Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už při začínajících titulkách,kdy vypravěč mluví o těžbě vzácného nerostu,který bohužel rozdělil svět na dvě poloviny a způsobil jadernou válku a dál popisoval nekončící bitvu na jedné zničené planetě...jsem měl dobrý pocit z nachystané atmosféry,která se i v následujících minutách vyvíjela dobře.Velitel jednotky,hláškující,sympatický drsňák s věčným retkem u huby Peter Weller,tomu taky dost přidal.Když poslíček doručující poselství o míru,umíra rozsekán na kousky,načež se vydávají dva vojáci na cestu,máte furt naději že vás čeká poctivé,postapokalyptické sci-fi béčko.Ovšem během několika dalších minut tempo těžce upadá,akce,efekty a atmosféra nulová,potenciál a možnosti využity tak na 10% procent.Z ošívání v křesle,(kdy se jedním okem koukáte na stopáž kdy už to skončí a tím druhým po prázdné láhvi piva na stole) vás nevytrhne ani nástup mého oblíbence Roy Dupuiase,který zde má opět mile zvrácenou roli :-) Bohužel jsem čekal nějaká monumentální futuristická města či stanice a dostalo se mi nudného běhání v jakém si podzemí,s příšernou muzikou a malinkými dětmi s plyšovým medvídkem v ruce,jenž měli představovat hrozivou zbraň ničení světa ....ufff...k finyši jedna mizerná střílečka a k úplnému naprosto ´´nepředvídatelnému´´ :-) konci jedna slušná bitka dvou koček.Je to škoda,tahle Dickova povídka je dost dobrá,jen by to chtělo rozpočet dvěstě míčů a né dvacet no :-) Na sci-fi já sem přísnej... :-D hold nudil sem se.... 40%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení z oblasti "postapokalyptických dramat" ... Moc tyhle filmy nemusím, ale tohle mne bavilo od začátku do konce. Akční drama z ne příliš optimistické budoucnosti, které si v klidu ubíhá svým tempem, ale stále něčím baví a má čím zaujmout. Myšlenkou to sice není kdo ví co, ale prostě mne to bavilo a byl mi sympatický hlavní hrdina, právě protože jsem mu hodně dlouho vůbec nevěřil, že to jen ten největší klaďas ... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Nie celkom béčkový sci-fi-horor s charizmatickým Wellerom, ktorý svojím zasadením a kvalitnými efektami pookreje dušu vedeckofantastického fanúšika. Až sa človek diví, že niečo takéto vyšlo ešte v roku 95. Je trocha na škodu, že ostatní herci sú skôr do počtu, dej je mierne predvídateľný a nevyhneme sa ani pár logickým lapsusom. Inak komfortný snímok, ktorý by si zaslúžil pokračovanie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pár vojakov ukrytých v bunkroch na nejakej planéte, okolo nich v zemi sa pohybujúci roboti a útočiaci na každého, kto nemá náramok. Na(ne)šťastie roboti sa dosť nudia a tak sa trošku zdokonaľujú a rozhodnú sa nenápadne navštíviť Zem. V dobe vzniku filmu som z toho bol dosť nadšený, námet: Philip K. Dick, réžia: Christian Duguai, herec: Peter Weller. Dnes: videofilm ako vyšitý, max. 5 ľudí pred kamerou, dosť nudný dej, no super zakončený, so slušnou atmosféra, tých 5 hercov má dostatočnú charizmu a ja proste mám slabosť pre sci-fi, robotov a aspoň slušne odrežírovaný film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Musím sa pripojiť k tomu, že Dickova fantastická predloha vážne dostala na frak. Občas tam sice je zaujímavá atmosféra (hlavne útek), ale zlé triky a odporné dopletené kung-fu finále by pokazilo aj oveľa lepší film. Námet z poviedky Druhá séria (Second variety) oveľa lepšie využili v seriály aj filme Battlestar Galactica... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natočeno na motivy povídky P.K. Dicka Druhá série (kukentipla)
  • Vo filme sa objavilo celkovo 5 verzií robotov zvaných Screamers (základná "piesočná" verzia, prvá variácia "dvojnohá", druhá variácia "bear", tretia variácia "dieťa" a štvrtá variácia "človek"). (fefee)
  • Prvé pracovné verzie scenára sa objavili pod názvom "Claw" (Čeľusť), ako odkaz na zlých robotov, ktorí sa v Dickovej poviedke "Druhá séria" nevolali Screamers, ale Claws. (beso74)

Reklama

Reklama