Reklama

Reklama

Skupina přátel se po autohavárii dostane do nepoužívané nemocnice, kde řádí šílený doktor a jeho personál. Začíná boj o přežiti. (xxvasa)

Recenze (125)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

V podstate tuctový horor, ale dosť sa tam mlátia ženy, čo mám rád, a niektoré pasáže boli... no čo vám budem hovoriť :-) Hlavná hrdinka je zajatá, pripútaná na lôžku, doktor jej chce za zvukov opery vyvŕtať dieru do hlavy, no lacný ručný vrták je moc tupý a cez lebku neprerazí. Odíde pohladať elektrickú vrtačku a hrdinka zostane s úchylákom Michaelom Bowenom. Ten sa jej začne prstom vrtať v diere v hlave, potom prst oblíže. Dá jej facku, udrie ju do hlavy päsťou, naleje jej na rane nejakú chemikáliu a začne to syčať. Rozbije jej o tvár fľašku kde bola chemikália. Dá jej ruku na ústa a začne ju mlátiť do brucha, ona sa dovracia, okrem iného aj na jeho ruku. On vezme pílku ale jej sa podarí jednu ruku dostať z pút, zapichne mu nožnice do hrude, vyslobodí sa a rozmašíruje mu hlavu hasiacim prístrojom v štýle Irreversible. Proste krásny vývoj udalostí! ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americký snímek AUTOPSY představuje sice nízkorozpočtový, ale pekelně krvavý a místy slušně brutální hororový flák odehrávající se v nemocničním prostředí se spoustou ostrých chirurgických nástrojů. Ve vlastním příběhu sledujeme skupinku mladých lidí, kteří po divokém mejdanu plném alkoholu a drog nasedají do svého auta a společně s náhodným známým Dimitrijem to valí zas o kus dál. Po cestě však mají nehodu, u které se objevuje nemocniční sanitka se dvěma maníky, kteří hrdiny snímku dopravují do nedaleké nemocnice Milosrdných sester. V liduprázdném zdravotnickém zařízení je netrpělivě očekává podivný doktor. Film má lehce nudný rozjezd, ale jakmile se děj přenese do nemocnice a vystříkne první krev, dostává úžasný náboj a valí do diváka šťavnaté gore scény, které se střídají se slušnými lekačkami v potemnělých chodbách nemocnice. Adrenalin stoupá s množstvím krve a nechuťáren, kterými tvůrci vskutku nešetří. Jednotlivé postavy jsou ztvárněny celkem obstojně, avšak logika jde občas trochu stranou. Záporáci jsou naprosto výborní a ujetost jim přímo sálá z očí. Prostředí, ve kterém se příběh odehrává, je vkusně vybráno a jeho potenciál tvůrci dílka využívají doslova na maximum. Další kladem budiž také nepřepálená stopáž, ve které na nudu moc místa opravdu není. Výsledný dojem je velmi dobrý, slušně krvavý a celkem brutální horor, který maximálně využívá nemocniční prostředí, ve kterém se odehrává. U mě s přehledem za čtyři hvězdy. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, vadil mi víc poměrně hloupý scénář nutící postavy chovat se opravdu podivně a debilně, nebo snaha nacpat do toho filmu co nejvíce žánrů a kromě poměrně dobře vychytaných gore věciček mást odkazy na duchařinu? Nebo to barevné osvětlení, tolik typické pro každou obyčejnou nemocnici? Opravdu nevím. Ještě, že je to alespoň zachraňuje Jessica Lowndes. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina, opravdu se mi skorem nedostává slov. Jediné, co jakž takž stojí za to, je atmosféra, která se docela povedla, ale to rozhodně nestačí. Především, postavy se chovají neskutečně pitomě a jejich emoce a reakce absolutně neodpovídají dané situaci. To, že se dostali do parádní bouračky a navíc srazili jakéhosi chlápka, je nechává poměrně dosti chladnými a ani ne hodinu na to se někteří z nich vesele oblejzají v čekárně. Alespoň náznak posttraumatického šoku by bodnul. Hlavní hrdinka je občas taky dost tragická. Jak jinak si vysvětlit, že holce, která nějaký čas chodila na lékařskou fakultu, není ani trochu divné, že když už se jí doktor chystá píchnout velkou jehlu do páteřního kanálu (samo o sobě dost uhozený v dané situaci a podmínkách), tak jí ani nevydezinfikuje kůži. A kdyby jen to... Tvůrce bych poslala zpátky do základní školy aby si trochu zopakovali hodiny biologie. Protože opravdu jsem na pitevně nikdy neviděla žaludek, který by měl jenom otvor, kterým jde potrava dovnitř, ovšem žádný, kterým by šla ven. Do střeva se nejspíš dostává teleportací. A u scény s vnitřnostma rozvěšenýma nad rozkuchaným týpkem jsem už málem brečela. Opravdu je tak těžké přijít na to, že s plícema a srdcem mimo tělo se MLUVIT NEDÁ, natož to vůbec přežít? Jasně, podobné věci jsem viděla i v jiných filmech, ale tam to buď nebylo bráno vážně nebo to bylo béčko, kde jsou takové hovadinky tak trochu úmyslem a filmu jako celku slouží dobře. Aby bylo jasno, nemám ráda hnidopišské vychytávání každé drobné chyby ve filmu, ale zde mě to tak bilo do očí, že to jinak nešlo. A to ještě spoustu věcí vynechávám. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

A to nízký hodnocení je tu jako proč? Jasně, občas se to musí brat s nadhledem - ten film neví, jak by se měl tvářit, ale jinak je to pecka. Je to napínavý, člověk se u toho lekne (a to se mi už moc často nestává) a dokonce je to i zábavný. Hlavní důvod, proč jsem se na to podival byl Robert Patrick (nám všem známý jako legendární T-1000) a Jenette Goldstein (nám všem jistě známa jako legendární Vasquezová). No, ani jeden z nich nezklamal. Jasně, od začátku všichni víme, jak to dopadne a některý scény už sou trošičku přehnaný, ale ptám se znova. Ten film má nízký hodnocení jako proč? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Při operaci Emily (Jessica Lowndes) hraje na gramofonové desce část árie „Si, mi chiamano Mimì“ z opery „La bohème“ od Giacoma Pucciniho. (Dino07)
  • Ve scéně, kdy chce Jude (Ross McCall) otevřít láhev dusného plynu, Scott (Robert LaSardo) mu brání a říká, že může vyhořet. Oxid dusný je však bezbarvý nehořlavý plyn. (Perverz)
  • Herec Ross McCall má tričko so známou punkovou skupinou Rancid. (Dzusta)

Reklama

Reklama