Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

masw 

všechny recenze uživatele

No proste kriminálka a na nervy lezoucí matematik, prostě věci typu: ,,Dal jsem si maliny a vypil 1 litr Kofoly, budu mít průjem? Nevím, ale vypočtu si pravděpodobnost rovnicí, nebýt matiky, tak jsem se pokakal." Jediné plus vidím v obsazení Petera McNicola, kterého mám jako herce rád, ikdyž tady se taky zabývá matematikou. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych viděl poctivě všechny díly, ale i z těch několika, které jsem měl tu čest zhlédnout, jsem usoudil, že je to příliš diskutabilní a mnohdy až pitomé. Věřím, že v některých případech je možné postupovat matematickými výpočty, ale v reálném světě to funguje jinak. Námět zajímavý, ale těžko uvěřitelný. Navíc musím přiznat, že většina hlavních aktérů mi nebyla sympatických. Prostě nic pro mne. 40% ()

Reklama

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

. Nieže by som sa v matematika vyznal, ale niektoré riešenia záhad, ktoré chce vypočítať pomocou nejakého vzorca alebo pomocou nejakej teórie založenej iba na domnienkach poprípade nejakej anabáze mi pripadá troška sci-fi. Nechcem nášho mladého číselného mága podceňovať, ale niektoré jeho dedukcia sú v 80% prípadoch iracionálne a von koncom nezmyselné. A nemusím byť génius, aby som zistil pravdepodobnosť jeho výpočtov sú viac ako len málo pravdepodobné. Ale viac-menej, keď sa tým nebudem zaoberať, tak je to slušná kriminálka a dokážem sa prehrýzť cez premúdrené matematické výroky Charlesa. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama