Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 2

Recenze (550)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bratři Dean a Sam Winchesterovi jsou lovci a loví démony, upíry, vlkodlaky a další nadpřirozené bytosti. V nesnázích jim dost často pomáhá strýc Bobby Singer. V průběhu sezón se dostali do křížku s těžkými protivníky jako žlutookým démonem, Lilith, Luciferem a Leviathany. Mezi další zajímavé postavy patří anděl Castiel (Misha Collins) a Smrt (Julian Richings). Zhlédnuto 273 epizod z 1. až 13. sezóny. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vysílali na Primě, úplně mě to minulo, odpuzoval mě už název, tušil jsem pod tím něco ve stylu Buffy, zabíječky upírů:) Jsem rád, že jsem se mýlil a později svou nechuť shlédnout nějaký ten díl přehodnotil a okusil Lovce duchů. První série mě však málem nenalákala, jednotlivé epizody byly sice docela zdařilé, ale oba hlavní protagonisté asi ještě nebyli sžití se svými rolemi, tak to bylo trošku toporné a chvílemi i nasmrádlé trapností, nosný příběh byl, ale hodně upozaděný, seriál ještě zřejmě nevěděl kam bude směřovat. Druhá série už znamenala "zčichnutí" obou herců s bratry Winchesterovými, tvůrci si uvědomili, že nosnému příběhu musí dát větší prostor a tak se z epizodního seriálu stává spíš fantasy-hororová sága a to už je můj šálek čaje. Nejvíc mě zatím zaujala 4. a 5. série s Apokalypsou, Luciferem a vším kolem toho. 6. série otvírající nové téma pořád skvělá a na 7. sérii už se hodně těším, věřím že udrží nastavenou laťku. 7. série - Očistec, Leviatani .. jeden by řekl, že se musí témata vyčerpat nebo opakovat, ale pořád jsem příjemně překvapován. 8. série - na scénu přichází další apokalypsa, další odhalená tajemství světa příšer, andělů, démonů , a kdy sakra konečně přijde na řadu souboj s Panem Otcem ? Třeba už v deváté řadě... už aby to bylo a stařík konečně dostal nakopáno ! .. 9. série - Otec stále v nedohlednu, ale je až neuvěřitelný jak tenhle seriál dokáže ždímat zvolené téma a pořád držet svou lajnu aniž by nudil, zavřené nebe, andělé mezi lidmi a písař boží stižený spasitelským komplexem a já konečně přehodnocuju své čtyři hvězdy. 10. série - skvělý rozjezd s démonickým Deanem. Slabší střed bez pořádného směru, Kainovo znamení či Rowena až do finální tečky nic moc, chybělo pořádné zlo. Ovšem závěr nastavil laťku zatím nejvýš, v jedenácté řadě budou zřejmě mé modlitby vyslyšeny a do hry konečně vstoupí i Big Father... ()

Reklama

paulieM 

všechny recenze uživatele

Na Supernatural bych našel opravdu hodně chyb. Děj jednotlivých epizod je rozvržen vždy téměř identicky: vražda, vyšetřování, zjištění kdo to udělal, zjištění, že to bylo něco jinýho a v poslední možné vteřině zabití monstra zezadu. Mám problém s tím, že příšery, vědomy si s kým mají tu čest, místo rychlé akce s Winchesterama mrští o zeď a pak je spoutají na půl uzlu a mají potřebu jim vykládat jejich životní story. Sam a Dean jsou pořád nad věcí, jsou jako mistři světa, ale téměř v každým díle by někdo z nich zemřel, kdyby ho druhej nezachránil, hlavně, že spousta jejich známých lovců pracuje sama. V pozdních sériích je dost nelogičností a celkem mi vadí, to jak jsou klaďásci deus ex machina oživováni a narušují nějakej ten systém fungování světa živých,duchů, mrtvých, pekla, očistce, nebe atd..Ještě bych podotknul, že by seriálu vážně pomohlo, to, kdyby se občas příšery ukázaly ve skutečné podobě, ne jen vtěleny do lidí, to je taky ten důvod, proč se od cca druhé série téměř ani neleknu. Ale ani to mi nezabrání dát 5*, neboť seriál je natolik originální, že si na něm dokonale smlsnu. Herecký obsazení, včetně jednoepizoďáků funguje skvěle, humor totéž. Oblíbenci: Jo,Crowley, Dick Roman ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická metrosexuální ústřední dvojka, nijak moc obsažné nebo atmosférické příběhy na stokrát provařená hororová témata, neskutečně pitomé hlášky ústřední dvojky a nelogičnosti hned od začátku - např. Sam má cca 17 let, ale odešel od tatínka a bráchy a jobu "upírobijců" už před časem. To mu bylo kolik? Třináct? To bych teda fakt chtěl vidět spíš seriál s třináctiletým upírobijcem, než tohle, zní to zajímavěji. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • V seriálu je ze všech andělů nejmocnější Michael, který je zároveň nejstarší, přičemž druhý nejstarší je Lucifer (Mark Pellegrino). Podle Bible je však nejstarší i nejmocnější Lucifer a Michael ho o apokalypse porazí pouze s Boží pomocí. To je v rozporu s příběhem Supernatural, kde je Michael sám vládce nebe, protože Bůh nebe opustil a věří, že když Lucifera sám zabije, tak se vrátí. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama