Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý večer v posteli přemýšlíš nad všemi detaily, co jsi udělal špatně nebo co jsi špatně pochopil. A jak ses v tom krátkém momentě mohl cítit tak šťastný? A někdy dokonce přesvědčíš sám sebe, že tu osobu možná osvítí a ukáže se před tvými dveřmi. A po tom všem, ať to trvalo jakkoliv dlouho - najdeš někoho jiného, kdo ti dá možná sílu do života. A malé kousíčky tvé duše se konečně vrátí zpět. A všechny ty řeči, ty promarněné roky tvého života začnou pomalu mizet. Nancy Myers zraje jako víno a teď dokonce překonala sama sebe. I přes velmi štědrou stopáž má pořád o čem vyprávět. U jedné dvojice hned při prvním setkání naznačí, jak se bude jejich vztah vyvíjet, u druhé si naopak dává pořádně načas. Navíc už u expozice střílí dokonalé vtípky (trailer) a dokáže diváka přimět, aby se na první pohled zamiloval do Kate Winslet. Pevně věřím tomu, že jednotlivé party byly psány přímo na tělo, protože Jude Law se jako šarmantní osobnost narodil a Jack Black už dlouho čekal na roli romantika. A dokonale pozitivní nálada, kterou jsem z Prázdnin čerpal po hektolitrech, měla za následek to, že ačkoli jsem při Cameroniných rozchodových etudách trpěl, na konci už jsem měl pocit, že lepší varianta do osobitého čtverce neexistuje. Ano, často se tam skáče po posteli nebo tancuje. Ale já jsem teď Miles, odcházím po dokonalém večeru od Iris a podruhé ji líbám na tvář a omlouvám se jí za to. A je mi nádherně. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Já se vybrečel takovým způsobem, že jsem vytopil spodního souseda. Ovšem nebrečel jsem nad filmem, ale nad svou zřejmě nekončící blbostí, která vede i k tak pervezním nápadům jako půjčovat si romantickej film. Ještě že tam hráli dvě hezky holky.Tak tedy dvě hezký hvězdičky. Pak se mě taky líbila ta myšlenka vyměnit si na čas dům do druhýho dne s člověkem , kterýho vůbec neznám. Ovšem další hvězdičku přidám až vyměním pobyt v té své noře za pobyt na zámku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

1. NIkdy bych neměnil na blind s někým bejvák, byť je to vcelku lákavá představa. 2. Nikdy bych nevěřil tomu, že to tak může fungovat. 3. Mé komentáře v bodě 1. a 2. jsou nepodstatné.... A důvod? Film, který vezme za srdce nepotřebuje obhajobu... jen koukat a koukat a měnit u vybraných dváků (nadpoloviční většina) kapesníky... :-) Je to tak správné, je to tak špatné? Tsssssss...... koho to zajímá? Je to tak, jak je.... A jestli to někdo řeší? Asi někdo jo, tak ať vypne či přepne... Já se na to hodlám dívat znovu a znovu..... :-) Tak ma byť, tak je to spravne, dovolte mi odejit... Hned tak mě tenhle film neomrzí...... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Cameron Diaz (Amanda) prohlásila, že to byl její fyzicky nejnáročnější film, protože v něm musela běhat. (HellFire)
  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)
  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)

Reklama

Reklama