Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Solidní oddychový horůrek plný slušných hlášek, doslova na kusy roztrhaných těl a postupně se redukujících koziček. Párkrát jsem se fakt slušně zasmála, ale i tak film zachránila jen 75minutová stopáž, protože ke konci už to začínalo působit docela zdlouhavě (a přestala se slíkat trika)... 50% v té nejčistší podobě. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Ve dvou dnech jsem viděl dva filmy s Joelem Moorem a tenhle týpek se víc hodí do vedlejší role než být jeden z těch hlavních. Jinak je tu ale klasické složení do béčkového (a tím to "b" dost haním) hororu, nechybí samozřejmě neinteligentní slečny, které zde jen ukáží své vnady, ani průvodce, s nímž je alespoň trocu sranda (když už je to hororová komedie). Jen kdyby tu nebylo těch masakrujících scén. Ty samozřejmě - jako vždy - zkazí veškerý dojem z filmu, možná má být tohle ta vtipná část, haha, to jsem se tomu nasmál. Není to ani nechutné, ani strašidelné, ani vtipné, ale bohužel trapné. Aspoň ta bažina je hezká. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Až tolik odlehčené jsem to zase nečekala. Tyto s trapností hraničící jednostranné škváry ještě k tomu z Ameriky nejsou zrovna můj šálek kávy. Britové se osvědčili už několikrát, že mix horor-komedie jim nedělá většinou problém a u těchto žánrů se toho USA od nich bohužel moc nepřiučily. Je to asi moje chyba, že jsem si víc nezjišťovala s jakou mírou je v Hatchet ten humor a sáhla jsem po něm kvůli tomu, že jsem dostala chuť na krvák, nikoli na krvavou srandu. Asi proto srážím tolik dolů. Ovšem, děj a scénář nadmírně oplýval debilitou a kulisy byly opravdu jak vytažené z parodie. Na mě možná až moc laciná sranda bez špetky šmrncu. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Zmutovaný chlapík, tedy spíše už jeho duch, si ve své chatrči v bažinách pořizuje sbírku hlav svých obětí, které k němu nějakým způsobem zabloudili nebo se ocitli v jeho blízkosti. Naposledy to pak byla skupinka turistů, kteří ani v nejmenším na pověst o něm nevěřili! Krvavá jatka pak potěší každého příznivce žánru, zejména pak nejbrutálnější scéna (nic horšího jsem ještě neviděl) kdy jedné z turistek oddělí horní čelist od té dolní až nakonec zbyde jen jazyk! Jinak klasická vyvražďovačka, ale ty brutus scény vážně síla!!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hatchet je oddychový slasher s vrahem na způsob Pachu Krve, zmutovaným buranem z bažin co kdysi uhořel kvůli teenagerům, a dneska se je vrátil zabíjet. Plusem je že se s tím vůbec nesere, trhá to a seká hlava nehlava a i když těch momentů ve filmu není přehnaně, když už tak stojí za to. Maso. Jinak parta teenagerů (dobře, zpočátku je tam i pár neteenagerů) není tuctová, příběh je takový že se skupina lidí rozhodne místo primitivního veselí na Mardi Gras zajet na organizovaný výlet do bažin. I do tý doby je to celkem prdel, například protože výprava zahrnuje i dvě úplně vymaštěný (porno)herečky i s režisérem, který kromě hádání se která je blbější taky dost ukazujou poprsí, takže patříte-li do tý sorty fandů tohohle v hororech, Hatchet po týhle stránce nezklame. Dále tu máme připosranýho nadrženýho černocha, outsidera, holku co jede pátrat po svý tuhý rodince, dva postarší americky vypasený turisty, a konečně snaživýho ale úplně marnýho průvodce. Co se ale nestane, během výpravy to naperou člunem do skály a ztvrdnou uprostřed bažin plných krokodýlů a jednoho krvežíznivýho bastarda. V chování obětí je naopak Hatchet úplně tuctový, takový to místo abychom vraha umlátili a rozřezali radši zdrhneme ať se z toho sebere. Za zmínku stojí že Kane Hodder (muž za maskou mnoha slasherů) zahrál jak samotného vraha Victora Crowleyho, tak jeho otce. A taky rolička Roberta Englunda, jehož nezaměnitelný charisma se nezapře. Hatchet v některých momentech tak trochu paroduje sám sebe, což je sympatický. Sečteno podtrženo to není až taková paráda jak jsem doufal, ale rozhodně bych to označil za nadprůměr. Stay out of the swamp! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Efektář a příležitostný režisér John Carl Buchler, který je odpovědný za efekty a který ve filmu ztvárnil malou roli rybáře, pracoval s Kanem Hodderem také na snímku Pátek třináctého 7 (1988). (LION-MR.T)
  • Kane Hodder, představitel zabijáka Victora Crowleyho jednu z obětí usmrtí hodem o náhrobek. V roli Jasona Voorheese ve filmu Pátek třináctého 7 (1988).zabije jednu z obětí podobně, a to hodem o strom ve spacím pytli. (LION-MR.T)
  • Posledný film natočený v Louisiane pred vyčíňaním hurikánu Katrina. (beso74)

Reklama

Reklama