Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad, zajímavé pokusy a vcelku sympatičtí "moderátoři-experimentátoři", na kterých jde vidět zaujetí, nadšení pro věc. Spousta předváděných pokusů nemá v reálném životě praktické využití, ale občas se dozvíme i něco užitečného - třeba pokud na vás bude někdo střílet, metr pod vodní hladinou budete relativně v bezpečí (jestli na vás nebude použita ráže-dělo:-)). 75% ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Na tomhle "dokumentu" je uzasne to, ze se clovek dozvi, co nikdy v zadne encyklopedii nenajde. A navic v pomerne zabavne forme. Dokonalost to ale neni, obcas resi blbosti, ktere jsou predem jasne, a obcas to resi spatne. Napriklad me osobne bouchlo CDcko v mechanice, tak mi tezko nekdo dokaze, ze to neni mozne. Panove zapominaji na vadu a unavu materialu. ()

Reklama

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Moja najobľúbenejšia šou na Discovery. Ponúka zábavu (moderátori a ich hlášky), zaujímavé otázky zo života a ich praktické riešenia a hľadanie dôvodov, prečo sa veci dejú...Osobne sa mi páčili viac prvé série, kde riešili skutočné mýty a dilemy, v poslednej dobe sa totiž obmedzili na výrobu diel zo všetkých možných a nemožných materiálov a na mýty, kde ide o to, akým spôsobom nechajú vybuchnúť auto/kamión/dom/lietadlo. Očividne im dochádzajú nápady, čo je škoda. Plus bolo aj pridanie mladej gardy a veľké množstvo špeciálnych epizód - špeciál o žralokoch, Bondovský špeciál alebo špeciál zo zákulisia a začiatkoch spoločnej práce a mnoho iných. Bohužial novšie časti majú trend klesania kvality a obávam sa budúcnosti...Ale nikdy nezabudnem na "zmiznutie" miešačky v kameňolome. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem experimentálně prokázal, že nestačí zaškrtat šest čísel a pak jen sbírat milionové výhry, ale tím mé vědecké úspěchy končí. Co se týká fyziky a chemie, tak tam jsem vždy zmateně tápal někde mezi pohybovými zákony a čpavkem. Proto se rád nechám vést zkušenými "vědci", kteří suchou teorii dokáží převést v poměrně šílenou praxi. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Humor zde není přehnaně třeskutý, Kari nemá rozměry drtivé nadsamice, Discovery nešetří pseudoreklamníma vsuvkama či upoutávkama uprostřed pořadu. Přesto je to kvalitní hlína, která mě na starší kolínka informuje o tajích techniky, fyziky či chemie. A to poměrně nenásilnou formou. Je prostě vynikající plán občas něco vyhodit do vzduchu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)
  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • Během 10 let a 187 epizod bylo otestováno celkem 833 mýtů. Bylo provedeno 2 510 experimentů, 792 explozí, zničilo se 146 automobilů, spotřebovalo 30 632 metrů lepící pásky a použilo se 13,5 tuny trhavin. 194 mýtů bylo potvrzeno, 461 vyvráceno a 178 bylo uznáno za možné. (Ruuzha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno