Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení. Jeden z nejlepších hororů roku 2007. Skvělá kamera,střih,zvuk a k tomu příjemé efekty viz.Kobylky. K tomu jako bonus příjemný výkon Hilary Swank a skvělá AnnaSophia Robb. Jedinou kaňkou na tomto filmu byla závěrečná typická "hollywoodská" hláška,ale ani to mě neodradí od vysokého hodnocení 4*. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hilary Swank a AnnaSophia Robb v hororu o deseti božích ranách? No proč ne, když to bude dobrý...BYLO. Atmosféra nám v tomto snímku houstne pomalu, ale jistě, herci jsou více než slušní, kromě dvou už zmíněných dam tu máme třeba Idrise Elbu a další schopné. No jak nám bude filmek ubíhat, tak milá Hilary zjistí, že na to co se kolem ní děje bude věda krátká a v malém městečku Haven se opravdu schyluje ke kolosálnímu průse...ehm maléru, za kterým dle všech stojí 12ti letá bloncka, která ke konci filmu dokáže člověka i solidně děsit. Jestli je AnnaSophia opravdu dcerou satanovou, nebo je malér někde jinde to Vám jako vždy neřeknu a místo toho Vám doporučím následující : Pohodlně se usaďte a pusťte si tento snímek. Je dost dobře možný, že se budete bavit jako já. A když ne? Kobylky na Vás :-D ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Voda v řece se změnila v kečup, rybky plavou bříšky vzhůru, žáby mají letecký den... Co z toho plyne? Satan zavelel do útoku, konec světa se blíží a SS (Strana Světla) musí zlanařit rozervanou duši Hilary Swank, aby nám tady zůstal ten boží ráj na Zemi. Jakkoliv debilně to zní, nemuselo to dopadnout až tak špatně, KDYBY: všechno nebylo podáno mdle jak povislé zápěstí hulibrkovo. Chtěla jsem tomu dát šanci, ale mysl se prostě neměla čeho chytit - mně bylo úplně, naprosto a totálně u prdele, co se děje, co se komu stane a kam to celé povede. Prozívala jsem se úvodní půlhodinou, pak mé vědomí vyvěsilo bílou vlajku a teprve 15 minut před koncem se vzchopilo, aby pochytilo "šokující" závěrečnou pointu. Nějaká atmosféra se "The Reaping" upřít nedá, efekty ušly... i obsazení by bylo fajn, to by se ovšem herci nesměli nudit stejně jako já. 41% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec dávám 4*, protože první půlka je úplně skvělá, kdy filmek napíná jako malý gatě. Po odhalení, o co vlastně půjde, se atmosféra ještě drží na slušném levelu, načež závěr už spadá do průměru, což není ale rozhodně špatné, a taky díky tomu mi to vychazí na nadprůměr. Originalita, která nespadá ani na chvíli do sračkoida - proč to neocenit? A ani si nemyslím, že díky námětu na film hned tak zapomenu, i když o nečem mimořádném řeč být nemůže. Btw. na tom překladu se zas nějaký vypitý lingvista vytáhl. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kathrine Winterová je vysvetená duchovná, ktorá sa obrátila chrbtom ku svojej viere. Vyučuje na vysokej škole a popri tom sa venuje prešetrovaniu údajných zázrakov. Doposiaľ pre každý takýto prípad našla vedecké vysvetlenie. Až do chvíle, kedy prijala pozvanie do mestečka Haven. V tomto na oko idylickom malomeste sa dejú divné veci. Na jej obyvateľov udreli biblické, staroegyptské rany - voda v rieke sa premenila na krv, mŕtve žaby, muchy, uhynutý dobytok, vši, hnisavé vredy, kobylky, oheň padajúci z oblohy, mŕtve deti... Za toto všetko je vraj zodpovedná dvanásť ročná Loren McConnell. Útle, blonďavé dievča. Skrz ňu uskutočňuje svoju vôľu samotný Satan. Kathrine musí prísť na to, čo sa to vlastne deje. S niečím podobným sa ešte nestretla. Okultný, sektársky horror s, dvojnásobnou držiteľkou Oscara, Hilary Swank v hlavnej úlohe. *** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • AnnaSophia Robb (Loren McConnell) bola vo filme skutočne bosá, dokonca aj v scénach, v ktorých bežala lesom. Podľa jej slov si to celkom užila. (Pat.Ko)
  • Když Catherine (Swank) prohledává znečištěnou řeku, má na sobě gumové kalhoty, v další scéně, kdy vystoupí na břeh už je nemá. (Nocturno culto)
  • Hudbu k filmu původně napsal legendární Philip Glass, ale producenti nebyli s výsledkem spokojeni, a tak na poslední chvíli najali Johna Frizzella. (imro)

Reklama

Reklama