Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle remake od Toma Saviniho viděl na videokazetě od tátovýho kamaráda. Kazetu nám půjčil a pak jsme si to doma rovnou přehráli na video. Pak jsme si sehnali a koupili originálku. Jo tenhle remake mám radši než původní Romerovu verzi. Postava Barbary (Patricia Tallman) se mi tady líbila mnohem víc, ta nebyla furt posraná strachy a začala pak se zombies bojovat. Na začátku filmu jak Barbara objeví ten barák a začnou se tam objevovat kolem ní zombies, to mi nahánělo docela husinu tenkrát :D Tony Todd jako Ben taky dobrej. Tom Towles jako Cooper byl hroznej zmrd, dobrá svině, hrál to dobře. Překvapil mě tam herec Bill Moseley v roli Johnnieho, na začátku filmu hraje bratra Barbary, jak si z ní na hřbitově dělá prdel :D Masky zombies jsou tady pěkně udělaný, tlustý zombík strýček Rege (Pat Logan) byl dobře udělanej :D Dobrej byl taky feťák zombík se zapíchnutou stříkačkou v předloktí :D Scéna na závěr kdy Barbara odpráskne Coopera a on je pořád člověk, tak ta byla skvělá. Dobrý že je tady víc zombies než v původní verzi. Tahle verze má skvělou atmosféru a dobrý speciální efekty. Tom Savini natočil výbornej remake týhle zombie klasiky. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze toto je ten pribeh, ktory odstartoval celu seriu? Sledovat zaciatky zombie apokalypsy z pohladu par ludi uzavretych v jednom dome. ktori este poriadne netusia s cim maju do cinenia a divak pritom uz vsetky tie podrobnosti pozna z inych filmov, je dost velka nuda. Technicka stranka je v poriadku, ale to beriem ako samozrejmost. Mozno by som tento prilis jednoduchy namet mohol akceptovat u stareho originalu, kedy zombie zaner bol este asi novinka a mohol by som obdivovat, ze s minimalnymi prostriedkami film vyzera profesionalne. Ale na stary ciernobiely film nemam uz duplom chut. Dufal som, ze remake bude dymanickejsi a trochu sa prispôsobi dobe vzniku. Ale prvu polovicu to je strasne nezazivne a v tej druhej, ked sa zacnu postavy v dome hadat jak idioti, tak je to neznesitelne. V tomto smere mi to trochu pripomenulo Day of the Dead. Ale tam aj ked boli hadky postav otravne, tak psychologia postav fungovala. V tomto filme je len banda debilov, ktorym som prial smrt. Vynimkou je uz tradicne rozumny neger a tentoraz aj jedna zena. Jedine co sa mi pacilo bol zaver. Skoda, ze to hlavna hrdinka nespravila hned a potom nezdrhla z domu. Vysledok by bol sice ovela kratsi, ale aj kvalitnejsi. 3/10. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To základní zůstalo (což je dobře) a určitých věcech se šlo jiným směrem (což je snad ještě lepší). Původní snímek působí spíše dokumentárním dojmem, jeho jmenovec je více filmovější. Největší rozdíl je v postavě Barbary, která byla v originále naprosto k nepoužití, zde je rozhodná a nejde pro ránu daleko. Také postava Bena byla pozměněna a Cooper má méně charizma, než jeho předobraz a je ještě více nesnesitelnější. Chybělo mi více "mlsání" zombíků a tísnivější atmoška.Celkově se jedná o opravdu povedený remake. PS : Sledoval jsem oba snímky v jediný den a nenudil se ani u jednoho a jsem rád, že Savini točil invenčně a nepředvedl tupý opis přes kopírák (Stopař - 2oo7). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný remake. Nesnaží sa tromfnúť čiernobiely originál, ale si ide svojou ľahko béčkovou a menej ambicióznou, ale o to viacej zábavnou cestou. V meradlách modernej (a farebnej) podoby hororového žánru si vypomáha morbídnym humorom a surovšou brutalitou. Poteší aj vyznenie kritiky spoločnosti v doslovnejšom, až karikaturickom vyvrcholení. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Tom Savini popisuje skúsenosť s réžiou tohto filmu ako "nočnú moru". Štúdio do jeho práce údajne často zasahovalo a mnohokrát bol "skutočný boj" dosiahnuť niečo, čo chcel. (tXtX)
  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama