Reklama

Reklama

Číslo 9

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Lidé jsou pryč. Kdy a jak k tomu došlo, není příliš jasné. V troskách starého světa přežívají jenom podivní hadroví panáčci s čísly na zádech. Do této pochmurné doby se narodí Devítka, která je možná předurčena vše změnit. Když se potká se skupinou podobných figurek utíkajících před děsivými vražednými stroji, rozhodne se postavit na odpor. Promluvit vystrašené souputníky k boji však nebude lehké. Stejně jako zjistit, kdo pronásledovatelé vlastně jsou a hlavně – co se stalo s lidmi?

Ambiciózní celovečerní dystopický snímek 9 natočil režisér Shane Acker podle svého staršího krátkého filmu. Stejnojmenná jedenáctiminutová předloha měla v roce 2005 premiéru na festivalu v Sundance a Acker za ní sklidil zasloužené ohlasy. Kromě prestižních amerických studentských cen byl nominován také na Oscara v kategorii Nejlepší krátký animovaný film. Pod převod původního filmu do celovečerní podoby se podepsali také filmařští vizionáři Tim Burton (Mrtvá nevěsta, Karlík a továrna na čokoládu) a Timur Bekmambetov (Noční hlídka). Tak se zrodil jedinečný a vizuálně okouzlující animovaný epos, který svým myšlenkovým poselstvím přesahuje hranice „jenom“ animovaného filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (804)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +především zdařilé akční scény, neokoukané falloutovské prostředí, trailery, charaktery postav -chtělo to více hudby, určitě to mohlo být delší, přesto to občas i nudí/// Nebudu skrývat mírné rozpaky nad filmem o kterém jsem byl rozhodlej, že na něj půjdu už před rokem, kdy se objevil pod jednoudchým názvem "9". Později po zhlédnutí nadupaného traileru, nebylo pochyb o tom, že tohle by mohla být revoluce nebo alespoň dosud nevyděný filmový zážitek. Nic z toho však není pravda, jedná se o prostý animáč. Je jen temnější, drsnější a odehrávájící se v netradičním prostředí alternativní (asi) minulosti. Ovšem při srovnání s jakýmkoliv animovaným filmem tento nedosahuje jeho kvalit po obsahové stránce. Kromě toho že jiné filmy ohromý svojí grafikou a animací (což platí i u tohoto), tak zárověn nadchnou svým příběhem a obsahem. Kdyžto Číslo 9 mi spíše příjde (a řeknu to hodně slušně) jako jednohubka na jedno zkouknutí na DVD./// Celkem 64%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický film o hadrových panáčcích s čísly. Na jednu stranu mě to občas dokázalo vtáhnout do děje, ale na druhou stranu jsem si naprosto jistá, že bych se na to už nepustila znova. Jen teda moc nedokážu pochopit proč "devítka" strkala tu věc do tý druhý věci a tím to celé začal, kdybych něco takovýho našla na zemi tak bych se to teda rozhodně nepokoušela nikam zapojovat. Ale je fakt, že kdyby to neudělal tak by film skončil po půl hodině. 3* ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Již na začátku filmu jsem si řekl "Co to ty postavy/pajduláci vyvádějí, vždyť to nedává vůbec smysl!" a v tomhle rozpoložení jsem zůstal i po zbytek filmu. Kromě nelogického chování postav mi vadilo/chybělo nedotažený okolní svět, vědět co a proč se stalo, co jak funguje. Pro potěchu zbývá skvělé vizuální zpracování, našlapaný dabing a pár hezkých momentů (knihovna, magnet). ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Číslo 9 je na animovaný film príliš temný, odosobnený a chladný na to, aby pripútal detských divákov a pre dospelých zase nie dosť rozvinul ústrednú myšlienku, ktorá by udržala ich intelekt. Vyhnem sa tomu, že celkom okato vykráda prvky z Terminátora - svet, ktorí ovládli stroje - spustošená zem - narušená psychika človeka, no čo mu nedokážem odpustiť, je obsahová plochosť a absolútne nevyužitý potenciál príbehu. Akčných segmentov je tu na druhú stranu až dosť, no pri Incredibles bola akčná stránka aspoň dokonale kompenzovaná zábavným scenárom, zatiaľ čo Číslo 9 disponuje jedine úžasne zachytenou temnotou prostredia, pochmúrnosťou a nádherným vizuálom. Od tvorcov dosť veľké sklamanie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie: 1. Introduction ,2. Finding Answers ,3. Sanctuary ,4. Winged Beast ,5. Reunion/searching For Two ,6. The Machines ,7. Out There ,8. Twins ,9. Slaying The Beast ,10. Return Of The Machines ,11. Burial ,12. Reawakening ,13. The Aftermath ,14. Confrontation ,15. The Seamstress ,16. Return To The Workshop ,17. The Purpose ,18. Release ,19. Welcome Home-coheed And Cambria, ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby dosáhly 31,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 48,4 mil. (NIRO)
  • Jednou z inšpirácií pre vzhľad filmu bola aj povojnová Viedeň. (MikaelSVK)
  • Číslo 9 je iba druhým animovaným filmom štúdia Focus Features. (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno