Reklama

Reklama

Grizzly Man

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek zpracovává příběh experta na medvědy Timothyho Treadwella, který se pravidelně vydával na Aljašku, aby studoval medvědy grizzly a žil s nimi. Dokázal se tomuto ohroženému druhu přiblížit jako nikdo před ním. Jeho vášeň se mu však stala osudnou... Společně se svou přítelkyní Amie se v roce 2003 stali prvními známými oběťmi útoku grizzlyho na člověka a svoji vášeň zaplatili životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Herzog by si mohl, a měl, podat ruku s Jonem Krakauerem, autorem Útěku do divočiny. Osudy, které sledují, a ostatně i jejich následné "adaptace" mají tolik společného, až to zaráží. Snad jen s tím rozdílem, že Treadwellův postoj "všichni medvědi jsou jako Méďa Béďa" byl tak odtržený od reality, až se stal smutnou parodií toho, co vyznával. Větší nerespekt k divočině, aby jeden pohledal. Na druhou stranu pokud se on cítil šťastný, tak proč ne. Jenomže dle mého necítil, pomineme-li "I love you all" fasádu, tak zřejmě moc dobře věděl, že na něj medvědi hážou bobek. Proto je v mých očích nejsilnější pasáží ta jedna jediná věta, kdy si tuto skutečnost přiznává. I přes slabší a nudnější momenty, stižené mnohdy syndromem mluvících hlav, se mi Herzogova pitva jednoho civilizačně zakomplexovaného charakteru líbila. Ono totiž nikdy nic není pouze černobílé. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Treadwell, který svého času vyvolávala v Americe hodně diskuzí. Já si o něm pamatuju jen nějakou zmínku z novin. Určitě to myslel dobře, ze začátku tak nejspíš i konal, bohužel ve většině dokumentu je zachycen jako silně nemocný člověk. Slovo magor v mysli vyskakovalo až moc často. Dokument povedený. -"And what haunts me, is that in all the faces of all the bears that Treadwell ever filmed, I discover no kinship, no understanding, no mercy. I see only the overwhelming indifference of nature." ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Tohle není dokument o medvědech, o Aljašce nebo o Treadwellovi. Je to dokument o tom, jak moc můžeš být člověk šiblej. Herzog se nezajímá o činy Treadwella, ale spíš o jeho smrt, což je tady můj hlavní problém. Nemusím poslouchat, jak moc bylo jeho tělo roztrhané, jak při útoky medvěda křičeli a jak ho všichni milujou a vzpomínají. Mnohem lepší vzpominkou, by bylo sledovat jeho činy bez komentáře kohokoli jiného než jeho. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, nestranný, hledající, jen minimálně manipulující dokument o podivném člověku utopeném ve vlastních snech, obavách a zaslepenosti.........Sem tam to ztratí tempo a některé Herzogovy postupy jsem vyloženě nepochopil ale jako celek to svou funkci mnohovrstevnatého a střízlivého portrétu plní velmi dobře.... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ať už byl Treadwell jakýkoliv, jediné co mě napadalo při sledování jeho videí bylo „Co to děláš, idiote? Okamžitě odtamtud vypadni!“ Kdybych dopředu neznal okolnosti jeho smrti, jeho blízká setkání s medvědy by mi vháněla ještě více adrenalinu do krve. Každou chvíli jsem čekal, že se do něj některý z medvědů jednoduše zakousne. Asi sami nemohli uvěřit tomu, že se tenhle blázen pohybuje bezstarostně v jejich blízkost a považovali ho za naprosto neškodného tvora. Ačkoliv se Treadwell snažil světu ukázat, že medvědi jsou nepochopení (když se nad tím zpětně zamyslím, tak mě vlastně dochází, že je to hloupost), já si představoval, že svým chováním jen podněcuje ostatní, aby kráčeli v jeho stopách, což považuji za šílenost. Na druhou stranu se nejspíš necítil svůj ve světě lidí a v přítomnosti medvědů hledal jakousi útěchu? To věděl jen on sám. Co se samotného dokumentu týče, ten sestává především ze záběrů, které pořídil Treadwell a Herzog je doplňuje výpověďmi zúčastněných stran, takže zbytečně nestrhává pozornost na sebe. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Osudový útok medvěda na Timothyho Treadwella a Amie Huguenard se odehrál poblíž jezera Upper Kaflia Lake v aljašském Národním parku Katmai. Ačkoliv Treadwell strávil 13 let ochranou medvědů (navzdory tomu, že tyhle šelmy byly chráněny aljašskými zákony), jeho smrt vedla k zabití dvou nebezpečných medvědů. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno