Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý kousek se skvěle napsanými charaktery. Light je prostě geniální prase a L zase podivínský genius, který má neuvěřitelné charisma. Do karet Death Note ještě hraje napínavý a parádně promyšlený příběh...animace a kresba taky perfektní.....to vše bohužel jen do 25.dílu. Kdyby anime končilo v tomto okamžiku, tak dávám jednoznačných 5* a považuju DN za klasiku......poté nastává pokles o několik tříd jak příběh, tak i kresba a animace. Navíc se tu objeví pár nových postav....jak jsem na začátku chválil skvěle napsané charaktery, tak tady je to naprostý opak...Near je necharismatický a tu jeho genialitu mu nikdo nemůže sežrat, Light se tu chová, jako kdyby mu během těch pár let sestoupilo IQ hodně (HODNĚ) hluboko...dělá stupidní chyby, kterých by se při své genialitě vůbec nikdy nemohl dopustit. Úplný konec bych bral....ovšem kdyby se odehrával za jiných okolností (protože ten závěrečný "výser" byl dost debilní). Škoda.... ale i tak je Death Note jedno ze zásadních anime, u kterého se fanoušek žánru z velké části určitě nudit nebude. "Now is the time to say goodbye." ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dokonale vystavěný příběh se silným podtextem a výborně propracovanými soupeři, kteří by dali zabrat i Holmesovi. Od prvního dílu ambiciózní, geniální, hrozivý ve svém hněvu a přitom rozhodně ne zcela černobílý záporák Light a proti němu tajemný nejlepší detektiv světa nazývající se L - aneb jedna z nejsympatičtějších postav, jaké jsem měl kdy tu čest poznat. Jeho chování, jeho mluva, jeho chůze - vše je úžasně jiné, o stravování nemluvě. Prvních 17 dílů mistrovské dílo, které se rozjede hned od úvodu a nenechá vydechnout. Souboje intelektu jsou brutální, hledající jakoukoliv maličkost a jde doslova o život. A Light a jeho dedukce doslova vyrážejí dech. Či schopnost hrát si na slušnáčka, schopnost ukecat člověka k smrti (doslova) a nakonec se stát bohem... Po těchto dílech nastává jemný kvalitativní pokles a díl o Matsudovi si určitě nezapíšu mezi nejlepší části, pak se to ale zase postupně vyhrotí a... No uvidíte, rozhodně ten titul zde na csfd jako nejlepší anime není jenom hype.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, jde o velice vydařený krimi - hororový seriál, který mě nadchl svou prvotní myšlenkou a doslova se stal v posledních dnech žroutem mého volného času (kterého moc nebylo). Zmiňované filmy jsem zatím neviděl, ale to nic nemění na tom, že díky tomuto anime se na ně určitě brzo podívám. Jen pomyšlení nad tím vlastnit podobný zápisník smrti…To by se dalo dělat věcí…Je ovšem pravda, že první polovina dílů byla skvělá a to hlavně díky vytvořené ponuré atmosféře „smrti“ a následnému vyšetřování pana L. Jenže potom to celé začalo lehce uvadat a místy i nudit. Akci dost často nahradili předlouhé nezáživné dialogy, nic pořádného se nedělo a už i obě hlavní postavy začaly být trošku otravné. Naštěstí to vždycky zachránil zmiňovaný Ryuk. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený počin. Seriál na nic nečeká a servíruje nám výbornou hlavní postavu, které konečně netrpí něčím, co mi u mnohých takových překáželo: Chyby. Kvůli tomu nemám problém ji fandit od úplného začátku až téměř do samého konce i skrz různé charakterní proměny. Bohužel, chyby ovšem obsahuje děj, který je postupně napínán, rozmnělňován, je mu věnováno čím dal méně času a tak shazuje nadějně rozjetý projekt do průměru. Za první polovinu bych dal mezi 4* - 5*, druhá polovina nestojí už za moc. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dle doporučení jsem shlédl pouze prvních 25 dílů... vícekrát. Seriál je jak pro lidi vychovanými anime, tak pro jeho neznalce. To proto, že nezáleží na úrovni grafické stránky, která je mimochodem většinou sice statická, ale příjemně stylizovaná. Tím hlavním tahounem je geniální scénář a charaktery jednotlivých postav. Já jsem se shlédl v L :) ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • O první ze dvou úvodních písní „the WORLD“ se postarala kapela Nightmare. O tu druhou „What's up, people?!“ se postarala kapela Maximum the Hormone. (CarnTheNunya)
  • Ačkoliv je přezdívka pro N (Neito Ribā) Near, do českého jazyka byla přeložena jako Nia, čímž byla ošizena o její význam. Near znamená blízký a v Nearově případě to znamená, že je vždy blízko vyřešení případu Kira. (P. J. D.)
  • Jeden Shinigami může rozdat všech 6 zápisníků, ale zároveň je může dát maximálně 3 lidem. Může tedy například 3 lidem rozdat každému po 2 zápisnících. Jeden člověk, může ale vlastnit až všech 6 funkčních zápisníků. (Hannibal92)

Reklama

Reklama