Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

Radko 

všechny recenze uživatele

Výhonky pravej americkej rodiny ukážu svoje zdravé jadro a spália temné zlo na tmavú dodýchavajúcu spečenú škvarku! Otec slúži mocenskému aparátu - jeho ozbrojeným silám. Metálov má temer ako Brežnev. Vo vysokej dôstojníckej funkcii ale nezaháľa a nerastie mu pupok pri pive, hranolkách a telke. Nie, on behá skáče aj boxuje so synom a dcérkou. V zdravom tele zdravý duch! Každá ráno nad domom vztýčená americká zástava! Preto ho samotný pán prezident Ameriky pozve na mulatšág. A on sám - ako vidia deti počas povinného každodenného tv brainwashingu - v uniforme káže národu svoje múdra. Zvyšok omladiny aj stáreže sa pyšní naondulovanými a vyfúkanými vlasovými špecialitami 80. rokov. Popísané znaky nasvedčujú, že dobová americká vtieravá propaganda ochrancov vlasti, hrdinov a podnikateľských chudáčikov neustále vstávajúcich z popola, zasiahla rovnako všetky filmové žánre. Od rodinných filmov vtrhla aj na územie dovtedy menej ovládané - do hororu aj sci-fi. Dvaja sirotkovia sa po nehode rodičov odoberú k polozabudnutému strýkovi. Ten, po sérii krachov, dokončuje svoj najnovší projekt - akýsi ľudový vidiecky Disneyland - Park snov. No miestni výrastkovia sú zlomyseľní, násilnícki a krutí. Neváhajú prekročiť hranice drobných nepríjemností aby dokázali svoju dominanciu. A tu sa ukáže byť ako najvhodnejšia polovojenská príprava pod dozorom skúsených dôstojníckych kádrov. Tá pomôže v dôsledku (SPOILER!) úspešne rozbehnúť aj kolotočársky biznis. Prekvapivé je, že na tejto propagandistickej vízii sa divák dokáže dobre pobaviť (možno práve v propagandistickej linke sa ukrýva odpoveď na Flipnicov hold, že ako sa režisérovi v upätých časoch podarilo dostať toľko násilia do filmu). Tempo príbehu nenudí a groteskná odpudivosť buranských teenagerov núka diváka zamyslieť sa nad sympatiami k nim - zástupcom animálnych pudov - sexu a agresie. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The New Kids je příjemný a místy slušně mrazivý thriller, který nám zas jednou ukazuje, kam ta dnešní mládež spěje. Je zde dobře odvedená práce ze strany všech herců (mj. tehdy ještě relativně neznámí James Spider a Eric Stoltz). Napětí houstne a teror se s dějem stupňuje až do finálního masakru v lunaparku. Potěší i zdánlivě dobrý ale otevřený konec, který dává příslib dalšímu pokračování. No lidi, dávejte si bacha na výtržníky, obzvlášť když je poblíž lunapark. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tak prvně, není to horor. Nemá to žádný aspekt hororu, je to jen thriller. Za druhé, vždy když vidím podobný film, tak lituju, že v něm nehraju, páni kluci by se asi divili až bych jim prokopnul žebra, kdybych je rozkuchal tak, že jejich těla by vypadala jako rozšlápnutý jahodový dort. Jako prasátka. Na porážku. Hezky bych si s nima pohrál... Leze mi to na nervy. A navíc to strašně nudí, konečná akce byla zbytečně dlouhá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sean S. Cunningham, člověk, který stál u zrodu rovnou dvou horrorových subžánrů: na počátku 70. let "neasijského" exploitation horroru a na počátku let 80. pak slasheru, si v polovině 80. let střihl zřejmě z nějaké nostalgie opět exploitation thriller, který sice prezentací otevřené brutality nedosahuje extrémních rovin podobných kousků z let 70., zejména pak prvotiny Last House on the Left (1972), ale přesto je to neuvěřitelně mrazivý a od začátku napínavý exploitation kousek ... Sourozenci, chlapec a dívka odjíždí po tragické smrti svých rodičů ke strýci do jiného města. Pomáhají strýci s chovem domácích zvířat a opravou lunaparku-poutě. A stanou se terčem útoků místní partičky grázlů, kteří je šikanují z počátku jen tak nenápadně, ale jejich tlak a vzájemné vyměňování účtů se stále zostřuje. Dvojice sourozenců má malou výhodu v tom, že má za sebou náročný tréning od svého zesnulého otce - vojáka vysoké šarže. Každopádně tlak ze strany grázlů se stává neúnosný a v třetí třetině vygraduje v regulérní masakr. V zrekonstruovaném lunaparku dojde k drsné konfrontaci. Musím vzdát Cunninghamovi hold za to, co dostal na plátno v polovině 80. let, kdy byla cenzura násilí ve filmech a horrorech zvlášť v naprostém extrému. Navíc napětí, pomalu ale jistě houstnousí atmosféra a vztahy, nejistota ... vše špičkově zvládnuté. Navíc mi partička připomínala až podezřele partičku grázlů z nového ultra-násilného exploitationu Eden Lake (2008), objevuje se zde i pes bojového plemena, kterého grázlové využívají k šikaně druhých ... takže mám malé podezření, že tvůrcové Eden Laku se nechali zřejmě trochu inspirovat "již vzniknutým" ... Dále musím ocenit, že si film dobře zanechává jako by atmosféru 70.kových exploitationů, i když zobrazování násilí nejde do takové intenzity. Na druhou stranu grázlové ve finále neskončí vůbec dobře a jejich úmrtí jsou opravdu drsné ... Na film jsem narazil zcela náhodou a vyloženě mne překvapil, výborná záležitost, zejména pro příznivce žánru!! ()

juta 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si partička chuligánů z maloměsta myslí, že můžou všechno a vše jim projde, pak není divu, že může dojít i na tak drastické šarvátky jako zde. No chvílema to bylo mimo chápání. Jen tak se tam začnou vyvražďovat a to mi nepřišlo moc realistické, ale aspoň je tu známka fandění mírumilovné dvojce. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama