Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane jen boduje v tomhle skvělém zástupci Family Guy. Mě to příjde dost jako Family Guy s rozdíly těma že American Dad! se více soustředí na humor zesměšňující konzervatismus a církev, zkrátka více společenského humoru. Já však jsem člověk který nemůže vystát konzervatismus ani náboženství, v tom se hodně se Sethem nejspíš shodujeme, proto jsem jeho tak velký fanoušek, a především tohoto seriálu, který považuju za jeho nejlepší. Ten seriál kde dabuje bigotního bezhlavého konzervativního sexstického přehnaně mužného suchara který pracuje pro CIA. Hodně vtipů ze seriálu jsou právě o těchto jeho vlastnostech, což je k nezaplacení, dále je tu Roger, ožralý polidštěný perverzní mimozemšťan který se fláká v podkroví, kterého považuju za nejlepší postavu. Pokud jde o další podobnosti s Family Guy, mě Rogger připomíná hodně reinkarnovaného Stewieho, Hayley zase Briana, Francine zas Lois a Meg by měla být převtělena asi do Steva s Klausem kteři se jí podle mě dost podobají. Vynikající parodie na konzervativní politiku a Seth MacFarlane v ní dává skvěle najevo jak je konzervatismus špatný. BRAVO!!! ZAJÍMAVOSTI Roger je jediná postava, která se objevila ve všech dílech. // Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. // Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. // Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. // Chyba v seriálu: Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Takového tátu můžou mít jen v Americe! Normální americká rodinka, která vlastní mluvící rybičku a schovává doma mimozemšťana. Výborná náhražka a zaplácnutí po zhlédnutí jiných animáků. Drsné a vtipné scény nadupané v každé epizodě. Po pár dílech musím přiznat, že jsem čekal víc a vžití do seriálu nakonec stálo zato, jen pro ty kteří po pár dílech nesledují dál. / Viděné epizody z 1-11 série *191.dílů / Sleduji 12. sérii ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Family Guy s jinými postavami a souvisle se táhnoucím příběhem bez retrospektivních vložek. Vtáhl mě do sebe téměř ihned a nevyskytuje se zde žádná nevýrazná postava. Téměř všichni by mohli mít svůj vlastní seriál nebo dokážou v klidu utáhnout svou vlastní epizodu, aniž by z toho vzniklo něco nezáživného. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série - ***** (100%) U Amerického Taťky je cítit, že MacFarlane už má něco za sebou, něco kvalitního za sebou, a i proto je jeho Stan Smith od první epizody po republikánsku vtipný as hell a to samé se dá konstatovat i o všech členech jeho rodiny, kde nechybí emcionálně nevyzpytatelně houpačkový mimozemšťan, Roger, nebo německy akcentující rybka, Klaus. MacFarlane boduje hlavně všudypřítomnou nadsázkou, nebojí se parodie (a že mu jde) a hlavně nezapomíná, že je třeba vyždímat potenciál extrémního agenta CIA/amerického taťku až na dřeň. V první sérii se mu to daří náramně. 2. série - ***** (100%) Protentokrát 19 epizod a Seth McFarlane nepolevuje až natolik, že mě napadlo srovnání s ostřejším South Park kultem. American Dad totiž v každém díle střílí ostrými a ve svém humoru si mnohdy taky nebere servítky, nicméně udržuje se na zdravém rozcestí mezi konzervativními Simpsony a v řadě posledních sérií již doslova zvrhlým South Parkem. Je zde sice více než dominantní Stan Smith, agent z povolením defacto všeho, ale ani jeho rodinka nezůstává pozadu a některé šílné zápletky epizod fakt zaslouží zkouknout za život více než jednou. 3. série - ***** (100%) Je moc fajn vidět, jak MacFarlanovi s jídlem roste chuť. American Dad! je i ve třetí sérii svým humorem svěží v každém díle a nestřílí si jenom z popkultury, ale nebojí se bořit klasické scifi, špiónské a možná i seriálové stereotypy. Pro Setha není nic nerealizovatelné a právě ta neurvalost z něj dělá toho nejdravějšího žraloka animované současnosti. 4. série - ***** (100%) Tak jako u každého seriálu se dříve nebo později vyprofiluje postava, kterou ohlasy fanoušků dotlačí k většímu prostoru. Tady je to jednoznačně mimozemšťan Roger, který je natolik neomezenou postavou, že si s ní dělá MacFarlane prakticky, co chce a ostatní členy Stanovy rodiny přitom také nenechává strádat. A - Dad je prostě lepší a lepší. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

American Dad nema vobec nic cim by dokazal zaujat. Humor tu je hlupy a doslova a dopismena trapny, postavy debilne az otravne. Pre mna je to proste ako Family Guy ktoreho chceli tvorcovia pretiahnut cez pokazenu a rozbitu kopirku. A nech mi nikto nehovori ze to tak nie je. Analogia je absolutne jasna a vysledne hodnotenie je take ze FG valcuje AD na vsetkych frontoch. Peter vs. Stan. Jednoznacne Peter. Louis vs. Francine. V pripade manzeliek je jasne ze su to iba doplnkove postavy a teda hodnotenie je zbytocne lebo nehraju ziadnu zasadnu ulohu. Osobne sa mi aj tak viac paci Louis. Steve a Hayley vs. Chris a Meg. Aj v tomto pripade su misky vah takmer celou silou naklonene v prospech deti Petera Griffina. Jedina uplne naivna zmena ktoru tvorci urobili je ze namiesto jedneho Stewieho vo Family Guy sa snazili nasadit dvoch v American Dad. Chyba lavky pretoze maly Stewie dokonale rozdrvil ako rybu Klausa tak mimozemstana Rogera ktori su v seriali nasadeni ako ,,cool hlaskovaci pandrlaci,,. Bohuzial kvantita ide na ukor kvality. Neviem preco nasilu a na moc musi byt kazda veta ktoru tito dvaja vypustia akysi ,,vtip,,. Menej je castokrat viac. Takze aby som to skompletizoval Stewie vs. Klaus & Roger. Tu nie je o com premyslat ani trochu pretoze prve 2 serie by Stewie svojimi hlaskami rozfasirkoval aj ovela lepsi serial ako American Dad. Potom uz sice kvalita sla mierne dole ale az do nejakej piatej serie to vlastne nebolo najhorsie. American Dad je hrozny od prvej casti prvej serie. Ono sa niet comu divit ked si niekto ukusne moc velke susto a chce rozbehnut druhy TAKMER IDENTICKY serial pricom uz tomu prvemu dochadzala stava. Konecne hodnotenie je asi take ze ak by som mal niekomu radit ktory serial si pozriet poviem mu iba ze existuje Family Guy. O American Dad sa zmienovat vazne ani nebudem. Je to samozrejme vec vkusu a mnohym to urcite pride presne opacne ako hovorim ale co uz. American Dad : 20 percent ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. (GreatestFan)
  • V epizodě „1600 Candles“ slaví Roger 1600. narozeniny. (Martin_W)

Reklama

Reklama