Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Duchařina trochu jinak, která mě až tak moc nenadchla. Iniciativě se meze nekladou, šak taky v žádném případě neříkám, že to byla blbost, nebo že jsem se nudil, jen mi to připadlo na konci trochu udušené. Vlastně bych to ani nenazýval hororem, spíš malinkým mysteriózním pokusem o zamyšlení nad smrtí a principy opuštění těla lidskou duší. Dá se bez problémů zkouknout, jen nečekejte žádné šoky nebo objevení Ameriky...60% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Taiwanu s propracovaným dějem, zajímavými nápady (kostka, spray, energie, vlákno, matka v komatu) a dvěma výbornými postavami v hlavních rolích, zmrzačeným vědcem Hashimotou a agentem Tungem. Oba mi svým způsobem přirosti k srdci a pokud bych nakonec měla jednoho zvolit, tak toho, který volil život. K mému překvapení to celé nakonec dopadlo tak nějak, jak bych si přála, takže proč to neocenit. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Už jste si mysleli, že duchařský žánr jen omílá to samé a nemůže ničím překvapit? Že natočit dnes napínavou duchařinu s neotřelou zápletkou, několika originálními nápady a vyloženě infarktovými okamžiky, výbornou řemeslnou stránkou i hereckými výkony, je dost nepravděpodobné? Ale houby. Tady totiž máte kousek, který tato kritéria splňuje. Guisi bych nepovažoval za nový milník, ale jen za živou vodu, již chronicky stagnující horrorový subžánr potřeboval vlít do žil. Není náhodou, že Guisi není čistý horror, ale podařenou multižánrovou směskou, v niž jen hraje duchařský horror prim. Dokonce i milovník nefalšovaných asijských melodramat si tu může v pár scénách přijít na své (lví podíl na tom má excelentní hudba). Už dlouho jsem neměl při sledování duchařiny takovou husí kůži. Naštvaný duch není v Guisi pro srandu králíkům. Věřte mi. A již dlouho jsem nebyl z duchařiny natolik nadšený, že jsem měl velkou chuť okamžitě si střihnout repete a sondoval na yesasii :-) Napodruhé byl zážitek z filmu ještě silnější a během parádního konce jsem se prostě neudržel... Guisi bych vytkl jen krapet trikově nepodařenou bouračku, jinak naprostá spokojenost. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ako horor trochu sklamamanie (ano očakával som druhý Shutter), ale ako mysteriózne sci-fi drama veľmi milé prekvapenie. Originálna zápletka, formálne suverénne aj cez miernu gulášovitosť (pojmov a motivácii) počas filmu, záver nenechá veľa nezopovedaných (zásadncýh) otázok. A tých pár logicko-technických šetrím na repete, ktoré určite bude. 85% ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice ne geniální kousek, ale dívat se na to samotný v bytě uprostřed noci nedoporučuju. Atmosféru to má totiž děsivou a já se pak bál si jít udělat i jídlo do kuchyně. Škoda, že děj zrovna příliš nepřekvapí (zejména by mu neškodila větší sevřenost a vyškrtnutí zbytečné dějové linie s umírající matkou) a tak film působí nakonec i celkem zdlouhavě. Ale přece jen ta atmosféra je skutečně luxusní... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama