Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozehraná drama s výborným ale trochu odtažitým výkonem Alana Rickmana. Ten si zde zahrál Alexe, muže který se snaží zařídit pohřeb pro dívku, která zemřela když s ní havaroval v autě. Když se jde omluvit její matce Lindě netuší, že je autistka a zdrží se u ní doma déle než by sám chtěl. Celý film je o tom jak se snaží zařídit pohřeb a o sbližování s autistickou ženou. Sice se zde ještě odehrává příběh kdy Alex prožívá milostný vztah s Lindininou sousedkou ale dalo by se říct, že tento příběh zde nehraje větší roli stejně jako naznáky Alexova tajemství spojeného se smrtí jeho syna. Alan Rickam je v roli Alexe velice dobrý a rozhodně se nesnaží nějak přehrávat ostatní herce. To se však nedá říct o autistce v podání Sigourney Weaver, která se snaží o nějaký "velký" výkon ale nezdála se mi moc přesvědčivá. Ale i tak se jedná o zajímavý snímek u kterého jsem občas uvažoval o vyšším hodnocení. Nakonec se však jedná o snímek, který zaujme, neurazí ale rychle se na něj zapomene. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Snow Cake" je podľa mňa skutočne krásnou drámou s vynikajúcou hlavnou hereckou trojicou v podaní Alana Rickmana, Sigorney Weaver a Carrie-Anne Moss. Všetci tu podali pekné výkony vo veľmi uveriteľnom príbehu s veľmi uveriteĺnými situáciami, kde dokážeme nájsť veľa sympatií ku každému. Osobne najradšej mám asi keď chce Linda od Alexa aby ju rozhojdal na trampolíne... a keď sa Alex spýta Maggie, koľko jej dlhuje. :D Film vie koľko drámy a koľko komédie do toho všetkého dať, veľmi pekne je to vyvážené a sledovať túto trojicu je pre mňa radosť. Sú to veľmi talentovaní ľudia. Páči sa mi aj záver filmu... osobne si myslím, že je to jeden z tých menších filmov, ktorý je ale radosť sledovať a má v sebe veľa príjemných, vtipných a ľudských momentov. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že Alan Rickman hraje skoro jen vedlejší role. Sněhový dort není z filmů, které by oplývaly originalitou nápadu, je to klasické téma, které ovšem potěší a pohladí. Vlastně umění do filmu přináší oba hlavní herci - ztrápený Rickman a ve svém světě žijící Weaver. Úžasné pozorovat, jaké je to žít se smrtí a jaké je to žít bez "normálních" emocí - kupodivu to jde... ()

sta 

všechny recenze uživatele

problém je, že vím, že Sigourney Weaver není autistka - byť je její herecký výkon sebedokonalejší, není uvěřitelný; lepší, kdyby tam byla nějaká méně známá herečka. navíc mě tedy dost iritoval strašně zrnitý obraz používaný jen někdy a navíc naprosto nefunkčně..myslím, že v británii vzniká podobných snímků (emocionální drama) hodně a tento je jen průměrem. ale skvělé je pozorovat, jak se střetávají dva světy, které nemají nic společného - ten náš vyznívá naprosto hloupě a přehnaně exaltovaně: přišel jsem se omluvit, že je vivienne mrtvá. vy jste to udělal schválně? ne! tak proč se omlouváte?! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman je pořád ten zajímavě krásný chlap, jehož herectví má co sdělit, což určitě platí o jeho roli Alexe, jež shodou náhod sveze mladou, energickou dívku Vivienne, jež je na cestě za svou matkou. Jenže havarují ne jejich zaviněním a Vivienne je na místě mrtvá. A tak se vypraví se smutnou zprávou její matce, která je ovšem autistkou. Velmi slušně podaný výkon Sigourney,té nemocné matky, žijící ve svém vesmíru svého domu, s trampolínou a fenkou. Kromě jiného miluje sníh, odpadky jí musí někdo vynést přesně ve dvanáct každé úterý, zbožňuje třpytivé a lesklé předměty, nejvíce však sněhové vločky.Žije jen přítomností, do které neznámý Alex vpadne....hezké čtyři hvězdy :-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Sigourney Weaver v príprave na jej úlohu Lindy trávila čas s autistickou ženou z Anglicka Ros Blackburnovou. Mnohé zo záľub tejto ženy potom Sigourney stvárnila aj vo filme, okrem iného záľubu v skákaní na trampolíne a vášeň pre trblietavé veci. Ros však v reálnom živote nie je schopná samostatného života a nevie čítať, ani písať. (Smok)
  • Alan Rickman ihneď po prečítaní scenára navrhol do úlohy Lindy Sigourney Weaver a ihneď jej aj telefonoval s pocitom, že rola jej sadne priamo na telo. (Smok)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2006 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno