Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naivní ve všech směrech. Špionážní téma a la studená válka a Titanic už samo o sobě není ideální spojení a přidá-li se k tomu nevědomost s velkým N, pak vznikne nepovedená sci-fi. Je pochopitelné, že v době vzniku filmu nebylo o vraku legendární lodi ani vidu, ani slechu, ale není možné připustit takové zhovadilosti typu, že vrak by na dně po x desítkách let zůstal téměř neporušený a nezrezavělý, se zachovalým dřevěným vybavením, napnutými stožáry a div ne pozlaceným nápisem. Totálním výsměchem je slavná scéna vynoření Titanicu a jeho pompézní doplutí do New Yorku. Těžko říct, jakou měl film odezvu u diváků a zejména pak u v té době stále žijících přeživších pasažérů. A jaké pak bylo zklamání všech, když o šest let později poznal celý svět pravdu o Titanicu zásluhou týmu dr. Ballarda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým úmyslem, ale vyšla z toho všeho nemastná neslaná kaše. Na pozadí snahy o vítězství v politických kruzích stejně jako úmyslu o získání materiálu pro novou bombu, se rozehrává blesková akce, která nejen že má zachránit uvězněné námořníky v ponorce, ale hlavně vyzvednout loď - mega Loď. Že se to podaří, to je jasné snad hned každému, ale je škoda, že každý obrázek na Titanic je pak provázen řadou zcela zbytečných scén a řečí. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Neuskutečnitelné? I když? No snad jen pomocí nějakých obrovských vzduchových kapes, které by tento legendární vrak vynesli tak jako balón na povrch zemský. Ne všichni moc dobře víme jak to bylo a jak Titanic po potopení dopadl. Ale jinak se jedná o celkem vkusně ale bohužel jen průmerně natočený fantastický film. Se všemi těmi nepravděpodobnými a občas nesmyslnými domněnkami tvůrců jak by to asi vypadalo kdyby..? To samotné vynoření ale bylo z celého filmu pochopitelně ze všeho nejlepší, nejfantastičtější a nejvelkolepější, umíte si to vůbec představit kdyby jednou..? Nejen mě ale i všem kdo tento film viděli se v tu chvíli muselo rozbušit srdéčko a pak ještě při scéně kdy už vlastně majestátně stojí na dně, sice trochu ve vizuálně (po těch letech a v té hloubce skoro na 5 km.) nesmyslné podobě, ale co na tom už nesejde...A pak kdy připlouvá do NY. Snaha tvůrců natočit alespoň trochu věrohodný film se tedy moc nezdařila a nepovedla i když se tam našlo pár dobrých náznaků, ale větší pozor si měli dát určitě na některé velmi okaté a do očích bijící detaily.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přátelé! Když si uvědomíme, že Robert Ballard (hledač potopených jaderných ponorek námořnictva USA) Titanic nalezl až v roce 1985, musíme totmuto dílu lecos odpustit. V té době se samozřejmě nevědělo, že vrak je na dně rozlomen a poloviny trupu od sebe... Souhlasím s monologem, z výpovědí svědků nebylo zcela jasné jak to s rozpůlením Titanicu při potápění bylo.. Kdo chce tenhle dobrodružný snímek odsoudit, jistě může - dá se tam toho najít dost. Kdo se o fenomén Titanic zajímá, jistě se na něj rád podívá a při vynoření orezlého vraku bude valit oči... konec konců, ještě donedávna padaly návrhy jak tento slavný vrak vyzvednout... * * ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že průměrnou známku si film rozhodně zaslouží. Vždyť jenom ta závěrečná scéna stojí za víc. Neříkejte,(kdo jste to viděli), že vás to nefascinovalo ! A navíc i herecké obsazení stojí za dobré slovo ! Dnes už bylo natočeno tolik filmu o TITANIKU, že ačkoliv je to téměř 100 let od jeho potopení, stále to přitahuje a bude přitahovat filmaře. A proč se o tohle nepokusit ? Že by to bylo velmi drahé ? A války a zbrojení - to není drahé ? Dám svůj krk na to, že by vyzvednutí Titanicu ze dna moře nestálo ani desetinu částky, která dnes preluduje ve válce s Irakem. Bylo by z toho kouzelné muzeum a návrat vložených finančních prostředků by byl určitě do 5 let doma a New York by měl kromě Sochy Svobody o další světovou atrakci navíc. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen dřív, než se objevil samotný vrak lodi. V době natáčení tedy ještě panovala představa, že loď leží na dně oceánu v jednom kuse. (Petr23)
  • V predprodukčnej fáze filmu prispel jedným artworkom aj slávny britský sci-fi ilustrátor Chris Foss. (Petike)

Reklama

Reklama