Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

cirkulace 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých seriálů z produkce Discovery Channel. Věda z té nejzábavnější stránky, doplněná o dva neuvěřitelně sympatické borce s klukovským nadšením pro každý "seriózní" věděcký výzkum. Viděl jsem už poměrně dost dílů, některé slabší, ale u většiny se bavím skvěle. Jako pomyslně konkurenční seriál by se dal považovat seriál Brainiac, který je ovšem britský, takže v tomhle oboru prostě musí být vyšperkovanější a šílenější tahle americká verze. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku skvelo využitý potenciál poptávky ľudí po neužitočných a nadbytočných informáciach. Veď kto naozaj reálne potrebuje vedieť, či je lepšie pri páde výťahu tesne pred nárazom nadskočiť, alebo sa naopak primáčknuť k podlahe? Ale sú to presne tie "dôležitosti", ktorým málo kto odolá. Máme jednoducho radi pikošky. Časom sa však zaujímavé mýty minuli a začali sa riešiť naozaj veľké pakárny. Človek začal mať pocit, že si ich boriči už sami vymýšlali, aby mali ešte aspoň jednu sériu navyše. ()

Reklama

Franta 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný seriál, který údajně vyvrací mýty. Postup, jakým se moderátoři snaží ověřovat mýty rozhodně není vědecký. Většinou je tím postupem nacpat medvídka želatinou a nechat ho vybouchnout. Je však velmi zábavný a to je přesně to, o co v seriálu jde. Nejlepší je pořad ze začátku, protože poté již není co ověřovat a jedná se o nezáživné hlouposti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Populární mechanika pro dospělé děti. Postupy k vyvrácení, či potvrzení některých mýtů jsou sice diskutabilní, ale jako zpřístupnění vědy veřejnosti a podvečerní zábava to funguje skvěle. A ani si netroufám odhadnout, jak dobré by to mělo hodnocení, kdyby ty dva šeredné nazrzlé inženýry nahradili Zac Efron a Justin Bieber! Hned bych je hodil mezi skupinku rozzuřených pitbullů, aby zbořili mýtus, že pes, který štěká, nekouše.. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Práca snov, tak vy sa dalo to, čomu sa venujú v tomto seriáli. Všetko to, čo počujú, hneď a testujú. Je miešané martini chuťovo také isté ako pretrepané, alebo sa len James Bond hraje na dôležitého? Možno v mori plnom žralokov prežiť tak, že sa robíme, že sme mŕtvi, alebo to bude naša posledná spoločenská hra? Alebo je šoférovanie v stave zlosti ekonomicky náročnejšie na spotrebu vozidla ako v stave pokoja? Koľko otázok, toľko odpovedí a niekedy ešte zaujímavejších ako tie otázky. Ako hovorí klasik, ten kto sa pýta, veľa vie a ten, kto pozerá MythBusters, vie všetko... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • Jamie Hyneman a Grant Imahara jsou bývalými konkurenty z pořadu BattleBots. (ČSFD)

Reklama

Reklama