Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Terva 

všechny recenze uživatele

Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Scénář : Joel Bender, Manette Rosen a Michael D. Sellers. Kamera : Charles Mills. Hudba : Shawn K. Clement, Tim Jones. Hlavní role - Laura Prepon jako Karla Homolková. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je především temnou psychologickou sondou jedné vražedné ženy, jejichž kořeny sahají až do Česka. Jde o skutečný případ, který vzbudil veliké vášně veřejnosti, takže nebylo překvapením, že po tom okamžitě sáhli filmoví tvůrci. Vypravěčský styl zvolili krapet netradiční, ale po oné psychologické stránce velice silný. Karla má být brzy propuštěna a tak musí podstoupit pohovor z psychiatrem, kterému postupně odvypráví svůj příběh. A tak na střídačku sledujeme onen pohovor a velmi brutální dějství plný beznaděje, týrání a masochismu, který nenechal nikoho klidným. Vyprávění není nijak rychlé, ale zato je velice důrazné na dané skutečnosti. Šokující atmosféra by se dala krájet a byť to celé evokuje až k hororu, tvůrci to dokázali ukočírovat a přinesli film, který mnoho živé akce sice nepřinese, tudíž může i značně nudit, ale zato poukáže na silný osud ženy, která se dostala na scestí. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

V podstate vydareny film, bohuzial vsak zachytava len istu cast celeho skutocneho pribehu. Skor sa sustreduje na vztah Karly a jej manzela, dominanciu a submisivitu. Prehrava znamy motiv zeny, ktorej je jasne, ze zije s nespravnym muzom, ale nie je schopna proti tomu konat. Smerom k zaveru sa film prevazuje do motivu obhajovania Karly a zaverecny monolog znie uplne ako vystrihnuty z vypovede pri sude o podmienecnom prepusteni. Az to takmer posobi akoby si film kladol za ulohu rehabilitovat Karlu. Po remeselnickej stranke dobre odvedena praca s dobrymi a neopozeranymi hercami, avsak namet poskytoval moznosti na omnoho lepsi film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • V roce 2005 byla Karla Homolka (Laura Prepon) za velkého zájmu médií propuštěna z vězení. Mnohé skutečnosti jejího propuštění byly přísně utajovány a Karla si nechala změnit jméno. Ve vězení se naučila plynule francouzsky a dálkově studovala psychologii. (Homerking)

Reklama

Reklama