy základní znaky tohoto subžánru zůstaly zachovány i zde, především příkladně banální příběh, po řemeslné stránce se jedná o naprostou příšernost.. Snímek bez rytmu a gradace plný odpudivě velkých detailů tváře, očí, zubů a vousů, které naprosto postrádají svoji funkčnost, stejně jako to snímání skrze předměty či naprosto absurdní úhly kamery, nelze brát vážně.. Tak jako si nelze vytvořit sympatie k nabubřelému pseudohrdinovi s hubou, přes kterou neustále dostává, plnou keců.. Už rozumím tomu, proč Marlon Brando Furiem tak pohrdal, když byl nucen hrát v tomhle podivném javorovém westernu, jinak totiž tento hybrid, tento ušmudlaný těžkopádný snímek se skvělým Johnem Saxem k nepoznání ani nazvat nelze.. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý západ, (přesněji řečeno pomezí Mexika), dnes aby člověk ve filmu sotva pohledal. Řekněme hned zpočátku, že takovéto dobré westerny už dnes málokdo umí točit. A pokud máte rádi tento žánr, pak by tenhle film neměl uniknout vaší pozornosti. Klasický příběh odvety a učinění spravedlnosti zadost považuji ve filmu za velmi zdařilé. Marlon Brando mě svým výkonem nadchnul a postavy Matt Fletchera se zhostil s naprostou bravurou, ukázalo se, že to byla moc dobrá volba. A i když zub času na filmu vykonal své dílo, tak nic nemění na kvalitě filmu. Podtrženo a sečteno. S čistým svědomím mohu napsat, že pro příznivce starých westernů vřele doporučuji. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý western z americko-mexického pohraničia má pre mňa zvláštne čaro. A s Marlonom Brandom? Nie je čo riešiť. "Pistoleros" mu ukradli koňa a to nemali robiť...Vo vedľajšej úlohe jedného z pistoleros ma potešil "Mapache" z Divokej bandy a práve pre tieto mexické ksichty to má tu správnu atmosféru. Brando predvádza tradične pokojný herecký prejav a v rovnako pokojnom duchu sa nesie celý film. Napriek tomu som sa nenudil. V súboji v pretláčaní rukou som fakt nevedel ako to skončí, pretože motiváciu i sebavedomie mali rovnaké a presne takéto momenty sú korením pre film. Dobrý western, amigo...80%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Poctivý americký western, v ktorom sa dvaja hrdí muži dostanú do krížku kvôli krásnemu grošiakovi. Ten je však iba zámienkou sporu, ktorého skutočným dôvodom je mužská česť, urazená pýcha a ješitnosť. Marlonovi Brandovi to svedčí viac pokým je ušpinený, zarastený a má na sebe premastený konfederačný mundúr, akonáhle sa umyje, oholí a hodí do gala, už to nie je to pravé orechové. Spoločne s Johnom Saxonom, namakeupovaným v uhladeného mexického seňora a častým predstaviteľom latinskoamerických banditov Emiliom Fernándezom však tvoria solídnu westernovú squadru. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Viac ako smoliarsky hrdina Brando - okradli ho, okúpali, koňom povláčili, preľstili, chytili, ešte aj prehral súboj v pretláčaní rukou a uštipol ho škorpión - sa mi páčil John Saxon v roli šéfa mexických gringos. Príbeh nie síce zlý, ale vlečie sa až prííliš pomaly, pričom sa ale neihrá v detailoch ako podobné westerny. Navyše sa Brando na takúto rolu ani veľmi nehodil - tá jeho kozia briadka - niečo strašné. Hodnotenie: 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Sidney J. Furie velmi dbal detailů. Když tak  například postava hraná Marlonem Brandem protáhne pušku sněhem, před střílením ji nejprve osuší, což jinak není ve westernech příliš běžné. (Olík)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama