Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ÚPF) = JAN MORAVEC - jeden z mála filmov, ktorý je na českých aj slovenských TV uvádzaný s pôvodným a skvelým kinodabingom dodnes (Okrem plateného kanálu MGM, ktorý si vyrobil nový SHIT dabing). Dajte si ale pozor na DVDripové "samoděly" na nete. Amatér, ktorý ich pripravil tam vložil kreténsky a nepočúvateľný VHS dabing od GUILD HOME VIDEO. Sranda je, že aj tam hlavnú úlohu dabuje ŽUPANIČ. (9.2.2009) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobra detektivka osmdesatkoveho strihu. Ke konci uz je to ale unavne, melo to byt cele o 25 minut kratsi, a bylo by to fajn... Plno povidacich scen je zbytecnych a nudi...3+ P.S.: perfektni je ale uvodni podtitulkovy telefonat, a pak zaverecna patnactivterinovka celeho filmu. To jsou dva super momenty, to uznavam. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s excelentním J. Woodsem, který v roli policisty hláškuje jak o život. Původní snaha viděl film v originále selhala, tudíž nezbývalo nic jiného, než si film pustit v češtině. Těžko říct, jestli bych dal plné hodnocení i v originálním znění, ale ten český dabing (Woodse dabuje L. Županič), je tak strašný až je výborný. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film mám hodně osobní vzpomínky...Řechtali jsme se v kině, když James Woods šel k domu podezřelého a i když tam byl chodníček, tak on si to šinul přímo přes trávu (taková blbost, ale hodně potěšila)...Na dnešní dobu hodně nekompromisní krimi, která si na nic nehraje a má přímý tah na branku...Hlavně je, ale politicky naprosto nekorektní a to už se dneska nevidí...Za mě 85% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková temná krimi záležitost, u níž jsem si nebyl chvílemi jistý, jestli si z nás tvůrci nedělají šoufky. Takhle se přeci policista nechová. Osmdesátkový feeling je z toho cítit na sto honů, včetně hudby, kamery a obstarožních roštěnek. Hlavně ta vydra neurotická na konci Hopkinsovy cesty do kalhotek. Perfekt dabing z Barrandova se Sejkem a Županičem, James Woods byl vostrej chlápek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Knižná predloha "Blood on the Moon" bola prvotne odmietnutá až 17 vydavateľstvami kvôli brutálnemu obsahu. (Real Tom Hardy)
  • Film pôvodne niesol názov v znamení knižnej predlohy, no štúdio sa rozhodlo dielo premenovať kvôli obavám, že by si diváci mysleli, že sa jedná o slasher. Taktiež sa zmena názvu hodila do marketingovej kampane štúdia, ktoré sa dielo snažilo propagovať ako akčný triler podobný filmu Drsný Harry (1971). (Real Tom Hardy)
  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama