Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 48 pred n. l. vo svojom egyptskom kráľovstve čelí Kleopatra palácovej vzbure. Preto víta príchod Júlia Cézara, ktorý má upevniť jej moc pod nadvládou Ríma. Keď je Cézar, ktorého zviedla, zavraždený, Kleopatra presunie svoju náklonnosť na Marka Antonia a oslepí ho svojou krásou. No tento trik nemusí fungovať vždy a na každého... (matriosa)

(více)

Recenze (17)

fragre 

všechny recenze uživatele

Kleopatra podaná jako vamp z fin de siècle, tedy jako dekadentní koketa, oplétající muže chapadly svého ženského kouzla. Claudette Colbert je v této roli dokonalá. Opulentní podívaná, která nešetří výpravou. Všechny ty fantaskní kostýmy, róby, stavby, choreografie slavností-vše je vskutku obrazová senzace. A Kleopatřin konec nepostrádá jisté heroičnosti a monumentality. Pozlátko Hollywoodu ve svém nejlepším. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že tahle verze se nemůže měřit s legendárním velkofilmem z 60. let. Ale na rok 1934 je Klepatra natočena skvěle - výborná výprava, pár davových scén a dokonce pokus o nějakou tu bitvu. K tomu solidní příběh, který se nejspíše víceméně drží reality. A nad tím vším vynikající Claudette Colbertová, o které jsem asi nikdy neslyšel, ale její Kleopatra je fantastická. Ač herečka není zrovna nejkrásnější, v jejím podání je Kleopatra svůdná, rozšfaná, pohrává si s muži, ale i miluje a nechybí ani špetka smyslu pro humor. Já jsem spokojen, nebylo to vůbec špatné. Historický film roku 1934. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Z hlediska souladu s historickými událostmi sice poněkud poslabší, ale stejně máme k dispozici pouze jeden zdroj (ten vítězů) takže kdoví, jak to vlastně bylo. Jinak naprosto perfektní a dokonalé. Asi nejhezčí Gaius Iulius Caesar všech dob a jelikož příběh Marca Antonia a Kleopatry mě vždycky dojme k slzám, ať se Horatius se svým "nunc est bibendum, nunc pede libero pulsanda tellus" jde bodnout! ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Cleopatra - Claudette Colbert Úžasné černobílé zpracování tohoto dramatu z roku 1934, které natočil režiser C.B.DeMille. Nevídaná podívaná na tehdejší dobu, herecký výkon C.Colbert mě uchvátil, nádherná Cleopatra. Vedle ní se ve filmu objevil i mladý David Niven a John Carradine...1 Oscar a 4 nominace. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh v ještě o něco starším podání než je jeho nejslavnější verze s Elizabeth Taylor. Je to černobílé, je to místy hodně velkolepé, jindy zase hodně komorní. Tady se inspirovali tvůrci mladší verze a pojali ji ještě o něco velkolepěji. Dobré, ale vlastně je to jen historické romantické drama a nic moc víc. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Cecil B. DeMille si během přípravy k natáčení vyžádal projekci Cleopatry z roku 1917. Po zhlédnutí poslal kopii filmu zpět do New Jersey, kde 9. července 1937 při požáru shořela se všemi ostatními kopiemi filmů studia Fox. DeMille a jeho společníci tak pravděpodobně byli posledními lidmi, kteří slavný film viděli. (Griffith)
  • Mléčná lázeň s Claudette Colbertovou zdůraznila DeMilleovu posedlost koupelovými scénami. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama