Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Kterak se mladíček pilotem stal aneb jak ukrást tajná data USAF. Film jako celek nepůsobi až tak špatným dojmem, ale obsahuje hrozné množství chyb a vychvalování USA. Úplně nesnášim, když Američani cpou do filmů, jak jsou nejlepší, všechno vědí, všechno znají a ostatní jsou debilové. Spoiler:Kluk čerstvě po maturitě sedne do F-16 a začne sestřelovat všechny a všechno ostatní kolem sebe jak na běžícím pásu. Kdyby alespoň ty letadla měli správně. Když nemáme MiG-23, dáme tam IAI Kfir a budeme ho za "třiadvacítku" vydávat. Proč teda nenechali Kfir Kfirem? A film obsahuje další spoustu chyb a momentů, nad kterými člověk kroutí hlavou, ale za chvíli se tomu začne smát. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasické letecké béčko, které i po letech dokáže pobavit, především letečtí zasvěcenci při pohledu na tento snímek musí jen kroutit hlavou a nahlas se smát. Díky bohu aspoň za dobrého záporáka v podobě Davida Sucheta. Ono se popravdě ani nejde nesmát - je to suprová reklama na F-16, no uznejte sami, které jiné letadlo dokáže s ani ne plnou výzbrojí vybombardovat jednu arabskou zemi za cenu minimálních ztrát? Tehdejší výrobce General Dynamics na tím filmem musel slintat blahem. Samozřejmě v tom pomáhá i klasická imbecilita filmových záporáků, co netrefí ani vrata od stodoly. Dalším úžasným momentem je dokonalá demokracie na americké letecké základně, kde si každý může dělat co chce, i vypůjčit (šlohnout) ostře vyzbrojenou stíhačku a jít do vlastní soukromé války. K tomu prďácký soundtrack s hitovkama 80. let. Člověk prostě nemůže mít tenhle film nerad :D ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Taky jsem v šestnácti snil o tom nasednout do F-16 a letět pokosit iránské letectvo a z  rukou tamní vojenské kliky dostat uvězněného tátu, jenže jako film je tahle legendární blbina dneska už jen zábavná kuriozita, která ve stejném roce konkurovala stejně armádou podporovanému Top Gunu s Cruisem. WTF... těžko věřit, ale historie ukázala vítěze jasně. Louis Gosset Jr. ve své nejlepší roli, kterou si ještě třikrát zopakoval. ()

Colinner 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám poctivej film! A když sem si teď po tolika letech sehnal úžasnej song z filmu od Rainey Haynes - Old Enough to Rock and Roll, která hraje na začátku filmu během závodu v kaňonu........... Nemám co dodat, tenhle film můžu i dnes............ A ten kdo píše, že jako dítě to měl rád a dnes dává odpad, může jít tak akorát do prdele....! Jinak Hercule Poirot v roli hlavního záporáka je už jen třešnička na dortu. ()

jiberan 

všechny recenze uživatele

Tento první díl Železného orla je dle mého mínění úplně best. S každým dalším dílem kvalita klesá. Vše je to o klukovi, který líta potají se svím otcem v F-16. Následně se jeho otec dostane do zajetí a jeho syn ho letí zachránit. Vše ovšem dopadne dobře a tatínek se synáčkem se vrátí domů. Pro ty co mají rádi letadýlka, nebo pro ty co se v mládí toužili stát piloty, je to naprosto úžasný film! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Bomba Hades, kterou Doug (Jason Gedrick) shodí na runway, která celá začne hořet, je zcela fiktivní. Stejně jako není možné odpálit střelu AGM-65 Maverick ze země, jelikož to zbraňovému systému zabraňují snímače tlaku umístěné v pitotově trubici. (Cheeker)
  • Film měl být původně vydán v létě roku 1986, ale nakonec byla premiéra přesunuta už na leden, aby se zamezilo soupeření s filmem Top Gun (1986). (Cheeker)

Reklama

Reklama