Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech dílů. Ewana mám v oblíbených hercích prakticky od té chvíle, co jsem se zde zaregistroval a tenhle dokument mi potvrdil, že zaslouženě. Zde (i v těch nejvypjatějších situacích) dokazuje, že není žádná zhýčkaná primadona, ale že umí být zábavný, docela normálně si i zanadává (při příjezdu do New Yorku: "We fucking DID IT!") a hlavně má to celkově v hlavě srovnané. Stejně jako jeho nejlepší kámoš Charlie. Prakticky jediný šílenec je kameraman Claudio "demoluji motorky na počkání" :-) Ne, teď vážně. Long Way Round začal poměrně vlažně, přípravy a plány mě až tak nebavily, to uznávám, ale pak… Nebudu popírat, že i zmínka o ČR zpočátku mě zahřála u srdíčka ;-), jenže pak to teprve začalo nabírat na obrátkách a přišly státy typu Kazachstán, Ukrajina ale hlavně Cesta kostí a to teprve začala ta pravá (adrenalinová) zábava. Nebudu zapírat, u některých momentů jsem jen zíral, jak to dokážou projet. Opravdu, mít klobouk, tak smekám, pánové. Ale stejně nejlepší část byla jejich nefalšovaná radost, když zjistili, že jejich ženy přijely a (jak už jsem zmínil) protnutí cílové pásky - příjezd od New Yorku. Bylo opravdu krásné slyšet a vidět na nich to nefalšované nadšení. Prostě a jednoduše, pokud po tomhle nedostanete chuť koupit si motorku, vzít nejlepšího kámoše a poznat pár nových míst, tak jste se nedívali pořádně. 100 % s tím, že si začnu shánět Long Way Down. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Čtu, že zazobanci se vydali na výlet. Finanční zázemí je zapotřebí, ale hlavně jde o velkého ducha, kuráž a odhodlání, protože i sebebohatší člověk z peněz nevycucá vydlážděnou cestu, nový most přes řeku, vlídné počasí, poslušnou techniku a zdraví. Spíš bych ocenil, že hvězda formátu Ewana McGregora svoje finance převádí do hodnotnějších věcí, než jsou večírky, rezidence po celém světě, kupování ostrovů nebo plastické operace. Místo toho vystavil sebe, i svou rodinu situaci, která by mohla být konečnou. Samotná jízda na motorce není zrovna nejbezpečnější a vydat se do východních krajin, raději nemluvit. Ale šel do toho a přivezl unikátní dokument, za čež mu patří velké díky a můj obdiv. Long Way Round nepoučuje, je nezaujatý, odlehčený a člověk, co miluje cestování a motorky docení jeho kvalitu. Těším se na Long Way Down =)) ()

Reklama

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor není špatnej ale zároveň to není herec kterýho bych vyhledával. Tady mě ale překvapil. Stejně tak Charley Boorman (o kterým jsem předtím teda neslyšel), kterej je dle mě neuvěřitelnej optimista a sympaťák. Společně (s doprovodným týmem a kameramanem) podnikli cestu snů okolo zeměkoule. Úžasnou cestu snů do těch nejpozoruhodnějších míst o kterých člověk snad ani neví. Průjezd Evropou = jeden díl se dalo čekat - co tu natočit nového. Kazachstán už začal být zajímavej a Rusko s Mongolskem pak diváka absolutně dostaly. Po shlédnutí si našinec snad ani nemůže stěžovat na kvalitu našich silnic. Kanada a USA pak už jen znamenaly klidný dojezd. Takže v podstatě klasický filmový scénář - klidný rozjezd (eu), první nátlak (kaz), vrchol (rus) a sestup ke klidnému konci (usa). Nejsem absolutním fanouškem motorek (auta vedou), ale tohle mě fakt zaujalo a 5 hvězd je za mě jasných ;) ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I přes ty útrapy, vyčerpání a různá nebezpečí, kterou tuhle partičku sympaťáků potkaly na jejich dlouhé cestě, jim jednoduše závidím. Celý dokument je koncipován jako domácí video z cesty dvou kámošů a je díky tomu o to živější. Charley a Ewan jsou neuvěřitelní pohodáři a jejich nápad vysoce oceňuju. Skvělý dobrodružný dokument ()

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)

Reklama

Reklama