Reklama

Reklama

Smrtící temnota

  • USA The Cavern (více)

Obsahy(1)

Skupina amerických speleologů se vypraví na průzkum neznámé jeskyně, ale podivná síla zavalí vchod a všechny uvězní smrtící temnota. Bestie, která postupně zabíjí jeskyňáře v temné pasti, nemusí být duch ani zvíře. Skutečnost je však ještě strašnější... (oficiální text distributora)

Recenze (57)

Laca1313 odpad!

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem uvažoval o jedný hvězdičce,ano i přes příšerný herecký výkony a dementní klepající se kameru (ta mě opravdu vytáčela). Ale ten konec to dohnojil úplně. Kdyby tou nestvůrou bylo nějaký zmutovaný zvíře,tu jednu hvězdičku bych dal,tu hvězdičku bych dal i za to,kdyby tam šlo o nějakého ducha jeskyně, o kterým tam neustále kecal jedna z postav. Ale za toho kanibala teda fakt leda odpad. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zase mám jednou dojem, že jsem viděl jiný film než všichni kolem. Evidentně ano, neboť jsem jej viděl v originále a nikoli v dabingu. Film neměl velký rozpočet (150 000 dolarů, říká IMDB), ale režisér se to snaží co nejvíce a přesto chytře zamaskovat mizivým osvětlením (několikrát se celý obraz ponoří na dlouhé sekundy do tmy a pouze slyšíme...) a spíše než velkých celků zde využívá polodetaily a detaily spoře osvětlených tváří. Film má famózní zvukovou stránku (skvělý soundtrack i vychytané ruchy) a to jen přidává na atmosféře - pokud je vám ovšem umožněno shlédnout film v naprosto tichém a klidném prostředí. Frustrovat vás nejspíš bude nedostatek vizuálních podnětů - i v klidných dialogových sekvencích (hlavně ta úvodní u ohně) je délka záběrů kratší, než bývá obvyklé, v zátěžových momentech nabývá ještě větší dynamičnosti a konečně v akčních pasážích (útoky monstra a běh o život úzkými chodbami) je pak střih skutečně frenetický, osvětlení málem stroboskopické (občas ne jen málem) a kamera doslova vibruje. A zmíněné monstrum je pak vidět až na samý závěr a jeho identita poněkud zklame, ale zase ne moc... film není hezký, ale značně intenzivní. ()

Reklama

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, u kterých jsou akční scény rozstříhané natolik, že divák nepozná, kdo dal nebo obdržel ránu, natož kdo zrovna útočí nebo ránu vykrývá - a je jedno, jestli je důvodem nedostatek peněz, masek nebo umu režiséra či herců. Zde jsou ovšem akce rozstříhané natolik, že člověk nemá nejmenší šanci ani vytušit co se děje - je to v podsatě dvacet třicet sekund naprosto o ničem. Takže "odpad", neboť není nic dalšího, co by snímek táhlo vzůru. ()

Terezka_9 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu přilepil do gauče a nedovolil mi odejít od televize, protože jsem si celou dobu pokoušela namluvit, že taková hovadina přece musí mít nějaký hlubší smysl. Prvních asi 20 minut se povede filmu vyčerpat veškerá klišé B-čkového hororu, ovšem teprv po vstupu "expedice" do jeskyně začíná pravá sranda. Následující změť trhaných záběrů, kde je chvíli tma a chvíli řev + sem tam nějaký prapodivně nasvícený záběr kdy než se stihnete zorientovat co vlastně vidíte tak je zase tma, mě opravdu pobavila. Obzvlášť skvělá scéna byla "vrtání do šutru z pohledu šutru" při tom jsem měla záchvat smíchu a chtěla jsem za to i dát jednu hvězdičku, ale ten opravdu bizardní konec si nic jiného než odpad nezaslouží. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě bych unesla ten fakt, že nám na začátku ukážou partu naprostých debilů, u kterých nám je známo že všichni brzo zdechnou. Jenže! Tady nám 1: vůbec nepředstavili postavy, 2: to, že je kamera jakože "zajímavá" jenom proto, že nebylo dost peněz na triky mi taky došlo, 3: příliš tmy, která není smrtící ale nudná, 4: naprosto neskutečný dabing, totálně na pár facek, 5: směšná zápletka, 6: ne-logika v chování postav. Přece, jsou to snad speleologové, ne? Jak je tedy možné, že začnou pištět jak vepři na porážce, hned po prvních minutách v jeskyni? 7: totálně směšný a blbý závěr. Víc není co dodat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama