Reklama

Reklama

Mušiši

(seriál)
Animovaný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2005–2006), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Juki Urušibara (komiks)

Kamera:

Júki Hama

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Júto Nakano, Ai Kobajaši, Juka Imai, Júdži Ueda, Maaja Sakamoto, Mijuki Sawaširo, Mika Doi, Takeši Aono, Rina Sató, Akemi Okamura, Makoto Jasumura (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mushi jsou převelice zvláštní stvoření. Nenáleží mezi zvířata, ani rostliny, nejsou houby, ani mikroorganismy. Mají blízko k samé podstatě života. Navzájem se výrazně liší tvarem, velikostí i způsobem života. Mohou připomínat běžného živého tvora, mohou vypadat kupříkladu jako vlákno, stejně jako mohou být beztvaří. Dorůstají všelikých rozměrů - od miniaturních až po gigantické. Někteří preferují světlo, jiní tmu, další dávají přednost chladu, onací teplu. A přestože jen někteří lidé je mohou vidět, jistí Mushi mohou různými způsoby, přímo i nepřímo postihnout kohokoli. Ginko, zelenooký, bělovlasý chlapík s emo účesem (jak se v jedné z prvních epizod dozvíte, má svůj smyl), věčně zapáleným doutníčkem a s hranatým batohem na zádech, je jedním z Mushishi. To jsou lidé, kteří se Mushi zabývají - učí se o nich, zkoumají jejich život, vše pečlivě zanášejí do svitků, které pak poslouží Mushishi současným i budoucím, a v případě potřeby se snaží pomoci s řešením neblahých důsledků interference života lidského s životem Mushi. A právě o tom pojednává seriál Mushishi s Ginkem coby hlavní postavou. (yenn)

(více)

Recenze (43)

Artran 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála opravdu dobrých anime. Přesně odměřovaná atmosféra lidových mýtů a dramatických zápletek oděných do lehkého hávu fantastična. Doba, ve které se příběh odehrává, není přesně specifikovaná, ale z určitých náznaků lze tušit 18. nebo 19. století. Ginko, odborník na muši, podivné organismy za hranicí běžného vnímání, putuje v zeleni se utápějícími krajinami a zapadlými vesničkami Japonska a někdy radou, někdy činem pomáhá nešťastníkům, kterým muši nějakým způsobem zasáhly do života. Meditativní způsob vyprávění podtrhuje zenovský nádech - vyrovnaný smutek, smíření s věčnou osudovostí. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Mushi-shi je jedno z mála anime, na které bych se neváhal podívat znovu. Úžasná atmosféra, hudba na pozadí, barvy tohoto kouzelného světa, velice sympatická hlavní postava, to vše v každém díle dělá na diváka nádherný dojem. Co episoda, to nový příběh, nové postavy, objevení dalších věcí. Toto anime dokoukáte a budete v lehkém tranzu. Dávám 5 hvězdiček. Takové dílo se vidí jen málokdy. Jasný důkaz toho, že i bez bojů, bitek a akce lze udělat přenádherné dílo. Ceny: Nejlepší Fantasy anime (2006), Anime s nejlepším příběhem (2006) ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Audovizuálně nádherné dílko. Dokážu pochopit proč ho tolik lidí považuje za jedno z nejlepších anime vůbec, ale mě osobně tam k dokonalosti prostě něco chybí. Možná je na mě moc pomalé tempo, možná mi vadí absence provázanějšího příběhu, možná jsem se u některých dílů nudila. Nevím. Nicméně i tak můžu s čistým svědomím říct, že tento počin je opravdu moc pěkný a rozhodně stojí za shlédnutí. Hlavní hrdina je sympaťák, celý svět originální, magický a propracovaný, atmosféra člověka dokonale pohltí, i vedlejší postavy a jejich jednotlivé příhody dokáží zaujmout, o skvostné animaci, soundracku a openingu nemluvě. 8,5/10 ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Velice pěkné Anime o Mushi-shi - "lovci duchů" (nadsazeně, mushi rozhodně nejsou duchové v Evropském stylu...navíc mushi-shi je spíše něco jako šaman/léčitel/vymítač) v japonském fantasy stylu. Nic akčního, megalomanského, celkově se seriál táhne v pomalém, klidném a estetickém duchu se mnoha myšlenkami k zamyšlení. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Jsem okouzlena. Asi mi to ještě chvíli potrvá, než si přestanu spojovat mushi s reálným životem, ale to mi nevadí. Když jsem tento seriál začala sledovat, vůbec mě nenapadlo, že v něm narazím na tak vážná témata a že budu vtažena do světa tajemna a nadpřirozených věcí... Po každé epizodě se cítím více a více omámená, očarovaná a mimo realitu. Pokud zde někdo čeká šťastný konec u každého dílu, tak bude překvapen. Já sama už si netroufám odhadovat, jak to všechno dopadne a raději se nechávám unášet temnou atmosférou nočních lesů a všelijakých stvoření žijících uvnitř. Nevím, k čemu bych toto anime přirovnala, proto se o to nebudu ani pokoušet, ale rozhodně mohu doporučit. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama