Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

UUumm.. Co dostanem když zasadíme do filmu Dvě největší Martial Arts Legendy proti sobě? Poutavý,sadistický, Akční film s perfektní Choreografií! Musím řici, že místy jsem se dokonce i nudil, poněvadž v první hodině se toho moc neudálo, ale naštěstí v poslední půl hodině mi naservírovali parádní Čínské Peklo! Kung-fu smíchané ze StreetFightem nemohlo dopadnout zle! Finální scéna mezi Donniem a Sammem působila tak krvavě a bolestivě, že stojí za to, tenhle flick Vidět!! 70% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slabé. Väčšina filmu tak za 2* a jednu pridávam za hustý koniec, ktorý ale nemôže zachrániť všetko. Môj prvý film s Donnie Yenom. A nič moc. Pritom očakávania boli veľké. Dej je nezáživný. Neskutočne ma sralo ako hlavný záporák môže robiť veci za ktoré by u nás mal tak 20-30 rokov natvrdo ale nedostane ani deň lebo mu neprišili vraždu. To v Hongkongu nie sú iné zločiny??? A najviac ma sralo, že som film stále musel pauzovať lebo som nestíhal anglické titulky. Škoda Donnieho lebo v ňom rozhodne problém nebol. Aj myšlienka bola. Aj niektoré zábery boli silné. K postavám som si ale vzťah nevytvoril a v polovici som chcel aby všetci chcípli a už to skončilo. Najhoršie bolo, že Donnie predviedol vcelku málo kopov a úderov. Každopádne veľký potenciál totálne premrhaný!!! Policajné hongkongské mlátičky nemám nejak extra napozerané, ale ak je toto v červených číslach tak nič moc. Keby vznikol akčný film, ktorý by bol z USA a mal by na csfd 55%, tak keby napísali, že je z Hongkongu a hercom digitálne zošikmili oči tak ten istý film by mal 70-85%. Ale ten istý film. Nespravodlivo. Nie že by som mal niečo proti šikmáčom, mnohoje mojími obľúbencami. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Další velký omyl v hodnocení uživatelů csfd. Za to, že děj byl rozkouskován a charaktery postav nebyly vůbec dobře vykreslené? Za to, že to nevypadalo americky? Za to, že se v celkem kvalitních akčních scénách našly typicky asijské nedostatky? Za závěrečnou bitku, která byla spíš trapná? Za to, že film neměl prakticky žádný děj - jen nenávist na straně jedné a absolutní nezájem o film na straně druhé? Ve vězení nebo v předběžné vazbě si podezřelý či obviněný prostě nemůže jen tak volat z mobilu. Prostě měli policajti ten katr otevřít a mobil mu vzít. Taktéž scéna s rozbíjením lahví. Bylo tam toho hodně, co si hrálo na něco víc, když to mělo šanci být pouze míň. Zezačátku nemůže mít tlustý mafián dítě, pak jej má a má jej tak rád, že jej nedrží v náručí ani v jedné scéně. Ani se s ním neobjeví v žádném obraze. Policajt jde za dva dny do penze, ale má čas na to, aby si sestavil speciální tým. Druhý policajt to chce udělat podle předpisů, ale nakonec do toho jde. Je to ve filmu nejlepší bitkař a fakt stojí za to, se na ty akční scény podívat. Končí ale na kapotě auta jako by to měl být pro diváka nějaký symbol. Takže znovu zopakuji: Film o nenávisti, který stírá hranice mezi dobrem a zlem, který je ale prakticky bez děje a který si hraje na něco, čeho nikdy nemůže dosáhnout. Ale někteří podivní uživatelé csfd jej do těch výšin bez ostychu vytáhnou. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ak nieco HK filmarom ide dobre, tak su to kung fu filmy. v poslednej dobe aj do HK dorazilo silne a modne eklekticke miesanie zanrov a tak dokonale zvladnute martial arts mozme zazriet v ktoromkolvek zanri, aj v noir kriminalke. nie nadarmo v suvsilosti s S.P.L., momentlanym hitom v HK rebricku, padaju prirovnania ako the killer ci hard boiled s kung fu charizmou. drsna, pomala, moralku obchadzajuca kriminalka si dlho ziadala okrem zbesilych ran strelnych zbrani aj staru dobru rucnu pracu a to v starom dobrom nestrihanom, nie na snurkach kung fu prevedeni. a presne to S.P.L ponuka. stykovu krimi s netrikovymi bojovymi scenami moderne miesajucimi styly roznych bojovych umeni tak, ako k dobrej choreografii treba. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký mix medzi ranným Johnom Woo a Johnnym To. Pritom ale postráda krásu a osobitosť obidvoch menovaných. Pritom Wilson Yip nie je žiadny fušer. Pomáha mu elita - Donnie Yen, Simon Yam a hlavne tučko Sammo Hung Kam-Bo, ale aj napriek niektorých parádnych scénam - naháňačka na streche, zabíjanie policistov, film vyšumí do prázdna. Príliš tlačí na sentimentálnu nôtu a také to pevné buddy puto je skôr naznačené než naozaj prežité. Finálny zvrat mi príde dokonca trochu smiešny. V zásade ma to nenudilo, ale pozrel som si to len preto lebo som chcel vidieť druhú časť a Tonyho Jaa. Tak som chcel byť v kontexte. Ďalšie potvrdenie toho že Hong Kong v noci vyráža dych. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama