Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Ceda 

všechny recenze uživatele

První dvě série zaslouží búro. Ty byly bravurní. Třetí ještě taky nebyla špatná, ale se čtvrtou už to nějak upadalo. Nakonec už byly v jedné sérii koukatelné jenom tak 3-4 díly, s tím, že se všichni těšili na ty největší kulišárny, které tam tvůrci obvykle přihrávají na konci série. Ještě bych nechal rozum stát nad nějak zvláštně rozjetou, ale pořádně nevyužitou psychikou hlavních postav. Ale, jak jsem již zmínil, za ty první dvě série si to nějakou tu šarži zaslouží. Vlastně, kolikrát jsem se na to díval jenom kvůli Emily? ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Vysoce nadprumerny serial. Natočen klidnou a urnirnenou režii, bez velkych efektu ala kriminalka L.A. Asi nejvic cerpa ze skutečneho odděleni v Quanticu. Je v každem dile i takova několikasekundová sekvence kdy nám herec popisuje skutečné postupy vrahu určiteho typu, Pro fanoušky literatury o seriových vrazích a psychologie v kriminalistice povinne koukáni ()

Reklama

tradzedy 

všechny recenze uživatele

Taktisto srdcová záležitosť, preto objektívny pohľad nepripadá do úvahy :) každopádne, videla som všetkých sedem sérií, mám rozsledovanú ôsmu a chcem povedať, že nič lepšie momentálne v seriálovom podaní pre mňa neexistuje :) Jackov tím je mojim tímom, pociťujem priam bytostnú náklonnosť ku každému jednému z nich. Priznávam, nie všetky časti sú rovnako dobré, no žiadna tragédia. Ako celok geniálne :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"... tady máme plakát jihoamerických sladkovodních delfínů a támhle VHS kazetu s čb snímkem, vyplývá nám z toho, že vrahem je obsedantní nostalgik s úchylnou fiksací na vodní plochy." Takto nějak vypadá psychologické profilování v podání "profesionálů" v tomto seriálu. Epizody jsou dle jednoho mustru jedna jako druhá. Režie unylá a jediné zajímavé pasáže jsou ty, kde se vizuálně propojují Gideonovy hypotézy s realitou, jak zločin mohl probíhat. Není to nekoukatelné, ale je to stěží průměrné. A to v době, kdy je dostatečné množství kvalitních epizodických spotřebních krimi seriálů již i na našich stanicích, prostě nestačí. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ze všech detektivních TV seriálů je tenhlete rozhodně nejdrsnější, nejpřísnější. Případy jsou promyšlené, postavy také. Oceňuju, že trvalo tři série, než jste měli možnost poznat postavy i z jiného než pracovního pohledu. Vztahy mezi nimi se vyvíjí a odhalují pomalu. Seriál vás k sobě pustí pomalu, ale o to intenzivněji vás vtáhne. ()

Galerie (2 154)

Zajímavosti (18)

  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)
  • Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat. (pufina)
  • Mandy Patinkin odešel ze seriálu, protože ho velmi tížila na srdci vážnost a brutalita, která je v seriálu vyobrazena. (cunicekb)

Související novinky

Reklama

Reklama