Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Presný príklad toho, ako by nemalo vyzerať pokračovanie úspešného filmu, akým bol prvý diel. Niežeby sa jednalo o zlý film, ktorý by samostatne aj fungoval ako solídné akčné béčko, ale Cronenbergová Mucha bola úplne o niečom inom. Porovnávať akčný horor režírovaný neskúseným mladíčkom s existencionálnou sci-fi drámou skúseného režiséra je obrovská trúfalosť a tak len skonštatujem, že tu došlo k neodpustiteľnému omylu a poškodeniu dobrého mena jednej potenciálnej klasiky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný sequel výborného remaku. Walas není Cronenberg, což sám moc dobře ví, a tak se místo vykreslování psychologie hlavních postav soustředí na to, co umí nejlíp - masky. Druhá Moucha je opět velkou přehlídkou speciálních efektů, z nichž dominují neforemní zvířecí experimenty, proměna Martina v obludu a závěrečný masakr, ve kterém titulní monstrum do tváří nepřátel plive kyselinu a pod výtahem drtí jejich mozkovny. Každému ke štěstí to ale stačit nebude. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Autorům sequelu zjevně uniklo, že hmyzovatění Brundleovy psyché a jeho postupná přeměna v cosi, co MYSLELO tak jak to myslelo a CHOVALO se tak, jak se to chovalo, byly onou ingrediencí, která spolu s Goldblumovým bezchybným výkonem napomohla první Mouše k tomu, stát se výborným horrorem. Nedošlo jim, že to fyzické hmyzovatění a k tomu přidružené nechutnosti byly jen třešničkou na dortíku. Takže se pustili do dvojky a dopadlo to -- tak jak to dopadlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,021,322Tržby Celosvetovo $38,903,179║ Prijateľné pokračovanie, čo nekazí spojenie s prvým dielom, fajn masky a triky, jedine hudba mi tam akosi nepasovala, vôbec naladila k deju akoby použitá z iného filmu. /65%/ ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar oproti jedničce, který nezachrání ani pár skvělých maskérských efektů, ani trošku té krve. Příběh je dost nudnej a nijak zvláš´t nešlape, až ke konci se to docela rozjede. Právě ke konci jsem myslel, že se objeví cenobité z Hellraisera, tak mě některé hudební motivy Christophera Younga Pekelníka hodně připomněli. Hudba je spolu s efekty nejlepší na celém filmu. Herecké výkony jsou dost podprůměrné, když jsem viděl Daphne Zunigau, tak jsem myslel, že se objeví někdo z Merlose place, ona ani jinak hrát snad neumí. Takže vcelku nuda a zbytečné pokračování. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno