Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 8
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (84)

Trailer 8

Recenze (2 131)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem obcházel tenhle seriál a dlouho jsem se okrádal o tak dokonalou podívanou. To už je dávno zamnou, a když jsem viděl všechny díly měl jsem pocit, že jsem viděl něco velmi silného a originálního. Hlavní postava i znělka mi natolik vlezla pod kůži, že jsem hltal i tři díly po sobě. První sezona: poznaní Dextera Morgana - osobnost, závislost, temný pasažér, první trofeje, komisařství-postavy, zápletky a emoce. Po zhlédnutí posledního dílu čtvrté sezony jsem zůstal sedět s pusou dokořán, přilepený na židli a nevěřícně zíral (co jsem už dlouho nezažil). Každá série má svou váhu. DEXTER patří naprosto k nejlepším seriálům posledních let. ******* Možným úpadkem hodnocení DEXTERA je příčinou špatného dabingu v TV programu, kdy si to divák nevychutná tak naplno, jako v originálu! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"My name is Dexter, Dexter Morgan. I´m a serial killer." Pozn.: Musím uznat, že Michael C. Hall v druhé sérii dokonale předvádí, jaká je Dexter zrůda. Při mnoha jeho pohledech mě mrazilo (především v časté konfrontaci se seržantem Doaksem). Od třetí série kvalita výrazně klesá - nemastné, neslané. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základem je, že každý v sobě máme nějakého většího, či menšího Dextera, tak mnohovrstevnatý (anti)hrdina prostě v TV tvorbě docela chyběl. Uvěříte mu vše, seriál si zručně pohrává s nejrůznějšími klišé, vždycky od nich ale umně uhne a divák, i když třeba tuší, jak věci budou, se třese po celém těle. Všechny mé pochybnosti, které jsem měl, byly rozptýleny na začátku druhé řady a mě nezvýbá, než se třást na další díly. JSEM DOBRÝ? JSEM ZLÝ? NA TO UŽ SE NEBUDU PTÁT. PROTOŽE NA TO SE NEDÁ ODPOVĚDĚT. NEBO VY SNAD ZNÁTE ODPOVĚĎ? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dexter sympaťák, no scénaristicky mäkota. Skladačkový vrah je jeho tatko alebo mamka, myslel som si. No riešenie bolo také kus biblické. Potom večne milujúca ségra, policajtka. Návrat k náboženstvu v VI. sérii. Mysticky sa zjavujúci mŕtvy tata furt. V inej sérii zase iný tato, od inej rodiny, slušný človek, čo zabíjal, koho mohol. Medzitým (predtým aj potom) mal Dexter lásku, frajerky, decko, čiže šecko, čo vyžaduje USA seriál aj rodina. Aj kolegu mal, čo ho podozrieval, aj šľahnutú milenku. V polovici šiestej série som to prestal kukať a nijako mi to nechýba. Ba dokonca, ani si na to nejako zvlášť nespomínam. Čiže produkt kvalitný, no veľmi jednorazový a sterilný. Niečo ako hamburger v bio kvalite z domáceho chovu, gmo modifikovaný z argentínskych steakov, biotronicky ošetrený, posvätený jogínskym guru Pahásvámí Mahéšvárárandou VII. A milovaný masami ako to najkvalitnejšie masso, massíčko, čo sa urodilo v seriálovej svätyni. Kvalitný pop-produkt priživujúci sa na pocitovo-politických symptómoch dnešnej postpubertálnej biohumanoidnej generácie, do značnej miery ovládanej strojovými a technologickými zariadeniami. Podobne ako v sexe: potreba zasunúť kábel či dobíjačku do nejakej diery a potom dlhý, úľavný výdych: Boha sme v tom, sme napojení! Konkrétne generačné symptómy sú napríklad: nedostatok empatie; neschopnosť otvorene prejaviť city; túžba pomstiť každú nespravodlivosť, pretože skoro každý má pocit zlyhania oficiálnej spravodlivosti; dočasnosť vzťahov, práce i obydlia; deklarovanie potreby zlepšenia mravov navonok. A kto nemá dobré mravy, nech bárs aj zgegne. Hocijako. Čo sa presne v Dexterovi deje. Preto je taký sympatický. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejnapínavějších seriálů, co se právě vysílaj. Samotný Dexter vás okamžitě okouzlí navzdory faktu, že je masový vrah a budete mu držet palce za jakýchkoliv okolností. První série je výtečná včetně závěru, což není tak úplně běžné a proto, navzdory menším výtkám si zaslouží jasných 5 *****. Něco takového tu totiž už dlouho nebylo - seriál ne pro děti, který po chvíli nezblbne. Druhá série je díkybohu taky dost dobrá, ikdyž v její první půlce je tempo poněkud slabší. Od osmého dílu se to ale neuvěřitelně rozjede a je tu zase Dexter v plné parádě! Tohle je v dnešní době naprostý unikát, takže přes menší chyby si zaslouží za svou odlišnost a originalitu 5*****! ()

Galerie (1 416)

Zajímavosti (132)

  • Dexter (Michael C. Hall) se sice v úvodních titulcích holí, nicméně v jejich závěru, ve chvíli, kdy si přetahuje přes hlavu tričko, je možné vidět, že má strniště. (Tristaver)
  • Seržant Angel Batista (David Zayas) občas osloví Dextera (Michael C. Hall) výrazem "socio". Jde o chytrou hru se slovy. Slovo "socio" je ve španělštině oslovení pro kolegu/kamaráda, ale zároveň jde o začátek slova "sociopat" (jak v angličtině, tak ve španělštině). (cihlenka)
  • Dexter (Michael C. Hall) přivádí své oběti do bezvědomí pomocí injekcí. Během natáčení byly k dispozici dvě varianty injekcí. Jedna opravdová s ostrým hrotem a pak rekvizita se zasouvací jehlou. Všechny jehly byly během natáčení pod zámkem, aby se k nim dostal jen Michael C. Hall. (Lucasion)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama