Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 6. sérii Black Mirror se nám rozmohl takový nešvar, že se nám celý koncept futuristického dystopického černého zrcadla mění na hororové paskvily, které se kategoricky nehodí do jeho zajetých zvyklostí. Tím myslím samozřejmě poslední dva díly, které kdyby se vymazaly z této řady, skoro jistě jsme mohli mít zatím jednu z nejkvalitnějších, co BM dosud nabídlo. Z epizody Beyond the Sea jsem byla naprosto unešená a hodně této řadě zvedla reputaci. Taktéž první epizoda Joan Is Awful, která byla šablonovitě prototypická a hodně mi připomněla starší díly z minulých řad, když se BM teprve dostávalo do povědomí. Díl Loch Henry zase potěšil moje true crime a hororu milující srdíčko, který fungoval na bázi napínavé a typicky skotské atmosféry. Poslední dva díly mi dost zkazily celý ten vibe a hodně bojuju s tím, jestli tomu nenechat jen ty tři hvězdy. Je mi to pak ale zase líto vůči těm prvním třem super epizodám. Překvapila i hojná četnost hollywoodských tváří, což je na druhou stranu dobrá zpráva, na druhou stranu to značí brzké totální zkomerčnění. Rozhodně rozpačitá série. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono po pěti nabouchanejch sérií už těžko vymýšlet origo-techno příběh, ale přesto se opět pár kousků vešlo. První tři tradičně. Čtvrtá Mazey Dayová byla i pro mne né moc povedenej úlet s nadpřirozenou bytostí. TOPEM je za mě Démon79, i když si také říkám jestli to úplně patří mezi Black Mirror. Rozsekalo mě s jakou lehkostí a rytmy sedmdesátek předvedli ukázkovou psycho analýzu nevinnému člověku, z kterého mávnutím kladívka uděláte masového vraha. Navíc kouzelné, protože to byla nakonec ta přijatelnéjší varianta v dané době a místě. Jak se říká, pokud máte imaginárního kamaráda jste blázen, pokud na něj věří miliarda lidí, je to náboženství.  PS: to nejlepší, co kdy přišlo z Ruska je tetris a Boney M - Rasputin :D ()

Reklama

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na šestou sérii jsem se těšil velmi dlouho a rozhodně nezklamala. Nápady na díly byly opět velmi originální a vůbec mi nevadil mírně hororovější nádech než jsme byli doposud zvyklí. Poslední dvě epizody se žánrem vymykají klasice seriálu Black Mirror, ale i tak jsou povedené. Na čtyři hvězdy šestá série bezesporu je. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černé zrcadlo nesleduji a zkusil jsem tedy 6. Sérii. Měla to ale spíš být nějaká horová antologie, do konceptu asi zapadal 1 a 3 díl a ty mě nebavily. Za to mě bavil ten díl u jezera Lochnes a pronásledována celebrita. Démon 79 se taky dal. Jelikož nejsem věrný fanoušek BM, tak mi odklon od sci-fi tématu nevadil, ba naopak.... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)

Reklama

Reklama