Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

petero 

všechny recenze uživatele

„Sama so slúchadlami na hlave, obchádzam mŕtvoly na chodbe.“ si môže pospevovať hlavná hrdinka. Zaujímavé na tomto snímku je to že nám podáva viacmenej pohľad zo strany zasiahnutých ľudí ktorých signál mení v agresívne beštie, pritom logicky uvažujúce, len zaslepené vlastným vysvetlením toho čo vidia. Film s myšlienkou ukazuje čo by sa asi stalo keby ľudia na svete nedokázali ovládnuť svoju agresiu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Signal se zřejmě trochu inspiroval u výborné knihy (bohužel později mizerně zfilmované) Puls S.Kinga. V žánrech chybí komedie, jelikož část příběhu se člověk prochechtá (pokud mu přijde vtipná krvavá vybíjená) - nejlepší je zřejmě plánovaná party u Anny a Kena, která se poněkud zvrtne. ,,Její manžel je mrtvý?",,Ne, ne, je jen k smrti unavený." Někde mezi Soumrakem mrtvých a španělskými černými komediemi. Vůbec film působí více evropsky, než americky. Přesto dám tři hvězdy, páč až po dvaceti minutách jsem si naplno uvědomil, že jsem ho kdysi viděl. Což znamená, že na Signal asi brzy zase sapomenu... ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

To, že film dělali tři režiséři, je bohužel celkem vidět a je velká škoda, že ten první to nenatočil celé, protože ta úvodní třetina je neskutečně zábavná, což jistě zklame každého, kdo očekává temný horor. Pak to začne být poněkud spletité a chvílemi i nejasné, ale i tak to je velmi zajímavý a netradiční film. Takže pozor na podivné signály v televizi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem bojoval s tím abych dal filmu 4*. Ale prostě nemůžu první hodina je neskonale dokonalá a první dva příběhy(v domku a útěk hlavní hrdinky s černochem) mě strašně bavily a byly prakticky bez chyby, ale pak se to dalo na takovou černou grotesku která strašně klesla. Na filmu je vidět malý rozpočet ale o to větší zápal. Atmosféra a krvavý efekty jsou jakž takž dobré, ale pak to prostě všechno šlo do háje. Ale aspoň něco. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a zvláštní filmík, kterému kupodivu nejvíce ublížilo to, čím se nejvíc propagoval. Rozdělení do tří částí a natočeno třemi různými režiséry totiž krom neuceleného zmatku a zbytečných kvalitativních výkyvů nepřineslo nic jiného a pozitivního. Navíc mi spíš přišlo, že se ony tři části ani tak neliší režisérskými výkony, jako spíš scénaristickými. Jo, kdyby se Signal nesl po celou dobu na vlně první části, měli by jsme na světě výbornou akční krvárnu, obohacenou o úžasnou atmosféru, fungovaly zde i dramatické prvky, mělo to spád, napětí, myšlenku, vše sice v béčkovém hávu, ale v tomto případě to bylo jen ku prospěchu věci. Herci vesměs sympatičtí, prostě nástup jak bejk. Hned druhá půlhodinka ovšem vše předešlé spláchla vesele do hajzlu. Ti samí herci ve svých rolích byli najednou nějací divní, všichni se chovali jako by vypadli z nějaké šílené parodie, původní zápletka se změnila na bláznivé žvanění, atmosféra a napětí byli též okamžitě pryč a jediné co přibylo, byla krev a "halušky". Závěrečná část si pak vzala něco z obou předchozích dění a ještě něco nového přidala, ale o skvělé završení se tady rozhodně nejednal. Sice měl děj už zase daleko větší spád, opět se objevila i atmosféra a napětí, ovšem přibylo ještě i hodně dalších halucinací a matoucích dialogů a vlastně ani nevím, jestli měl nakonec Signal vůbec nějakou pointu, rozřešení, závěr, prostě něco, co by za tímto experimentem udělalo tečku a ne rozpačitý otazník. Přesto ale hodnotím Neznámý signál jako lehce nadprůměrnou záležitost, přes hodně fakt divných scén a momentů jsem se pořád docela bavil, ale mohla to být i samozřejmě daleko lepší jízda, což naznačovala především první část. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama