Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tomto filmu je to, že mě dokázal neskutečně vtáhnout do děje hned od prvních minut a po celou dobu až na závěrečnou čtvrthodinu mě nepřestal bavit a zajímat. Může za to především atmosféra a bytové prostory domu, kde napětí funguje na jedničku. Jen škoda, že velmi pomalé tempo se ke konci mění ve zběsilé odhalování pointy. Zrovna tady si myslím, že by trochu delší stopáž vůbec nevadila. Během filmu se mi vybavil Polanski, Lynch a Morales. A to podle mých měřítek znamená velmi kvalitní film. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!! Z filmů, v nichž se provinilá duše v rámci strategie vyvinění odívá do bludů a sebeobelhávání, mě z letos viděných filmů o něco více zaujal El maquinista B. Andersona. Sám pro sebe si to vysvětluji tím, že „racionálnější“ (materialističtější, zemitější) žánr thrilleru sluší (koreluje s) paranoii a znejistěním více než „iracionální“ (mysterióznější, tajuplnější) žánr horroru, všechny ty tajemné prvky (přízračné chování sousedek, děsuplná architektura jejich bytu) odvádí pozornost od hypotézy konspirace k hypotéze smrtonosné pasti, již ustrojilo cosi nadpozemského (já si kupř. po celou dobu myslel, že slečny jsou upírky). Jak si pak divák má zkonstruovat hypotézu „vždyť se to vše odehrává pouze v jeho hlavě“, jež se stane hypotéze o konspiraci kontra-hypotézou, z kteréhož souboje (které interpretační schéma se ve finále potvrdí?) diváku mého typu vyvstává ta pravá divácká slast? Tahle jsem se jen po celou dobu bál o někoho, kdo si to v konečném důsledku nezasloužil. 60 % ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mohl bych říct, že mne skandinávská kinematografie láká víc než jiné evropské a nebyl bych daleko od pravdy, ale na tomto snímku mne zaujal obal, přiznávám bez mučení. Evokoval eroticky dusné drama, plné štiplavě vzrušujících scén... A erotické to bylo, jen jaksi v patologickém smyslu. A psychotické, s očekávatelnou pointou, dobře ovšem zahrané hlavním představitelem (Kristoffer Joner) a v rámci žánru a provenience vzniku i filmařsky mírně nadprůměrné. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé, schizofrenní a hlavně úchylné psycho, ve kterém jsem se sice občas ztratil, ale přesto jsem na to dál fascinovaně zíral. Samotná pointa, byť už tu mnohokrát byla, byla očekávaná i neočekávaná a vnesla do celého příběhu spoustu světla, ale zároveň z§stalo pár otázek nezodpovězených. Alespoň pro mě. Na druhou stranu zase mi to tolik nevadilo, takže Naboer řadím hodně vysoko, byť na plný počet to není. 85% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná dávka schýzi a nějaké té kapky psycha. Norština je jazyk, který místo připomíná něminu, fráninu i aninu. Je zazjímavé ho poslouchat. Film má výborně vypěstované napětí, neodhadnutelný děj a je plný překvapení. I když se vám zdá, že už víte, jak to všechno je, budete uvedeni v omyl. Sice mám pocit, že s touto tématikou už bylo něco natočeno, ale protože to nemohu obhájit, dávám plný počet. Herci i herečky skvělí. Zvlášť Kim 8> Akorát to má dementní překlad do češtiny. Hate this! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)

Reklama

Reklama