Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 55 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nápad je jedna věc, jeho realizace druhá. Tahle realizace moc nevyšla, a ačli byly první díly slušné, postupně to šlo do kytek. Jakmile jsem si (poměrně záhy) začala říkat, že ty Myšlenky snad nemyslí vážně, použila jsem kouzelné tlačítko. Však oni ty zlé vrahy beztak všechny pochytají i beze mě, jsou to přece Američani... ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Kdyby Justice League fungovala bez masek, mohlo by to vypadat podobně jako MYŠLENKY ZLOČINCE. Stejně jako pro komiksové superhrdiny, i pro psychoanalytický tým Aarona Hotchnera jsou rutinní záležitostí ty nejbizarnější případy. I zde se setkáváme s partou odborníků, kteří svými schopnostmi působí mnohdy až "nadpozemsky", v pravou chvíli jsou ale schopni a hotovi ukázat kousek obyčejného lidství, nějaké to "srdíčko pro diváky". Je to něco jiného než C.S.I. model a osobně se mi to zamlouvá víc. Závislost na psychologickém profilování vraha nutí tvůrce k vymýšlení mnohem "chytlavějších" zločinů z hlediska námětu (jelikož C.S.I. model odhalí všechny náležitosti a "narativní" odbočky zkoumaného zločinu až v samotném závěru). I když, každá série má své - C.S.I. model je zase vystavěn na co nejbizarnějším provedení daného zločinu, což vede k velmi komplikovaným zápletkám. Je to podobné jako srovnávat klasický román a modernistickou prózu. Ve finále pro mne MYŠLENKY nad C.S.I. vítězí vypravěčským drajvem, i když - vážně to nejde tak docela srovnávat. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý ma prekvapil. V záplave vizuálne atraktívnych CSI, konečne niečo aj zaujímavo a väčšinu času uveriteľne napísané. Staršie série som moc nepozeral asi hlavne pre Mandyho Patinkina, ale po zmene osadenstva (4., 5. séria), to dosť žeriem. Dvojčasť, ktorá spracovávala rovnakú tému ako HANNIBAL nepatrí k najvydarenejším, ale časti, kde pátrajú po Koscovi sú skvelé... Seriál, ktorý sa len tak ľahko neopozerá... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Musím reagovat na jeden komentář zde, sice mého jinak oblíbence, ale budiž. Za prvé: srovnávat Myšlenky zločince s C.S.I. je svatokrádež! A za druhé: po jednom díle děkuji, nechci? Kde to jsme? Hodnotit celý seriál na základě jednoho dílu? A srovnávat ho s jiným, který má diametrálně odlišné téma? Tak to je smutné, opravdu. Proto je to s e r i á l, aby se člověk např. postupně dopracoval k jednotlivým postavám, lépe je poznal, ne? Myšlenky zločince vyčnívají nad všechny kriminálky Miami a L.A., a N.Y. a podobně, které jsou dle mého názoru nachlup stejné a soustředí se povětšinou na laboratoře a ohledávání tkanin, vlasů a ostatního humusu. Hrdinové Myšlenek zločince vstupují pachateli do hlavy, do jeho myšlení, do myšlení sériových vrahů, převážně psychopatů, proto jsou vraždy, které se zde řeší mnohem drsnější a budí v člověku strach. Postupem času jsem si našla vztah ke každému z členů elitního týmu a stala jsem se závislákem na sledování brilantního řešení hrůzných skutků jejich neznámých. Musím ale dodat, že od osmé série to rapidně ztrácí šmrnc. Docházely jim zjevně nápady a nedá se na to vůbec koukat, i proto, že se kamsi ztratila předchozí vážnost. A málem bych zapomněla, díky Myšlenkám zločince jsem objevila jednu z mých oblíbených knih, hlavně pro její čtivost a napětí, "Sběratel" od Johna Fowlese. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Psychiatr: "Kukuřice"_____Camel: "Hranostaj!"____ P: "Těžká melancholie, záliba v kompotech". ... "Podbříšnice".____ C: "Šunka šunka".____ P:"V dětství kolika... později pohlavně zneužit řádovou sestrou v okolí lesní studánky."____ Inspektor: "Tak co?____ P:"Ten člověk nevraždí sám, je jich víc... asi sedmnáct" ()

Galerie (2 163)

Zajímavosti (18)

  • Ve 20. epizodě 3. série neznámý pachatel zastřelí svou oběť v metru a v klidu jde dál. Při přehrávání videa z bezpečnostní kamery je oběť otočena na druhou stranu a pachatel jde stejně tak na opačnou stranu. Podle nápisů na stěnách jde však vidět, že obraz není jen převrácený a scéna tak musela být scéna točena v obou směrech. (Agita)
  • Herec Matthew Gray Gubler (doktor Spencer Reid) je velmi pověrčivý, a proto nikdy na natáčení nenosí ponožky do páru. Několikrát je to v seriálu zřetelně vidět. (Bube1)

Související novinky

Reklama

Reklama