Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o brutálních rituálních vraždách a jednou poldovi co po smrti ženy nezvládá výchovu dvou synů. Polda se snaží přijít na kloub oněm vraždám až ho to málem stojí život a nejenom jeho. Vše už tu bylo mnohokrát a tak film neurazí, ale ani nenadchne. Sice vraždy jsou poměrně nápadité, ale to je dle mého názoru málo. Ps-poněkud mě zarazilo že tady je uvedeno že film má 110 minut a já mám na dvd stopáž něco kolem 85 minut. ()

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

A tak si ten odpad dáme.. Abych řekl pravdu, pointa mě napadla asi v půlce filmu ale hned jsem jí v duchu se smíchem zavrhl, protože jsem si nedokázal představit že by někdo takovou absurditu myslel vážně.. Navíc v průběhu filmu neuvěřitelná nuda, hromada klišé a karikaturních figurek.. A navíc jsem hodně dlouho neviděl herce (D. Quaida), který by se tak příšerně nevešel do své role. Jeho výkon byl fakt zoufalý, na druhou stranu si nedokážu představit, kdo by ty dialogy mohl přetavit v něco koukatelného. Dámy a pánové čekal jsem ledacos, ale takovou sračku vážně ne. Díky tvůrcům za další ztracené dvě hodiny života.. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný thriller s dobrou zápletkou, jemuž se bohužel nevyhýbají žánrová klišé díky nimž detektivové vypadají v jednu chvíli jako nanic troubové a v druhé by mohl Dennis Quaid rozlouskávat šifry mistra Leonarda. Ale to jsem po úvodní půlhodině očekával. Neurazí, ale ani závratně nenadchne. 55% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní filmy, a když jde ještě o krimi, kde se řeší nějakej tajuplnej a hrůznej případ, tak je to kolikrát hodně fajn. Pokud se to ovšem natočí tak, jak má. Tady se zvládnul slabší nadprůměr, kde něco čekáte, něco zase ne, ale pořád vás dokáže držet v nejistotě. Ze začátku jsem se nemohl zbavit pocitu, že tohle už jsem někde viděl, ale pak zase přešlo. Obsazení nemělo chybu a Dennis Quaid to zahrál dobře. Scénář už tolik na jedničku nebyl, ale pořád v rámci slušnýho thrilleru a film až na pár drobností baví až do konce. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jezdce apokalypsy by šlo jednoduše odstřelit jako další vylouhovaný čaj původně uvařený Fincherovým Sedm. To by však zřejmě udělal někdo, kdo považuje Sedm za vynikající film. Já ho za něj nepovažuji (jsem milec spíše Vražd podle Jidáše), takže to nemíním nějak srovnávat a kvůli tomu tenhle film hned odstřelovat. Ono totiž, a to nijak nezastírám, zápletkové vezení se na vlně vyvolané právě Sedm je na filmu to nejlepší. Že to nebude nic kulervoucího mi bylo jasné v okamžiku, kdy se v úvodních titulcích mihlo jméno Michaela Baye coby producenta. Bay je prznitel všeho hororového a tady mu nepomůže ani to, že jsou Jezdci apokalypsy spíše temnějším krvavějším thrillerem než hororem. Film sráží na kolena strašně nevyvážený scénář, který neví, jestli chce být krvákem nebo rodinným dramatem, navíc to podstatné vykecá poměrně brzo a až přílišná jednotvárnost jednotlivých vražd, vymyslet přece čtyři originální (nebo alespoň sobě navzájem ne tak strašně podobné) vraždy by přece nemělo být něco těžkého.... Co film naopak zachraňuje je do role přesně padnoucí Dennis Quaid a snad překvapivě obsazená Zhang Ziyi, jejíž proměna je výborná. Přeslazený konec v emo stylu (už jsem jen čekal, že se ten kluk začne litovat) tomu moc nepomáhá. Jen tak tak průměr hlavně pro dobré zapojení náboženské mytologie, to já ve filmu rád. 2,5* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama