Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Playman 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu srovnávat se seriálem, ze kterého jsem neviděl ani jeden díl. Možná to znamená trochu plus pro mě, protože většina lidí co shlédla tento film a má seriál Futurama velica ráda si na kvality tohoto snímku dost stěžuje, tito lidé jsou zkrátka zklamáni. Mě se tento seriál zkrátka vyhnul a poté co jsem shlédl musím říct, že jsem se královsky bavil a některé díly seriálu si určitě seženu ! Možná pak svůj verdikt změním, zatím si ovšem stojím za hodnocením 5*... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem věřil, že tento film může jen příjemně překvapit, protože horší než předchozí být snad už nemůže, ne? Omyl. Ještě stupidnější a nudnější "příběh" než v Bender's Big Score. Ach jo. Futuramě prostě snaha o jakýsi souvislý děj dlouhý 90 minut prostě nesvědčí. To co skvěle funguje jako seriál se prostě do filmové délky roztáhnout nedá bez toho aby to nudilo. Ano, pár vtipů nemá chybu. Ano ,nostalgický pocit "jéé Futurama zpátky" je opravdu silný, ale... Nevěřím, že tohle napíšu, bohužel je to pravda. Původní seriál je kult. Kult, který měl zůstat u těch dokonalých 72 původních epizod. Vzkříšení této legendy v podobě dosavadních dvou filmů jen špiní jméno nejlepšího kresleného seriálu. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodinka je strhujúca ("Son of a bit!"), ale odkedy sa dej viac upriami na druhý vesmír (v prvej časti to dej nemá vôbec a ani to nevadí!) ide to dole vodou. Je potrebné povedať, že príbeh je prepracovaný, chytrý a v závere "jemne" satirický čo sa týka cirkvi, náboženstva a medziľudských vzťahov, každopádne ak je jedna vec, čím nie je, tak to je vtipný. Zároveň bohužiaľ dej ani nechytá za srdce, ako to bolo pri prvom filme. Slabšie ako Bender's Big Score, ale pre fanúšikov nadpriemerná povinnosť. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako u minulého filmovéhé pokusu. Futurama = 20 minut, víc ne. Celovečerní snímek ztrácí dech a místy nudí, ovšem stále si to drží vysoký standard. Ale spíš to bude tím, že nemám to srdce dát Futuramě průměrné hodnocení:-) Jestli to ale takhle půjde dál, příští film ty 3 dostane...Bohužel. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Uvodní pasáž je naprosto úžasná. Dokonce tak, že nejen diváci, ale dokonce i postavy zapomenou, že mají ve vesmíru trhlinu. Pak příchází chapadlová pasáž, která také není špatná, ale závěr je poněkud ufuněný, což je škoda, jinak bych se pěti hvězdičkám nebránil. Ty nenápadné srandičky, drobné vtípky, nebo mimoděčné detaily (všimli jste si šatů, co měla Amy na pohřbu?), dělají z Futuramy pořád nadprůměrnou záležitost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)
  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)

Reklama

Reklama