Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci věnovali se stejnou pečlivostí scenáři tak jako výtečné technické stránce, byla by to žánrová bomba. Jenže film doplácí na krátkou stopáž. Aby vás to věčné prolézání, přelézání, propolouvání chodeb a překážek bavilo, museli byste mít k jejím aktérům vybudovaný nějaký hlubší citový vztah, což díky přespříliš uspěchané expozici není divákovi dopřáno. Ve výsledku se tak jedná o spotřební rychlovku typu "hamburger", servírovaný s přepychovou oblohou v podobě ÚŽASNÉ výpravy a s místama nechtěně směšnými dialogy jak z pera Monty Python. A propós, Wolfi, Josh Lucas na hereckou extraligu nemá.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že jsem neviděl předchůdce tohoto filmu Dobrodružství Poseidonu a tak nemohu porovnávat tento film s originálem. I přesto podle mě je tento film vcelku slušný a stojí za shlédnutí. Efekty jsou na výsost dobré, až přehnaně reálné a to se mi na filmu líbí. I přesto je film hodně komerční jelikož se na palubě objeví zpěvačka z kapely Black Eyed Pyes. Příběh mi přijde jako už ohraná písnička, takže je jasný jak to skončí. Zase je pravda, že za ty peníze co do toho Warner Bros. dal toho moc nevzniklo i když ty kulisy museli být drahé. Škoda, že ten film Warnery potopil. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Je to naivní, blbé, předvídatelné, směšné, trapné, klišovité, herecky mdlé a triky s ohněm příšerné! Ale na druhou stranu je to svižné, zábavné, občas napínavé a nějaké kousky s vodou úžasné! Petersen se naštěstí nehodlal ztrapnit nějakým dalekosáhlým představováním hlavních hrdinů a jejich pohnutek, protože už i takhle je vše co se děje mimo samotnou katastrofu nudné tlachání o hovně! Samotná scéna převrácení lodi je jednak už po pár minutách filmu a jednak perfektně natočená! Tady se krátká stopáž snímku opravdu vyplatila a jen díky ní je to vcelku příjemný snesitelný film, protože má prostě spád! ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Tento film nemuzu hodnotit objektivne jelikoz je to remake filmu ktery patri mezi vubec ty prvni filmy ktere si pamatuji ze jsem videl (bylo mi snad 12 nebo tak nejak). A proto mam slabost vuci lodim obracenym dnem vzhuru. Ale zpet k remaku. Je to popcornovejsi nez by melo, to je pravda. Ale i pres to, u scen jako je prulez vetracni sachty nebo sebeobetovani Kurta Russella na me zapusobil jako tenkrat kdyz mi bylo 12. Atmosferu ma snimek srovnatelnou s originalem a misty ji i prekonava (scena s vytahem). Snad jen ze sentimentu ale 4* ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že akce byla natočená slušně, film uběhl, ani nevím jak a dokonce byl napínavý, tolik ke kladům. Bohužel nemůžu než srovnávat se starým Poseidonem, kde byli skvělí herci, výborný příběh, o každého jsem se opravdu strachovala, což se mi tady nestalo. Ono natočit jen čistou akci na dobrý film prostě nestačí. A navíc, když se v poslední vteřině zachráníte už asi popadesáté, nějak ten efekt přestává působit. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Josh Lucas (Dylan Johns) komentoval, že měl kvůli pobytu ve vodě v jednu chvíli tak hydratovanou kůži, že si ji mohl proříznout nehtem. (NIRO)
  • Reverenda Franka Cotta, kterého v originálním filmu ztvárnil Gene Hackman, měl původně hrát Clive Owen. Tato postava se nakonec do filmu nedostala. (imro)
  • Interiéry se natáčely ve dvou rozličných studiích. V jednom bylo všechno vytvořené normálně a v druhém hlavou dolů. (imro)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama