Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o natočení českého žánrového filmu, tím ale vše pozitivní končí, neboť Čepel smrti je čirou blitkou, která selhává všech směrech. Z vizuálního hlediska se film sotva přibližuje průměrnému televizáku a zdá se, že ho tvůrci natočili na kameru, která nemohla stát víc jak pár táců…a možná bych věřil i tomu, že kameraman po place běhal s mobilem. Ani lepší technika by ale nedokázala zastřít fakt, že ten, kdo film natáčel, by měl raději natáčet svatební videa a maturitní plesy…a moc si při tom neúčtovat. Je sice hezké, že tvůrci okoukali některé žánrové postupy a opsali pár záběrů z Cravenova Vřískotu, v jejich podání to ale celé působí přímo směšně. Se směšností silně koketují i (ne)herecké výkony, které se nemohou ani opřít o kvalitní repliky (scénář je příšerný) a celé to je navíc završeno dodatečným dabingem, který je v mnoha scénách silně nedoladěný. Když si k tomu všemu přičtu nemalé množství do očí bijících chyb, cameo Štěpána Turka a směšnou masku vraha, kterou rejža asi koupil za patnáct kaček v papíráku, vyjde z Čepele smrti celkem vtipná podívaná a učebnice toho, jak by se filmy točit rozhodně neměly. Veskrze amatérský počin, kterému se nepochopitelně dostalo mnohem více pozornosti, než by si zasloužil. ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Český slasher z kterého jeho amatérismus jen září na všechny světové strany. Vůbec vlastně nechápu jak něco takového může jít vůbec do prodejní distribuce. Děj naprosto stupidní a neskutečně natahující, kdy postavy běhají z místa na místo bez sebemenšího logického uvažování a cíle jak afektované kozy na porážku. Dialogy vycucané z nějaké žumpy až jsem se i párkrát musel nad jejich debilitou zasmát. Určitě je musel sepsat někdo z prvního stupně základní školy, pač jsou fakt extrémně geniální. Nejkomediálnější však zůstávají vraždící scény, kdy po každém bodnutí nožem zvukař využil totožných zvuků jaké jsou využívány v počítačové hře Counter Strike. Už jen chyběly nápisy Double Kill či Killing Spree. No a vlastně bych mohl takto kritizovat donekonečna a nenašel bych jeden jediný kladný důvod proč by jste tomu to braku měli věnovat svůj čas. ()

Reklama

beran-ek odpad!

všechny recenze uživatele

Obvykle dokoukávám filmy do konce, aby hodnocení bylo za "celek". Ale tenhle "film" jsem vypnul po cca 8-10 minutách. Češi tohle prostě neuměj! Chápu, že je to totálně nízko rozpočtovej snímek.. ale v jiné zemi by to snad i za půlku natočily líp! Slasher? :D ..když tam týpek bodal nožem, tak to znělo jak samurajskej film z 50.let ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jestli jste tady udelaly nakej prrrrruserrrrr... vystup Turka byl nejlepsi jinak konecne mame Ceskou vyvrazdovacku ale misto toho aby tu nekdo ocenil ze v Cesku nekdo takovej film natoci tak banda tupcu z CSFD na tom hleda jenom hnidy jasne ze je to uplne nejvetsi nizkorozpoctak je to amatersky natoceni bla bla bla.. ja se ale kralovsky bavil je to trosku vykradenej Vriskot ale konec je docela ultimatni a vymyka se obvyklym standartum samozrejmne ze dialogy nehercu tu je lepsi neposlouchat jako treba dame ten film zejtra nebo proste zejtra a podobny perly ale jak uz sem rekl ocenuju ze podobnej film nekdo v CR vubec natocil vrazdy mi prisli slusne udelany a celkove je to tak zabavna srajda ze pod tri hvezdy nejdu a ty nektery retardovany komentare tady ktery psali ocividni intelektualove jsou k smichu kdyz je to podle vas sracka tak na to nekoukejte ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení filmu zůstanu neutrální. Určitě se zde najde řada záporných věcí, které bych mohl víc zkritizovat od kopírování známějších filmů, přes amatérské herecké výkony až po kvalitu kamerových záběrů, ale nemám k tomu důvod. Tenhle film je amatérský, natočili ho amatéři, hráli v něm amatéři, tvůrci měli jen minimální rozpočet a vybavení, které si museli vypůjčit a proto na všechny tyto aspekty beru ohled. Já sám bych nedokázal natočit nic lepšího a kdo ví jak bych se před kamerou choval já. Docela jsem se při sledování pobavil a rozhodně to pro mě nebyla ztráta času. Slabší 3* za Štěpána Turka a scénku s ředitelem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)

Reklama

Reklama