Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

"AFRIKA KÁMO. TADY TO VŠECHNO ZAČALO" ....A pro některé z našich hrdinů to zde i skončí. Osobně jsem čekal, že když "Drákula co utekl z vězení" Purcell pojede s Orlandem "Evolucí" Jonesem honit krokodýla, tak to bude zábava, A taky, že byla. Krokodýl je fakt pěkně udělanej a opravdu obrovskej plus fakt, že je to inspirováno skutečností a dodnes ho nechytili také na klidu nepřidá. Osobně jsem takhle hezky udělaného krokodýla viděl snad jen ve filmu JEZERO a to už je nějakej ten pátek. Film je hodně napínavej a scéna kdy Orlando běží doslova a do písmene o život s gigantickým monstrem za zády je pro mě osobně EPICKÁ. Opravdu úžasně natočená, ve svém žánru pro mě naprosto bezkonkurenční a já si jí musel pouštět stále dokola...Uteče? Neuteče? I v tom Vás rejža nechá docela solidně napnout a já tleskám. Bylo by to za čtyři, ale díky tomuto pro mě skvostu dávám plnou palbu. PS : Po shlédnutí tohoto filmu až příště s někým budete mluvit a on Vám zničeho nic nabídne TIC TAC...tak asi chytíte depku :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek do rodiny zvířecích hororů. Do klasické zápletky, kdy se parta amatérů snaží ulovit obrovského krokodýla (mimochodem je velice trapně počítačový), se nám snaží tvůrci vyprávět o místním diktátorovi. První polovina se docela dá přežít, ale pak se to celé rozsype a atmosféra je v tahu. 35% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film fungoval jako jeho poslední třetina, jednalo by se sice pořád o béčkovou a lacinou podívanou, ale minimálně by působila alespoň opravdu zábavně a efektně. Jenže ty úvodní dvě třetiny jsou tak mizerné, že už ani onen funkční akční závěr už výsledný dojem stejně nezachrání. To, co se tu prostě odehrává v té první hodině filmu, je opravdu nesnesitelně nezáživná podívaná, a to ve všech směrech. Zápletka je utahaná, nudná, bez akce a hlavně bez ústředního hrdiny, Gustava, tedy respektive, on se tam párkrát sice mihne, ale jak jeho podoba, tak útoky jsou zpracovány neodpustitelně mizerně, taková vteřinová probliknutí, která tak akorát spíš naštvou, než aby zaujali. Hodně se v té úvodní šedesátiminutovce pak kecá, ale jako že fakt jako kecá, a to ve vážně hrozných dialozích, no zkrátka ta první hodina je ubíjející. Poté však už naštěstí dostane Gustav daleko výraznější prostor, útoky jsou již natočeny mnohem působivěji, efektněji, přehledněji a překvapivě i docela krvavě, mrtvých přibývá slušným tempem a jak jsem prostě již zmínil, minimálně co do zábavnosti se zvýší zábavnost této podívané o 100%. Co se jinak týče atmosféry, ta příliš nefunguje, napětí naštěstí opět především v závěru ano, emoce vůbec a postavy a jejich herečtí představitelé je klasická béčková úroveň, ovšem tentokrát rozhodně neurážející, spíš naopak. Zkrátka, kdyby se film rozjel mnohem, mnohem dřív, a měl minimálně koule poslední půlhodinky už od začátku, mé hodnocení by se pohybovalo úplně někde jinde, ta otravná první hodina je ovšem až příliš moc zdlouhavá, takže ve výsledku za mě slabší žánrový průměr, jenž cílového diváka ale určitě neurazí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Není to zas taková hodadina, jak by se z námětu zdálo - režisér má nakoukáno a zná a používá většinu klišé, ale na druhou stranu umí připravit pořádnou akci i krvavou scénu a dát do filmu celkem fajn postavy (hláškující černoch je klišé jak sviňa, ale hláškuje vcelku slušně). Mezi plusy počítám i krátkou stopáž a spojení zvířátkového hororu s akčním filmem (v tomto případě bojem a uíkáním před místními povstaleckými bojůvkami) - díky čemuž má film spád i atmosféru a může se v pohodě řadit mezi béčkové kinoklasiky typu Chobotnice nebo Anakonda 1. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Málo Gustava versus hodně moc gejzíru trapnosti ze strany Purcella. Má to spád, agresivní střih, ne úplně špatké CGI efekty a spousty barevných filtrů. Po technické stránce není moc co vytýkat. Což se nedá říci o dějové stránce či originálních nápadech. Těchto indegriencí se zde zoufale nedostává. Ovšem v rámci tohoto specifického subžánru jde o podařenější záležitost. Avšak žádný zázrak se rozhodně nekoná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)
  • Brooke Langton a Orlando Jones spolu nepracovali poprvé. Již dříve společně natáčení snímek Náhradníci (2000). (žvanimírek)
  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)

Reklama

Reklama