Reklama

Reklama

VOD (1)

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět umělý a uhlazený až k proříznutí žil. Vztahy tak banální a nepravděpodobné, jako potkat lásku v márnici. Nekrofily pomiňme. Postavy šustící papírem, že by se podzimní drak rděl studem. Tak předvídatelné a nudné. Se smrtí se vyrovnat je úkol pro každého a v tomto beru téma jako přínosné, ale odsuzuji jakoukoliv propagaci euthanasie, což se tady mimoděk stalo. Šířit kulturu smrti je zlo. O důvod víc díl zatratit. Je slabý, možná nejhorší z celého BM, avšak má přesto jakýsi osten či drápek, kterým zjevně dokáže zachytit. Já mu z háčku unikl a moje žena též. Po konci jsme na sebe vrhli jen ztrápený pohled. Je až s podivem, že právě jiný Harrisův díl BM, Přijdu hned, hodnotím tak vysoko. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě že to byl příběh dvou leseb, bejt to o normálním hetero páru, tak to skončí jako všechny ostatní díly Black mirror, hodně špatně :) takhle tu máme ale jediný happyend tohohle seroše a jsem rád že jsem mohl být u toho :) jak by řekl pankáč LGTB not dead ! **. *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 9/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 8/10 viz profil ()

Reklama

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Black Mirror, který ukazuje, že přínos technologie nemusí být jen špatný. Poslední scéna musela zahřát u srdce všechny ateisty, kteří věří, že po smrti nic jiného nebude. Můžeme si vytvořit své vlastní nebe pomocí technologie. Nebylo by to skvělé, kdybychom měli tuhle možnost? Ten kdo vybírá písně by si zasloužil ocenění, minule "Exit Song" od Radiohead, teď "Heaven is a Place on Earth". Lépe to ani nešlo vybrat. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně odlišná, příběhově a charakterově lehce laciná, ale veskrze nádherná epizoda. Následují SPOILERy! San Junipero se věnuje především tématu smrti, truchlení a posmrtného života ve virtuální realitě. Twist jsem měl před shlédnutím bohužel již vyspoilerovaný, ale i tak jsem si díl velmi užil. Skvěle zahráno, super retro atmosféra a famózní soundtrack. Postavy i jejich lesbická lovestory jsou sice notně stereotypní, jenže... Zatímco ostatní epizody mívají depresivní vyznění, San Junipero je opojná svojí odlišností a optimističností. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oooo, tak tohle je lahůdka. Méně temný díl, ale přesto o třídu víš než některé jiné díly Black Mirror. Máte tu úžasný ústřední pár dvou dam, které se do sebe zamilují. A tahle lesbická/bi romance funguje lépe než většina tradičních heterosexuálních romancí. Těmhle sympatickým holkám totiž fandíte a chápete, proč se do sebe zakoukaly. Když se k tomu přidá ještě zápletka s umělým životem po životě, kdy si příchozí mohou vybírat mezi jednotlivými dekádami (v díle zvládnutými na jedničku), pak mi to dohromady dává plný počet bodů. 100 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Soundtrack tejto epizódy je do istej miery jedinečný v tom, že bol nakoniec vydaný na všetkých štyroch platformách počúvania: CD, digitálna verzia, vinylová verzia a kazetová verzia (posledné dve boli vydané s ohľadom k časovému obdobiu, v ktorom sa epizóda odohráva). (Arsenal83)
  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama