Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bodom je trochu jako pofidérní horská dráha, která divně vrže a vydává nedůvěryhodné zvuky, když na ní jedete. Začátek byl pro mě dost rozpačitý, už jen ty nesympatické postavy nevěstily nic dobrého. Twistů je v tomto filmu několik, ale nechci spoilovat, takže řeknu jen to, že moje názory a pocity při sledování téhle finské podivnosti se v průběhu stopáže měnily tak často jako kostýmy Lady Gaga a vůbec jsem nevěděla, co od toho v další minutě můžu ještě čekat. Každopádně díky finále jsem nakonec asi spokojená a převládají lehce pozitivní dojmy, takže na doporučení to asi je, ale každému to do noty opravdu padnout nemusí, to si troufám tvrdit skoro s jistotou. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, výborná hudba, skvěle natočeno a to je asi tak všechno co se mi líbilo. V rámci žánru velká nuda, absolutně nesympatická Mimosa Willam, která mě srala už od samého začátku a nejen ona, nereálné chování postav (típek běhá s frajerkou po lese, po té, co někdo zabije jeho kamaráda a on řeší úplně jiné věci, jakoby se vůbec nic nestalo) Film je bez gore, takže také zklamání a na konci samozřejmě nesmí chybět pravý VRAH, který žije celou dobu hluboko v lese a každičký den, netrpělivě obchází své místo činu, zda někdo nepřijel opět stanovat. Trapas. (299. hodnocení) ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Parádní ,,horor'¨, ale určitě né něco, co si za několik měsíců budete pamatovat. Je to perfektně natočené s parádním prostředím a pěknou atmosférou v temném a chladném lese s hezkými zpomalenými scénami pod vodou. Není to klasický slasher jak ho známe, je tu plno zvratů a i když se to mnohým může zdát na škodu, mě rozhodně potěšily. Postavy jsou v podstatě jen čtyři a nejsou nějak zvlášť sympatické, ale jelikož tu nejde jen o bezhlavé vyvražďování, tak to moc nevadí. Samotný příběh ze začátku nedává smysl, ale vysvětlení se dočkáme na konci. Na nějaké to množství krve také došlo, takže jsem v podstatě spokojen. Nejslabší byl pro mě úplný závěr, chtělo to více toho ,,řádění'' vraha. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Atmosferická teenagerská vyvražďovačka, v ktorej nie je núdza o dejové zvraty, prekvapivé vysvetlenia či zmeny charakterov postáv, ktorých pohnútky sú inak dosť pritiahnuté za vlasy. Keď je však slasher situovaný do tak luxusnej hororovej destinácie, akou je temný severský les a do role final girl je obsadená obdarená fínska fešanda, tak to z už princípu nemôže dopadnúť vyslovene zle. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V Bodom hraje hlavní roli nádherná finská příroda, woods mostly:) a jedna brutální vražda, která se tu v létě roku 1960 odehrála. Parta mladistvých má naplánovanou rekonstrukci hrůzného činu a přijíždí na místo, kde byla před desítkou let brutálně zavražděna skupinka přátel. Z počátku to vypadá, že se příběh bude ubírat tradičním "Slasherovým" způsobem, avšak postupem děje se ukáže, že věci se mají zcela jinak. Nastává nečekaný zlom a z části se tak vysvětluje několik nelogických okamžiků, které se do té doby odehrály. Kdo že to má vlastně koho na háku? Jenže ani po tomto lehkém WTF? nemají protagonisté této "hry" zcela vyhráno. Na scéně je totiž někdo další. Někdo, kdo má možná v plánu zopakovat si čin, jehož se před léty dopustil... Člověk u jezera Bodom najde Blair Witch a Pátek 13. O události, která se u tohoto jezera odehrála, jsem se dozvěděla, když jsem se na Wikipedii dočetla, podle čeho mají název Children of Bodom:) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama