Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

noriaki 

všechny recenze uživatele

K příběhu o sériovém vrahovi by se happyend asi nehodil, takže bych se spokojil i s tragédi - pokud by byla dobře napsaná a poutavá. Bohužel takoví kádři scenáristé nebyli. Ve svém vyprávění si pomohli účelovými náhodami a ohýbáním skutečnosti. Když už jim došly nápady, tak použili trochu deus ex machina. Michael C. Hall to svým nezpochybnitelným charismatem držel nad vodou, jenže zázraky nedokáže ani on. Oceňuju alespoň že se Harrison ukázal jako svébytná a nosná postava. Poslední díl, k němuž vše nevyhnutelně směřovalo, mi udělal ještě menší radost, než finále osmé série. Zklamání je zhruba na úrovni čtvrtého Matrixu. Některé příběhy by se raději vyprávět neměly. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nebudu přehánět, když napíšu, že jistý Dexter patřil v době své největší slávy mezi seriálová esa. Asi každého fanouška (včetně mě) naštval závěr seriálu - mnohými přirovnávaný k "nejdebilnějším koncům vůbec", stejně jako Ztraceni nebo Jak jsem poznal vaši matku. Po oznámení zbrusu nového pokračování se moje srdíčko zatetelilo a nemohla jsem se dočkat dalšího osudu nejoblíbenějšího seriálového vraha historie. A jak to dopadlo? Nad očekávání dobře. Dexter začal nový život, vyměnil parné Miami za zapadákov na severu, v klidu si prodává lovecké potřeby, ale jednoho dne ho dožene minulost. Michael nezestárl snad ani o den, neztratil svůj smysl pro černý humor, pořád umí krásně vraždit a stojí proti němu hodně zákeřný protivník. Bohužel, i když se vyvrcholení desetidílné série dalo čekat, jeho provedení mě zase zklamalo. Tentokrát se navíc nějakého návratu těžko dočkáme... ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hvězdička je čistě z nostalgie, je to srdcovka. A zklamaná rozhodně nejsem, Dexter je pořád stejně dobrý, Michael C. Hall se pro tu roli narodil. Navíc úplně nové prostředí a postavy jsou velkým osvěžením a mají co nabídnout, a taky že ano. Pěkně se to každým dalším dílem zamotává ,ale neztrácí na napětí a to je pro mě u Dextera nejvíce. Po poslední epizodě přišlo mírné zklamání,ale nechala jsem si to v hlavě rozležet, a asi to mělo svoji logiku, přesto škoda. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to jiné, než jsem čekal a vlastně je to dobře, že se jen nerecyklovalo (nebo ne úplně) to, co už známe. Atmosféra je jiná, nové postavy nejsou vždy tak zajímavé, jako ty z původní série (neplatí to ale pro všechny, některé jsou fajn) a Harrison je někdy velmi otravný (což se ale u pubescenta dá čekat). Příběh pak někdy zaškobrtne a ne všechny dějové linky fungují, ovšem já jsem veskrze spokojen a to i s finále, které bylo hořkosladké, pro někoho možná kontroverzní, ale v mém případě bylo dostatečně emotivní a dramatické, aby šlo o tečku za seriálem, kterou jsme měli dostat už v minulosti. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Některé ze show budou působit neuspokojivě, neuzavřeně, nehledě na to, jaký konec si zvolíte (vzpomněl jsem si, na ten poněkud otevřený, ale přesto pochopitelný konec u Dr. House). Předchozí série, jak všichni věděli, skončila v poněkud otevřeném, antiklimatickém konci, v kvalitě, která tápala už posledních pár sérií a pak člověk zapomněl, jak parádní show byl Dexter ve svých prvních sériích, které jsem nenasytně sjížděl, totální binge watch. A tak přišla, po skoro dekádě, poslední řada, která působila jako takové to kudy z nudy, kdy si tvůrci, herci, kdokoliv, vzpomene, že kdysi stáli za něčím, co mělo něco, a tak se k tomu chtějí vrátit - klasický neduh, který bych řekl, hmm, v 8 z 10 případů dopadá špatně. Dexter, seriál, ke kterému jsem se dostal, nějakých, snad, patnáct let zpátky, v podobném období, s Californication... byly to zvláštní období, prodchnuté americkým pobřežím a skvělými příběhy s antihrdiny, kteří vás přimějí cítit sympatie, nicméně, to, co dělalo Dextera unikátním, se v poslední řadě vytratilo, není tam nic z té kombinace věcí, černého humoru, trefných vnitřních monologů (až na pár momentů), reagujících na skvělé vedlejších postavy (především sestava detektivů, okolo Dextera, tohle dokonce předčilo i knižní předlohu, která působí spíše jen jako taková "bublina psychopata"), vlastně to s původní show, v rámci toho, co ji udělalo tolik unikátní, krom hlavní postavy v popředí a příběhu za ní, nemá příliš společného. S novým prostředím přichází nové a ploché, nezajímavé postavy, které nemají příliš prostoru, i kdyby měli větší hloubku a je těžké si k nim vybudovat pouto. Zvláštní sledovat show, která byla svého času tak originální a působivá, jak spadá do průměrnosti, ve které neví, co se sebou. Miami a slunce bylo nahrazeno chladným severem a příběh, jak je u klasických "kudy z nudy" se snaží, ale přitom neví a nemá, chce jen být uzavřen, jakožto Michal C. Hall sám řekl, že si všichni mysleli, že tohle dluží fanouškům. Několik prvních sérií bylo svého času opravdu moje nejoblíbenější TV zábava a na jednu stranu jsem Dextera zase rád viděl, ale dlouho jsem váhal s tím, jestli se na tohle vůbec podívat a ten pocit byl oprávněný. Obdobně jsem přemýšlel nad návratem k Twin Peaks, jenže k té show jsem neměl až tak hluboký vztah a myslím si, že v tom případě, to dlouhatánské kolo vynechám. Některé věci zkrátka mají místo jen pro a v určitém období života. A bylo zvláštní sympatizovat s Dexterem, protože nehledě na to, jak si ospravedlníte jeho morální kód, dojde v něm k řadě věcí, kde si musí volit mezi morálkou a vlastní kůží a pořád, na konci dne, je to sériový vrah. "Tonight's the night." Oh, sbohem, goodbye, Dexter Morgan, what a character to study and observe you have been. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)
  • Ačkoliv se 9. série odehrává ve fiktivním městečku Iron Lake, které se má nacházet v americkém státě New York, tak se natáčela v historické vesnici s názvem Shelburne Falls v americkém státě Massachusetts. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama