Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Javad 

všechny recenze uživatele

Toto viem pozerať stále dookola! Neuveriteľné dobrodružstvo troch skvelých chlapíkov (Hlavne Ewan je tu prirodzený a vtipný), ktorý si prejdú všetkými možnými nástrahami, aké len môže naša planéta ponúknuť a navštívia mnohé krásne miesta. Nielen pre milovníkov motoriek a cestovania! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech dílů. Ewana mám v oblíbených hercích prakticky od té chvíle, co jsem se zde zaregistroval a tenhle dokument mi potvrdil, že zaslouženě. Zde (i v těch nejvypjatějších situacích) dokazuje, že není žádná zhýčkaná primadona, ale že umí být zábavný, docela normálně si i zanadává (při příjezdu do New Yorku: "We fucking DID IT!") a hlavně má to celkově v hlavě srovnané. Stejně jako jeho nejlepší kámoš Charlie. Prakticky jediný šílenec je kameraman Claudio "demoluji motorky na počkání" :-) Ne, teď vážně. Long Way Round začal poměrně vlažně, přípravy a plány mě až tak nebavily, to uznávám, ale pak… Nebudu popírat, že i zmínka o ČR zpočátku mě zahřála u srdíčka ;-), jenže pak to teprve začalo nabírat na obrátkách a přišly státy typu Kazachstán, Ukrajina ale hlavně Cesta kostí a to teprve začala ta pravá (adrenalinová) zábava. Nebudu zapírat, u některých momentů jsem jen zíral, jak to dokážou projet. Opravdu, mít klobouk, tak smekám, pánové. Ale stejně nejlepší část byla jejich nefalšovaná radost, když zjistili, že jejich ženy přijely a (jak už jsem zmínil) protnutí cílové pásky - příjezd od New Yorku. Bylo opravdu krásné slyšet a vidět na nich to nefalšované nadšení. Prostě a jednoduše, pokud po tomhle nedostanete chuť koupit si motorku, vzít nejlepšího kámoše a poznat pár nových míst, tak jste se nedívali pořádně. 100 % s tím, že si začnu shánět Long Way Down. ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Dva nerozluční kamarádi, pár motorek a jedno obrovské dobrudružství. Ewan McGregor a Charley Boorman původně plánovali jen menší společnou dovolenou, ale postupem času se jejich plány zvrtly do gigantických rozměrů a čtyři měsíce dlouhá štreka byla na světě. K sobě do party ještě přibrali kameramana, kerý jak se později ukázalo velice rád a často svou motorku demoloval a to pokaždé jiným, ale účinným způsobem. Během své cesty se tahle trojka zastaví v ČR i na Slovensku, ale ty opravdu krušné časy příjdou až později a o krkolomné momenty rozhodně není nouze. Když pánové dorazili do cíle bylo mi líto, že tahle výprava končí a stejné pocity museli mít i samotní protagonisté, protože si za tři roky dali repete a to v podobě cesty na černý kontinent. I tenhle "výlet" nezůstal bez přítomnosti kamer a vysílal se s příhodným názvem Long Way Down . ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Pojeďme kolem světa na "mašině", pro někoho nepředstavitelná a nerealizovatelná, nebezpečná věc ! Pro tyto chlapy se sen stal skutečností a velice mě jejich cesta poznamenala a ukázala, že i téměř nemožné se dá zvládnout. Vše je pěkně namixované, "užil" jsem si jejich jízdu, "seznámil" se se zdejšími obyvateli, "poznal" nové jídlo a "pokochal" se nádherami naší "matičky" přírody. Mezi nejlepší část cesty osobně zařazuju "Cestu kostí", která přinesla opravdu špičkovou podívanou. Nejslabší článek seriálu je asi úvodní díl o tom jak se všechno zrealizovalo, i když v některých ohledech je fajn, že i tuto část své cesty do seriálu zahrnuli. Můžeme si aspoň minimálně představit, co obnáší naplánovat takovou cestu. Smekám před celým "Long Way Round" týmem ! 90% ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je vyjímečný herec a úžasná osobnost,ale to co podnikl se svým dlouholetým kamarádem Charleyem Boormanem je absolutně dechberoucí.Výtečný dokumentaristický seriál z produkce BBC potěší nejen fanoušky filmu,ale i fanatiky do motorek či náruživé cestovatele.Klobouk dolů za tímhle pozoruhodným dílem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)

Reklama

Reklama