Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (166)

noriaki 

všechny recenze uživatele

K příběhu o sériovém vrahovi by se happyend asi nehodil, takže bych se spokojil i s tragédi - pokud by byla dobře napsaná a poutavá. Bohužel takoví kádři scenáristé nebyli. Ve svém vyprávění si pomohli účelovými náhodami a ohýbáním skutečnosti. Když už jim došly nápady, tak použili trochu deus ex machina. Michael C. Hall to svým nezpochybnitelným charismatem držel nad vodou, jenže zázraky nedokáže ani on. Oceňuju alespoň že se Harrison ukázal jako svébytná a nosná postava. Poslední díl, k němuž vše nevyhnutelně směřovalo, mi udělal ještě menší radost, než finále osmé série. Zklamání je zhruba na úrovni čtvrtého Matrixu. Některé příběhy by se raději vyprávět neměly. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítej zpět Dextere, ani jsem netušil, jak moc jsi chyběl se svými monology a sarkastickými poznámkami. Série je takové damage control závěru 8. série, ale změna prostředí ze slunné Floridy do zimního státu New York tomu prospěla, stejně jako odstup několika let a puberťácký Harrison. A Clancy Brown bude i jako děda stále charismatické monstrum :D Jenže....poslední epizoda a závěr zas tvůrci pokazili. Šlo o ukončit tolika jinými způsoby a ne opět tak zbrkle a rychle (člověk očekával konfrontaci s jendnou z hlavních postav z původního seriálu, která mířila na místo, ale seriál skončil, než tam vůbec dorazila, WTF,), kdy Dexter porušil jedno ze svých zásadních pravidel apod. V podstatě po spokojenosti předešlých epizod opět naštvání. Jenže tady už žádná oprava nehrozí. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle drží na nohou asi spíše nostalgie než nějaké objektivní kvality.. Kdysi jsem si u prvních sérií Dextera napětím rozkousal prsty až na kost. Dnes mě New Blood místy skutečně baví.. a místy kroutím hlavou a obracím oči v hodně vysoký sloup. Fakt nevím jestli se tahle série tak úplně nepovedla, jestli jsem z Dextera vyrostl, nebo to byla vždycky tak trošku přiblblá show, jen v té době prostě novátorská a proto dočasně strhující. ... Za vidění to určitě stojí, jen je dobrý vyzbrojit se spíše nižším očekáváním. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu velice jsem se těšila na nové díly. Nečekala jsem, že to bude nějaká bomba, jen jsem Dextera chtěla ještě z nostalgie vidět. Žádná bomba to tedy taky není, jen takový slabý destilátek. Angela skvělá, synek bohužel nesympatický, měli vybrat jiného herce. Konec divný a nelogický. Ale i tak se mi to líbilo. A taky jsem si teď všimla, že autor knižní předlohy se jmenuje Lindsay. To je hezká malá domů😀 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení je dnes večer shovívavé, zřejmě za to může nostalgie a fakt, že mám prostě a jednoduše filmového Dextera ráda.. Chápu, že jsou někteří jeho oddaní fanoušci rozčarovaní a možná i zklamaní, ani mně ten závěr úplně nesedl.. Nicméně potkali jsme se, pobavili se a holt se i rozloučili.. Nepříjemnou Debru odpouštím zcela a na Angelu chci zapomenout.. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Tvorca Clyde Phillips pre jeden rozhovor raz povedal: "Mojím osobným snom konca šou bolo, že ho za svoje zločiny popravia. Leží na stole a za oknom sú všetci ľudia, ktorých zabil. Ale ostalo to len v mojej hlave. Nikdy som to nikomu nenahodil." Dexter nebol odsúdený porotou za jeho zločiny, ale jeho syn ho prinútil v záverečnej scéne, aby otvoril oči a  povie mu: "Pozri, čo si urobil!!!“ V tom Dexter uvidí v mysli svoje obete. (Dajman)
  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)
  • Ačkoliv se 9. série odehrává ve fiktivním městečku Iron Lake, které se má nacházet v americkém státě New York, tak se natáčela v historické vesnici s názvem Shelburne Falls v americkém státě Massachusetts. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama