Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jde mladá Maya od svého milence domů, je v garážím překvapena dvěma - mezi sebou bojujícími muži. Nepřikládá tomu větší důraz, ale při příchodu domů (k manželovi!) zjišťuje, že podivná agresivita napadla většinu lidí (kteří pečlivě sledují podivné obrazy na televizní obrazovce). Ale její manžel není jediným, koho televizní signál ovládl - celý dům, celá ulice - ba celé město je v totálním chaosu ... Celý film mi připomínal jednu bomboniéru, kterou jsem nedávno koupil - velmi zajímavé balení (oficiální text distributora), jednotlivé bombónky vypadaly taky dobře (první dějiství), s vlastní čokoládou to bylo už horší, ale dalo se to vydržet (druhé dějiství), ale náplň byla naprosto příšerná (třetí dějiství). Přesně takto to bylo s tímto filmem - natočili jej tři režiséři s velmi sestupnou kvalitou své práce, a podle toho to taky vypadá. Pokud bych hodnotil jen první část, tak dávám 4 ani nemrknu, ale film jako celek je velmi slabý a ke konci už jsem ztratil úplně. Škoda té promarněné šance .. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost (vydala Řitka video jejichž filmy bývají vždy nadhodnocené takže bych hodnocení vážně nebral) skládající se z 3 části. První část je totálně průměrná se všemi klišé + stupidita (nejde jim televize tak si tam jeden týpek pálkuje s baseballovou pálkou do vzduchu na prázdno aby nepřišel o baseball :-)) . Druhá část se snaží jít do humoru bohužel humor zde vůbec nepasuje (ženská se pořád ptá kdy přijdou hosti na její silvestrovskou párty i když vidí že se tam všichni zabíjejí, chlápek pozvaný do bytu začíná vykládat že doufá že si tam může s někým zašukat a nemusí tam šukat ty chlapy a podobný styl humoru) a třetí je nejhorší úplně kdy se všichni dostávají z bodu A do bodu B načež ta ženská hlavní přežije i s milencem který ji ukáže ten signál a ona zešílí též (To je jak pointa no potěš). Za první část dávám 20 procent (za snahu) za ostatní odpad takže vychází odpad. Doporučuji se ani nedívat nebo nedajbože kupovat škoda peněz to radši přispějte na charitu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Signal není ve finální fázi ničím jiným, než obyčejným průměrným snímkem, který brzy upadne v zapomnění. Jeho největší slabinou je fakt, že na každé z částí dělal jiný režisér a kvalita všech tří je zcela rozdílná. Dalším prvkem je i hodně zvláštní pojetí kameramana, nezabírat důležité momenty filmu a místo toho nechat záběr snímat dvě minuty naprosto nezajímavé místo, jako je obyčejná zeď. Hold každý den není posvícení. 5/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost povedené. Film je rozdělen na tři části, přičemž každá je od těch dalších dost odlišná. První má dobrou apokalyptickou atmosféru, druhá je prostoupena značně černým humorem, ze třetí na vás dýchne mrazivá a brutální paranoia. Děj sledujeme (převážně) z pohledu zmagořilých postižených, což je vcelku zajímavé. Zdejší vražedníci, u nichž je zachována schopnost myslet, jsou pěknou a originální alternativou k tupým zombíkům, a díky nim působí film svěže a nepředvídatelně. The Signal sice bez problémů drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby byl natočen jaksi celistvěji, byl by výsledek ještě o trochu lepší (zvlášť přechod z beznadějné apokalypsy do černé komedie se mi zdál dost zbrklý). Tak za to strhávám jednu hvězdičku, ale spokojen jsem velmi. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Od začátku do 40. minuty poměrně vydařená atmosféra. Člověk nevěděl co má od toho dál očekávat. Pak se objevila snaha o humor, což absolutně nechápu. Kdyby aspoň ten humor fungoval, ale takhle ten fim srazil dolů. Pak se zas povedlo udělat ,,psycho", ale ve výsledku nic extra. Mohlo to být lepší. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno