Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekedy príde nešťastie hneď z viacerých smerov. Deti stratia pri autonehode svojich rodičov a tak sa dostanú do pestúnstva ich psychopatickej tety Ruth. A začne sa druhé peklo v podobe týrania oboch detí, to všetko s postupnou gradáciou dramatickej a emotívnej stránky. Ku koncu už oba tieto prvky dosahujú skoro neznesiteľnú úroveň, cítil som sa prázdny, naplnený len ľútosťou, smútkom a obrovským hnusom. Ďalší z "nasieracích" snímkov, kedy máte chuť niekomu vo filme poriadne nakopať zadok. V tomto prípade však len tak obyčajné nakopanie nestačí, spravil by som tej mrche presne to isté, čo urobila ona Meg, a možno by som si ešte k tomu niečo vymyslel. Pre tých, čo nemajú radi hororový žáner - horor to nie je ani omylom. Alebo skôr áno, ale len v duševnej rovine, nie filmovej. 80/100 ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi zdrcující a neuvěřitelná událost, která má skutečné základy. Velmi pomalý rozjezd, kdy postupně dostaneme úzkostlivou hrůzu v podobě utrpení. Velmi silný snímek, který díky děsivé "Blanche Baker" (matka-pěstounka) byl až nepříjemně dokoukatelný. Jsem zvědavý na lépe hodnocený snímek "Americký zločin", který má lepší hodnocení. Když jsme u hodnocení absolutně jsem nevěděl jak po skončení tohoto snímku hodnotit. 80% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré a šokující!! Navíc dle skutečné události, což se tak i celý film tvářilo ... Je až s podivem, jak jakési "pseudorodiné" drama se po půl hodině začínalo pozvolna měnit v exploitaiotion spočívající v týrání mladičké dívky jakousi "přechytralou" ženskou a partou mladých výrostků v pubertě. Film jde v násilnostech pozvolna dál a dál, zcela nenápadně, ale s jistotou až do nejhorších extrémů ... Přitom všem výborná kamera, vizuální stránka filmu, atmosféra, role matky vedoucí to šílené zlo ... Gore a záběry na mučení nejsou zcela často vidět a zobrazovány, ale jednoznačně to stačí ... přece jen týrání mládeže je ve filmech docela tabu a tenhle film na něm vyloženě stojí, v podstatě clých 60 minut. Ale každopádně to není prostoduchý exploiter hrající na efekt, je to perfektně zahrané, odporné a zarážející drama, o jehož skutečnosti bych tentokrát ani příliš nepochyboval ... ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, čo zostane v mojej hlave ako malá poistka svinstva, niekde pod Requiem for a Dream, kam to aj patrí. Je to humus aj bez toho, aby ste vedeli, že je to manéžované podľa skutočnosti. A teraz, keď vidím, že existuje ešte jedna, zjavne o niečo lepšia verzia, zostávam v rozpakoch, či na to vôbec mám. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Girl Next Door spracováva rovnaký námet ako American Crime, čo prirodzene zvádza k porovnávaniu. Wilsonov film pritvrdzuje, ale aj tak zaostáva. Nie je natoľko smutný a emotívny, ani postavy nie sú natoľko typovo, či dokonca vekovo (Meg) podobné skutočným aktérom zločinu. To považujem za základ autenticity a presvedčivosti, nie za kritérium hodnotenia... Bolo to tak trochu samoúčelné, bez etického odkazu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama