Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný film který má super začátek ale ke konci je to horší a horší. Vizualita filmu je parádní a ty efekty se mi líbily i když je pravda že sem tam to ujelo. Začátková válečná sekvence mě dost bavila. A drsňáci Jane a Pertwee neměly chybu. Ale jak jsem říkal pak to upadlo mutanti nebyly nijak moc pěkně udělaný a představoval bych si je trochu jinak. A konec byl celkem tragickej, ale dobře se mi na to dívalo, ale víckrát bych na to nekoukal. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to s příšerným ruským dabingem, takže mám chuť dát i 2 hvězdy, ale říkám si, že tenhle film by nemusel být špatná záležitost pro nás kluky s velkou záležitostí. Sice je to naprostá blbost, ale ono občas i koukání na nějaké to pif paf , kde je nějaké netradiční story s mutanty a raketami, člověka zaujme, zvlášť když vizuální stvárnění je takové své. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy dávám zpravidla filmům, které už mně fakt něčím intenzivně vadily, což se tady KUPODIVU nestalo, přestože film nabízí spoustu důvodů, proč by mohlo. Jelikož je to ale nehorázná a absolutně nelogická slátanina, na které jsem nenašel zhola nic originálního a o které prostě nemůžu říct, že se mně líbila, zůstanu tentokrát raději více při zemi. Jinak pokud se někomu líbili zdejší mutanti s 'cool' pařátem, tak vřele doporučuji tohle :-) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Použitím techniky snímání herců před zeleným pozadím a následného vytvoření okolního světa v počítačích vznikla už spousta vizuálně zajímavých děl. Za zmínku stojí vysoce stylizované Sin City, brakové retro Svět zítřka, líbivá řež 300 nebo nedávno uvedená epileptická šílenost Speed Racer. U The Mutant Chronicles, které se natáčelo stejnou technikou, je ale jeden velký problém, a to očividně velmi nízký rozpočet. Klíčovaná pozadí bijí do očí stejně, jako tomu bylo u filmů z devadesátých let, digitální triky jsou taky několik let pozadu a celé to popravdě vypadá spíše jako intro k nějaké videohře. Bitevní scény, které asi měly být velkolepé, působí díky velmi prořídlému komparsu značně rozpačitě a nepomáhá tomu ani nepřehledná režie a místy neskutečně chaotický střih. Když k tomu ještě přičtu naprosto mrtvolná počítačem generovaná prostředí, bezmála stupidní scénář s dialogy jak z televizního filmu německé produkce a směšné patetické výlevy (závěr jsem opravdu protrpěl), musím říct, že jsou The Mutant Chronicles opravdu špatným filmem. Nechápu, co dělají John Malkovich, Thomas Jane a Ron Perlman v tomhle podvyživeném béčku. Takového Kevina Sorbo nebo Dolpha Lundgrena bych tu čekal, ale oni? Tohle se vážně nepovedlo. 30% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hm... příjemné překvapení. Obvykle se podobným filmům vyhýbám, ale jednou za čas trochu syrového násilí neuškodí. Zápletka vypadá zhruba takhle... V roce 2707 se mezi sebou řežou čtyři frakce, které si rozdělily svět a při jedné z bitev (výborný válečný úvod ala zákopová válka z první světové) prolomí pečeť, která skrývá stroj na výrobu monster. Ty potom vezmou útokem celý svět a jedinou nadějí na spasení je podle Kroniky jakýsi vyvolený, který má donést do stroje bombu a poslat ho k čertu. Mnich Samuel (Perlman) dá proto dohromady tým vojáků, který se během evakuace Země vydává za nepřátelskou linii, aby tuhle misi splnil. V reálu to vypadá asi tak, že Thomas "not paid to believe, paid to f*ck shit up" Jane s bandou vojáků po boku likviduje v celkem efektních akčních scénách tuny monster, chudák Perlman do toho žvatlá něco o víře a přestože je to v podstatě laciné a hloupé, pro příznivce žánru (= milovníci postapokaliptických sci-fi béčkek plných brutálního násilí, cheesy dialogů a levných triků) by to měla být skvělá zábava. The Mutant Chronicles se totiž snaží nedostatek financí kompenzovat vším ostatním (i když na ty triky jsem si překvapivě rychle zvyknul) a nabízí tak hutnou atmosféru, cool hlavního hrdinu a obstojný příběh, takže film trochu nudí snad jen v první polovině, kdy se musí všechno vylíčit a tudíž se jenom blbě kecá o tom, že všichni chcípnou a bůh je divnej, protože nechlastá :) P.S. Pro většinu normálních lidí tenhle film samozřejmě spadá do žánru "s*ačka." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • John Malkovich měl své scény natočeny za dva dny. (TomikZlesa)
  • Meno postavy por. Maximilliana von Steinera je odvodené od mena slávneho filmového skladateľa Maxa Steinera, ktorý komponoval hudbu napríklad k filmom King Kong (1933) alebo Casablanca (1942). (misterz)
  • Postavy Mitche Huntera a Maxe Steinera se objevily již ve videohře „Doom Troopers“ pro Super Nintendo Entertaiment System. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno