Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od takovyhleho druhu filmu clovek neceka zadny veledilo, spis blbost, ale zabavnou. Bohuzel tentokrat se to moc nepovedlo. Ono ani reziser neni zadnej frajer a krome slusnyho Taxi natocil jen picoviny. Ve filmu je docela dost "akce v oblacich", jenze vsechno je to takovy beze stavy a furt dokola to samy, ze to i docela nudi, ackoliv to neni natoceny nejhur a hudba hraje svizna. No a to je vyplneny vcelku slusnym pribehem, kterej se ale postupne nak divne rozplizne, ze uz na sebe sceny ani nenavazujou. A ten tomu na zabavnosti dvakrat neprida. Jinak herci jsou az na par vyjimek nic moc a dve sexy pilotky nakonec nic poradne nepredvedou. Ne moc zabavny, s nulovym napetim a casto dost nudny, takze to vic jak za 2* nebude. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jsou Sky Fighters strašně zvláštní film... kterému dávám pět hvězdiček s plným vědomím toho, že většina lidí nejspíš musí končit někde u třech. Prostě si nemůžu pomoct. Kavalíři oblak to u mě vyhráli tím typicky francouzským šarmem (snad přímo drzostí?), se kterou Gérard Pires divákovi naservíruje hloupoučký a řídký scénář plný těch nejstrašlivějších klišé tak suverénně a... elegantně? Ať tak nebo tak, přinejmenším milovníci stíhaček mi pět hvězdiček rozhodně podepíšou, protože letecké scény skýtá tenhle "euroblockbuster" v mimořádném rozsahu a kvalitě - skutečně nepřeháním, i ve srovnání s pro mě kultovním Top Gunem vyhrávají Mirage na celé čáře! Ale Sky Fighters toho stejně nabízejí daleko víc, než jen letadýlka. Třeba na první pohled přitrouble oknírkovaného Benoit Magimela, z něhož přitom ve skutečnosti po celý film srší nečekané charisma. Neznámou, a možná právě proto tak báječně sexy Géraldine Pailhas. Po výtvarné stránce velmi originální úvodní titulky. Naprosto exkluzivní soundtrack s Thirteen Senses, Placebo nebo třeba Chrisem Cornellem. A hlavně prapodivnou, nepopsatelnou atmosféru, která v tomhle snímku panuje především v oblacích a graduje v (dějově nijak zásadní) a přesto úžasně NÁLADOTVORNÉ závěrečné dvouminutovce. Právě finále tohohle filmu si občas, jen tak, pro utvrzení nostalgie, pouštím na YouTube... prostě když mám chuť. Sky Fighters jsou opravdu zvláštní podívaná... a tolik zvláštní dost možná jen pro mě. Tak už to někdy bývá. Takhle možná někdy vznikají kulty. U mě 90%. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Špičkové stíhací záběry. Ty jsou největším lákadlem těchto nebeských bojovníků. Všechno ostatní je vedlejší a ikdyž zde nějaký ten děj je, tak je spíše ucházející danému tématu. Ale co se dá taky vymyslet, když tři čtvrtiny strávíte ve vzduchu, že ano? Plus to, že hudba je vážně dobrá. Fanoušci letectva budou nadšení a těm ostatním Akci v oblacích s klidným svědomím doporučím... Zajímavosti: Nadzvuková rychlost je 1225 km·h−1. Jen pro zajímavost, vaše auto dá sotva těch 225 km·h−1 :-) 70% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pred shlednutim tohoto snimku jsem slysel takove zvesti, ze Gerard Pires, tvrdil ze jeho snimek je lepsi nez Top Gun :-ooo. Tak to ani zdaleka. Vetsina myslenek tohoto filmu byla nedotazena. Reziser mel v hlave spoustu veci, ktere nedotahl do konce. TopGun mel perfektni soundtrack. Jedine co me potesilo byl vyber hlavni postavy filmu: Benoît Magimel. Ten se pro roli stihaciho pilota hodil. Zato jeho partnera bych typoval spise na technika. No a posledni vytka (spise subjektivni nazor) U me to vyhrala F-14 nez Mirage2000. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

tento film, je úplná bezkonkurenčná brutalita(sorry za výraz). Napínavý príbeh, Francúzske prevedenie, skvelý herci, úžasné akčné scény, tajomné stupňovanie deja, neuveriteľný soundtrack. Nápad pre mňa úplne nový, vo svojej podstate originálny, scenáristicky zvlásnutý a ktorý vás hlavne neomrzí. Tento skvost som videla dohromady asi 10 krát a ani po tom 10 pozretí som nedokázala odtrhnúť zrak. Pre mňa skvelé, zážitok 100%. A možno by som si aj vyskúšala letieť v stíhačke, lebo to vyzeralo krásne(ale pravdaže z veľkou taškou na...no viete čo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Pro zachycení rychlých manévrů letadel byla vyvinuta speciální kamera, kterou tvůrci umístili do prázdné nádoby na palivo. Protože v ní bylo jen málo prostoru, kamera mohla snímat jen čtyři minuty materiálu. (imro)
  • Nejvelkolepější záběry byly pořízeny během vojenské přehlídky o francouzském státním svátku 14.července, což je jediný den, kdy stíhačky smějí létat nad Paříží. (Pavlínka9)
  • Snímek vznikal ve spolupráci s Francouzskými vzdušnými silami, proto dostal režisér povolení využít několik vynikajících pilotů. Mohli dokonce překročit bezpečnostní pravidla, díky čemuž vznikly vskutku neobvyklé záběry. Například běžné je, že letadla se k sobě ve vzduchu nepřiblíží víc jak na několik desítek metrů, ale piloti ve filmu tuto vzdálenost občas snížili i na jeden metr. (imro)

Reklama

Reklama