Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chyběli vám romantiky s Cameron Diaz? Tu jednu máte. Je v ní sice Jude Law, ale vyrovnávají ho Winsletová, Black a Wallach, takže lze přežít bez újmy. Pár originálních nápadů by se našlo, nudných pasáží je minimum a Jack Black hraje hudebního skladatele. Nestačí? OK, přihoďte si originální trailerové vsuvky (mohlo jich být víc), skvělá camea a fajn soundtrack. Pořád málo? Eli Wallach jako scénáristická legenda a Jude Law v nezapomenutelné scéně s ubrouskem... No dobře, Láska nebeská to není, ale i tak to stojí za to. Vážně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nikoli Nora Ephron, ale Nancy Meyers u mě díky této sentimentálně laděné záležitosti povýšila na specialistku romantických komedií. Ať si každý odborník tvrdí, jak je mu libo, já se rád nechal ukolébat místy naivním příběhem dvou odlišných žen, které se po řadě osobních neúspěchů a aktuálně emočně náročným obdobím rozhodnou strávit blížící se Vánoce na druhé straně Atlantiku. Nikdy se neviděly, ale jedna si najednou užívá luxusu ve slunném Los Angeles a druhá ochutnává kouzlo anglického venkova. Osud každé zavál nového přítele a pohádky je konec? No, ještě to nějakou tu chvíli potrvá. V mých očích to mezi Cameron Diaz (seč se snaží, z hereckého obsazení podává nejvíce rozpačitý výkon) a Judem Lawem (radost sledovat) funguje dokonale, jejich náklonnost má své kouzlo, vše navíc autorka korunuje FUNGUJÍCÍ skutečností, že Law ve finále není sukničkář, ale milující otec. Příjemné věci se odehrávají i v losangelském sídle, kde mysl (hřejivě lidské) Kate Winslet nejprve propadne kouzlu charismatickému scénáristovi a její srdce následně nadšenému skladateli filmové hudby (překvapivě ukázněný Jack Black). Na romanci úctyhodných 138 minut mi uběhlo jako voda, ani se mi nechtělo ven z kina – už jenom pro charismatické hrdiny, hřejivé dialogy, výživnou injekci sentimentu, inteligentní humor, hudební doprovod Hanse Zimmera, Pana Ubrouska a pro ten POCIT se zase jednou bez studu pořádně zasnít. Bez větších zádrhelů poctivých 80 %!! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu hodně slibné obsazení pro mě trochu zklamání, možná pro to, že mi to kamarádi, po návštěvě kina přehnaně vychválili. Z ústřední čtveřice to bylo anglické (sourozenecké) duo, které se mi zdálo pevnější v kramflecích. Ani Cameron nebyla jako americky povrchní manažerka špatná, jen ten Jack mi tam přece jenom moc neseděl - a to mám obsazování herců proti jejich žánru moc rád. Problém snímku je jeho šablonovitost. Po půl hodině jsem si byl vcelku jistý, jak se bude příběh vyvíjet a bohužel musím říct, že jsem se nemýlil. Na to, abych nad tímhle faktem přivřel očko je tam dobrých vtipů a neotřelých situací málo. A srovnání s Love actually je opravdu až moc troufalé. 50% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama